(foto/video) Evoluţia farurilor Mercedes-Benz în istorie. Un nou capitol urmează în 2020

A vedea și a fi văzut: ambele sunt posibile doar cu ajutorul luminii. Și ambele sunt esențiale pentru siguranța rutieră. Chiar și primele mașini au avut cel mai simple faruri. Astăzi există concepte de iluminat de ultimă generație, cum ar fi DIGITAL LIGHT, cu care Mercedes-Benz respectă tradiția standardelor înalte de siguranță.

În special în perioadele întunecate ale anului, lumina este unul dintre factorii cheie de siguranță, întrucât riscul unui accident rutier se dublează când cade întunericul. Lumina generată de elementele corespunzătoare ale unui vehicul a reprezentat mult mai mult decât o sursă de lumină. De asemenea, îmbunătățește confortul și designul unei maşini moderne.

De la lumina lumânărilor din aşa-numitele faruri din 1886 până la conceptele de lumină de ultimă oră cum ar fi DIGITAL LIGHT, compania fondată de inventatorul automobilului a introdus numeroase inovații în materie de iluminat de-a lungul istoriei. Iată o retrospectivă înainte de un nou capitol care ne aşteaptă în 2020!

  • 1886: Ca și predecesorul lor tehnic – trăsura trasă de cai – primele mașini din lume erau echipate cu felinare cu lumânări care asigurau vizibilitate doar pe o distanţă de câţiva metri înainte. Conducerea în întuneric a fost, prin urmare, similară unei reale aventuri. Lămpile pe bază de petrol și carbură străluceau puțin mai mult în întuneric, la fel ca și introducerea în 1910 a primelor faruri electrice (cu baterii), care au devenit tot mai răspândite în anii 1920. Avantajul este că farurile electrice au însemnat sfârşitul unei exploatări obositoare a unor lămpi care trebuiau aprinse şi stinse manual. Versiunile ulterioare ale farurilor electrice puteau deja să comute între o fază lungă şi scurtă. Inițial faza scurtă se putea realiza cu ajutorul unui inel mobil acționat mecanic peste bec.
  • 1934: Mercedes a dezvăluit apoi farurile Bilux pe modelul 500 K (W29). Acestea combinau fasciculele pentru faza lungă şi cea scurtă într-un reflector. Astfel, becurile cu filament dublu generau două fascicule de lumină cu putere şi unghiuri diferite.
Mercedes-Benz 500K ‘1936
  • 1971: Mercedes-Benz SL (R107) a marcat introducerea becului H4 pe mașini. A fost primul bec care a oferit tehnologie cu halogen pentru faza lungă şi cea scurtă, dublând vizibilitatea din faţa maşinii.
  • 1995: Farurile cu xenon cu control dinamic al razei de acţiune au apărut pe modelele clasei E (W210). Lămpile care funcționau pe principiul descărcării gazoase au fost o idee strălucitoare în toate sensurile cuvântului. Prin ele cantitatea de emisii de lumină s-a triplat în comparație cu lămpile cu halogen, erau mai fiabile, consumau mai puțină energie și generau, de asemenea, o culoare deschisă mai asemănătoare cu cea a luminii de zi, făcând condusul pe timp de noapte mai puţin obositor. În plus, mai puţini participanţi la trafic erau orbiţi datorită sistemului de control dinamic al razei de acţiune.
Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (Br.W210) ‘1995
  • 1999: Mercedes CL (C215) a prezentat tehnologia bi-xenon în care fasciculul principal a fost, de asemenea, bazat pe principiul descărcării gazoase pentru prima dată.
  • 2003: Farurile bi-xenon au fost îmbunătățite prin funcția de iluminare activă, introduse pe modelele din clasa E (W211).
Mercedes-Benz E 320 (W211) ‘2003
  • 2006: Mercedes și-a prezentat sistemul Intelligent Light System (ILS) pe clasa E facelift (W211): un sistem de faruri adaptive cu distribuție variabilă a luminii, care se putea adapta automat la condițiile meteorologice, luminoase și de conducere.
  • 2010: Primele faruri dinamice cu LED-uri au apărut pe CLS (C219). La fel ca farurile bi-xenon, noul sistem de iluminare avea deja sistemul încercat și de încredere ILS, dar acum cu 5 funcţii configurate pentru un anumit mod de conducere sau condiții meteorologice: modul de țară, modul de autostradă, proiectoare anti ceaţă extinse, funcție de iluminare activă și lumini pentru iluminarea curbelor. Specialiștii în domeniul iluminatului de la Mercedes-Benz au putut, de asemenea, pentru prima dată să combine această tehnologie LED cu deja inovativul sistem Adaptive Highbeam Assist (comutare automată a fazelor), ceea ce a dus la un nivel nou de siguranță pe timp de noapte.
Mercedes-Benz CLS 350 CDI 4MATIC AMG Sports Package (C218) ‘2010–14
  • 2013: La aproximativ 100 de ani de la introducerea iluminatului electric pe vehicule, clasa S încă actuală (W 222) a devenit primul vehicul din lume pentru care în totalitate s-a renunţat la orice fel de bec. A fost prima mașină care a oferit standard lumini LED. Funcționalitatea pe mai multe niveluri a stopurilor din spate a reprezentat o altă premieră mondială: fără luarea în considerare a tuturor utilizatorilor de drum din spate, lămpile de frână și indicatoarele de direcţie devin mai întunecate când maşina se foloseşte pe timp de noapte sau aşteaptă la semafor.

https://www.youtube.com/watch?v=H3Tb-Rh5NAc

  • 2014: CLS (în caroserie 218) a marcat debutul farurilor MULTIBEAM LED. Când este vorba despre numărul de pixeli, același lucru este valabil pentru farurile cu LED-uri ca și pentru ecranele de pe aceleaşi telefoane mobile: cu cât este mai mare numărul de pixeli, cu atât rezoluția este mai mare și cu atât imaginea este mai detaliată. Un număr mare de pixeli permite, de asemenea, un dinamism mai mare pe afișaj. În ceea ce privește percepția, acest lucru duce la o creștere clară a preciziei și strălucirii. Farurile de pe acest CLS au câte 24 de LED-uri de înaltă performanță per corp. Patru unități de control per vehicul calculează modelul de lumină ideal de 100 de ori pe secundă și activează fiecare LED individual, a cărui intensitate poate fi redusă în 255 de etape. În ciuda unei capacități extraordinare, modulul fasciculului principal de înaltă precizie este atât de compact încât se poate încadra în palma cuiva, iar fiecare dintre cele 24 de cipuri LED de înaltă performanță nu sunt mai mari decât secțiunea transversală a unui bob de orez.

https://www.youtube.com/watch?v=8v2LyCtmQ20​

  • 2015: Vehiculul de cercetare Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion, care a oferit o perspectivă asupra conducerii autonome în viitor, putea comunica vizual cu împrejurimile sale. Scopul a fost să se asigure că, atunci când vehiculul conducea singur, alți participanți la trafic sunt conștienți de intențiile sale. Afișajele din față și din spate prezintă o matrice de comunicare care cuprinde module LED tridimensionale, în formă de bară, împreună cu două blocuri exterioare formate din bare LED mari. O bandă de lumină LED subțire deasupra afișajului din spate a fost utilizată pentru vizualizarea funcțiilor specifice conducerii, cum ar fi frânarea, indicarea direcţiei și modul de conducere curent al lui F 015. Când vehiculul era pornit, blocurile LED din cele două afișaje de comunicație se aprindeau în secvenţă. De asemenea F 015 folosea culoare în lumini pentru a indica modul de conducere folosit: albastru pentru autonom și alb pentru manual.
Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion ‘2015

  • 2016: Premiera mondială a farurilor MULITBEAM LED cu 84 de pixeli pe noua generaţie E-Class (W 213). Fiecare far avea acum 84 de LED-uri de înaltă performanță controlabile individual, mai degrabă decât 24, ceea ce înseamnă că erau excepțional de luminoase și precise, luminând drumul înainte cu o distribuție de lumină controlată, de neegalat cu ceea ce se putea face anterior, cu înaltă precizie, fără să deranjeze alți participanți la trafic.

  • 2016: În același an, Mercedes-Benz a demonstrat cum arăta viitorul farurilor datorită DIGITAL LIGHT. Cu fază lungă continuă fără a orbi, cu performanţă maximă şi în calitate HD, acest tip de corpuri de iluminat pot asista nu doar şoferul, ci și pot comunica cu alți participanți la trafic. În fiecare far erau nişte cipuri înalt sofisticate care cuprindeau peste un milion de micro-reflectoare, adică un total de peste două milioane per vehicul. Liniile de ghidare proiectate pe suprafața drumului, marcarea unei treceri pentru pietoni și marcarea pe distanță extinsă pot facilita navigarea în situații dificile de conducere, cum ar fi lucrările rutiere, când pietoni se apropie de carosabil sau dacă distanța până la vehiculul din față este prea scurtă.
  • 2018: Farurile MULTIBEAM LED cu 18 LED-uri de înaltă performanță controlabile individual au devenit disponibile de-acum şi pe cel mai accesibil model A-Class şi prin urmare în toate segmentele mărcii.
Mercedes-Benz A 250 AMG Line Sedan [UK-spec] (V177) ‘2019
  • 2018: Semnalizarea luminoasă la 360 de grade a fost dezvăluită pe un “S-Class cooperativ”. Fiind un vehicul capabil să se deplaseze automat, folosea semnale luminoase adecvate pentru a informa oamenii despre ceea ce intenționează să facă. Lumina continuă arăta că vehiculul se afla în regim de conducere automatizat, indiferent dacă este în mișcare sau staționar. Lumina intermitentă înseamna că vehiculul frânează. Intermitent rapid indica că vehiculul va fi în scurt timp oprit.

https://www.youtube.com/watch?v=fyVdg7nfqLw

  • 2019: Vehiculul de cercetare în materie de siguranță ESF 2019 poate comunica și cu alți participanți la trafic folosind semnale luminoase, deoarece șoferii responsabili dau în permanență semnale precum “te-am văzut”, “voi rămâne aici”, “îţi permit să treci” altor participanți la trafic. ESF 2019 folosește semnale luminoase vizibile într-o nuanţă turcoaz pentru a face același lucru, insuflând astfel încredere prin informații. Comunicarea are loc printr-un panou frontal mare, LED-uri într-o unitate de senzori de pe acoperiș, prin semnalizatoarele integrate în oglinzile retrovizoare, prin a treia lampă de frână și prin proiecții pe lunetă. Avertismentele și mesajele sunt trimise folosind animații și simboluri.
  • 2019: Dezvăluit la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt, VISION EQS este un alt element important al dezvoltării inovatoare a componentelor responsabile de iluminat de la Mercedes-Benz. Grila frontală digitală permite un nou nivel de semnalizare precisă. Cu un total de 940 de LED-uri individuale într-un spațiu tridimensional, semnalele luminoase cu care vehiculul comunică cu împrejurimile sale creează o impresie fascinantă de adâncime. Cele mai importante aspecte ale VISION EQS includ noile faruri DIGITAL LIGHT, fiecare cu două module de lentile holografice. Acest lucru creează un număr aproape nelimitat de posibilități de afișare, oferind o perspectivă asupra utilizării viitoare a iluminatului de către Mercedes-Benz. De asemenea, arată că iluminatul viitorului va fi important și pentru comunicarea om-mașină și, prin urmare, un element cheie în domeniile siguranței, esteticii și designului.

FRANKFURT 2019: Noul Vision EQS Concept, S-Class-ul electric din viitor – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/