(foto) Auto China 2024: Premieră – noul smart Concept #5 anunță viitorul model de producție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Expoziția Internațională de Automobile de la Beijing, numită și Salonul Auto de la Beijing sau Auto China pe scurt se desfășoară o dată la doi ani începând cu 1990. În 2022 nu a avut loc din cauza pandemiei de COVID-19. Însă de această dată a revenit în forță și peste câteva ore începe a 18-a ediție. AutoBlog.MD va avea ocazia de a vizita acest eveniment organizat în cea mai mare piață auto din lume!

În paralel cu o serie de reportaje video de la standuri vor veni pe blog și articole despre noutăți. Deschiderea oficială o facem cu noul smart Concept #5. Cel mai spațios și versatil vehicul smart de până acum anunță intrarea mărcii în segmentul SUV-urilor de dimensiuni medii premium!

Caracteristici cheie:

  • smart Concept #5 dispune de un sistem de propulsie cu tehnologie de 800 de volți și o baterie cu o capacitate nominală de peste 100 kWh. Aceasta din urmă poate fi încărcată rapid (10-80%) în 15 minute. Autonomia electrică declarată conform WLTP este de peste 550 km.
    • Cinci moduri de condus mai include.
    • Se menționează prezența unui sistem de tracțiune integrală, asigurat respectiv de cel puțin două electromotoare.
  • Mai aflăm despre o suită competitivă de sisteme de asistență. Iar utilizarea unui Smart Pilot atât pe autostradă, cât și în medii urbane, oferă siguranță și confort în toate situațiile de conducere.
  • Designul exterior a fost realizat, sub supravegherea designerului Mercedes, Gorden Wagener, pentru a-i arăta trăsăturile unui off-roader. Se poate observa un portbagaj de plafon, bare de protecție ranforsate cu plăci de metal, un troliu ascuns, o treaptă posterioară rabatabilă pentru acces mai ușor la platforma de pe acoperiș, o bară luminoasă, un smart video proiector, accesorii pentru camping, etc.
  • Conceptul are, de asemenea, mici ecrane LCD pe arcurile roților și pe aripi. Acestea arată presiunea în anvelope, nivelul de încărcare a bateriei, faptul dacă portierele sunt blocate, etc.
  • În centrul cabinei avansate din punct de vedere tehnologic se află o consolă largă cu un nou design de interfață om-mașină și două ecrane OLED încorporate în bord. Alimentate de cipul AMD V2000 de înaltă performanță, aceste ecrane oferă acces optim la numeroasele funcții ale vehiculului.
  • Printre altele se mai fac remarcate: iluminarea ambientală, un difuzor portabil care este integrat în consola centrală, scaun frontal al pasagerului de tip zero-gravity cu noi soluții în ce privește airbagurile (pe lângă încălzire, ventilație, masaj și suport pentru picioare), asistent virtual cu AI generativ de la compania Cerence, etc.

CEO-ul smart, Dirk Adelmann, a declarat că prin acest vehicul se lasă în urmă toate granițele și se deschide un nou segment pentru clienții din Europa și din întreaga lume. Respectiv, una dintre piețele principale de desfacere va fi continentul nostru. Dar mai interesant este că prezentarea modelului de producție de serie este planificată pentru a doua jumătate a anului curent!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise