(video) Premieră mondială: Noile BMW M8 şi M8 Competition Gran Coupe

0

Două maşini sport cu patru uşi, de înaltă performanţă, sunt pregătite să extindă portofoliul de modele BMW M GmbH în segmentul de lux. Noile BMW M8 Gran Coupe şi BMW M8 Competition Gran Coupe îmbină performanţele de supercar cu un design spectaculos de coupe de lux cu patru uşi care oferă un confort remarcabil pentru patru pasageri.

Noile modele cu patru uşi, de înaltă performanţă, sunt derivate direct din noul BMW M8 Coupe şi au fost dezvoltate alături de versiune de competiţie BMW M8 GTE. Trenul de rulare, şasiul şi aerodinamica acestora au fost adaptate pentru a se potrivi conceptului distinctiv al noului model, totul fiind bazat pe testele extinse de la centrele BMW Group, precum şi pe Nürburgring şi alte circuite.

Livrarea puterii emblematică pentru motoarele BMW M este unul din atuurile propulsorului V8 ce echipează noul BMW M8 Gran Coupe. Motorul cu opt cilindri, capabil să urce în turaţii, cu tehnologie M TwinPower Turbo care foloseşte două turbine twin scroll amplasate în V-ul cilindrilor. Puterea maximă dezvoltată este de 600 CP pentru BMW M8 Gran Coupe şi 625 CP la noul BMW M8 Competition Gran Coupe, ambele livrate la 6.000 rpm. Vârful de cuplu este de 750 Nm, livrat între 1.800 şi 5.600 rpm pentru BMW M8 Gran Coupe şi 1.800 şi 5.800 rpm pentru BMW M8 Competition Gran Coupe.

Motoarele M sunt susţinute de un sistem de evacuare sport şi transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. Noul BMW M8 Gran Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.3 secunde, în timp ce noul BMW M8 Competition Gran Coupe sprintează în 3.2 secunde. Sprintul 0-200 km/h este realizat în 11.2 secunde, respectiv 11 secunde de cele două modele de înaltă performanţă.

Performanţa este susţinută de un sunet pe măsură asigurat prin sistemul de evacuare, caracteristic BMW M, cu două evacuări duble. Sunetul evacuării poate fi controlat din meniul M Sound Control, apelabil din consola centrală. O evacuare M Sport disponibilă standard pe BMW M8 Competition Gran Coupe asigură un răspuns şi mai spectaculos. Câte un filtru de particule a fost integrat pe fiecare din cele două ramuri ale evacuării.

O atenţie deosebită a fost acordată sistemelor de răcire pentru a asigura o performanţă optimă atât în regim de stradă, cât şi pe circuit. Sistemul central de răcire este susţinut de două modele pe fiecare parte a automobilului pentru temperaturi înalte. Există un sistem dedicat de răcire pentru uleiul de motor şi unul pentru uleiul de transmisie.

Sistemul de tracţiune integrală M xDrive transferă puterea motorului la drum cu încredere şi autoritate prin intermediul interacţiunii controlate central cu diferenţialul M activ de pe puntea spate. Sistemul M xDrive are o configuraţie orientată spre puntea spate în modul 4WD implicit. Conducătorii pot utiliza apoi meniul Setup pentru a selecta modul 4WD Sport, care transferă o proporţie şi mai mare de cuplu către roţile spate. Iar dezactivarea DSC aduce modul 2WD în joc, puterea fiind transferată integral către puntea spate.

Designul şi reacţiile tehnologiei şasiului specifică modelului au fost solicitate de cerinţele speciale ale utilizării pe circuit, aşa cum s-a întâmplat şi cu punctele de prindere foarte rigide ale suspensiei de caroserie. Specificaţia standard include amortizoare controlate electronic şi direcţie M Servotronic electromecanică. În configuraţia specifică M, noul sistem de frânare integrat permite două setări diferite ale pedalei de frânare.

Printre ingredientele din apariţia extravagantă a maşinilor sport cu patru locuri, de înaltă performanţă, se numără silueta extinsă dinamic, umerii puternici şi designul independent al părţii spate. Prizele de aer largi, branhiile M de pe aripile faţă, oglinzile retrovizoare optimizate aerodinamic, spoilerul spate şi alte dotări specifice M oferă o prezenţă vizuală pentru caracterul de înaltă performanţă al noilor modele.

BMW M8 Gran Coupe First Edition (limitat la 400 de unităţi) va fi oferit la lansare; indiciile exclusive de design includ o finisare în culoarea BMW Individual Aurora Diamond Green metalizat pentru exterior, cu accente în Gold Bronze. De asemenea modelul se va deosebi prin nişte faruri BMW Laserlight care se aprind şi într-o culoare galbenă.

Amintim că ampatamentul modelelor Gran Coupe este mai lung cu 200 de milimetri faţă de cel al variantelor cu două uşi ale noului BMW M8. Aceasta aduce un spaţiu excepţional în compartimentul spate.

BMW M8 Gran Coupe First Edition

Printre altele, aflăm că un buton Setup pe consola centrală oferă conducătorului acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi sistem de frânare. Două configuraţii definite de utilizator pot fi apelate prin utilizarea butoanelor M de pe volan – acestea definesc răspunsul acceleraţiei, al cutiei de viteze, al direcţiei, al amortizoarelor, al evacuării, ale pedalei de frână sau modul de funcţionare al sistemului Head-Up Display.

În plus, butonul M Mode de pe consola centrală permite conducătorului să configureze cum doreşte sistemele de asistare a condusului şi ecranele panoului de instrumente / Head-Up Display. Iar conducătorii noului BMW M8 Competition Gran Coupe pot selecta şi modul TRACK pe lângă ROAD şi SPORT.

Echiparea standard exclusivă a noilor BMW M8 Gran Coupe şi BMW M8 Competition Gran Coupe include faruri LED adaptive cu BMW Laserlight, BMW Head-Up Display specific M, scaune M sport, Driving Assistant şi Parking Assistant. Cele mai noi evoluţii în domeniile operării şi conectivităţii pot fi savurate împreună cu BMW Live Cockpit Professional disponibil standard, completat cu sistem de navigaţie şi Asistent Personal Inteligent BMW.

Noile BMW M8 Gran Coupe şi BMW M8 Competition Gran Coupe îşi vor marca premiera mondială în noiembrie în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Lansarea pe piaţa mondială va începe în aprilie 2020, în oferta de lansare fiind inclus şi BMW M8 Gran Coupe First Edition în ediţie limitată la 400 de exemplare.

Vezi şi: FRANKFURT 2019: Frumosul BMW Seria 8 Gran Coupe – Reportaj Video AutoBlog.MD

Specificaţii tehnice în detalii:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata