(video) Koenigsegg Regera şi Agera RS, în vizită în garajul lui Jay Leno alături de fondatorul mărcii

Două dintre cele mai performante maşini de serie de pe planetă ale momentului au ajuns în garajul expertului auto şi prezentatorului american Jay Leno.

Modelul hibrid Koenigsegg Regera şi deţinătorul titlului de cel mai rapid automobil din lume, Agera RS, au fost explorate împreună cu fondatorul mărcii suedeze Christian von Koenigsegg.

După un dialog dintre cei doi despre Agera RS, Jay Leno s-a arătat mai mult interesat de modelul care există pe pământ în doar 80 de exemplare. În timp ce există rivali cu aceeași putere, Koenigsegg Regera este încă o mașină unică datorită transmisiei brevetate Drive Direct, despre care se spune că reduce pierderile de energie cu până la 50% în comparație cu o cutie de viteze obișnuită, unde mai pui că practic nu are trepte.

Ulterior, cei doi au scos hipercarul hibrid pe drumurile din Los Angeles şi acolo Jay Leno instantaneu a devenit foarte impresionat de Regera, menţionând că îi amintește de Porsche Carrera GT când a ieșit prima dată, în sensul că, ca și GT, Regera este un “game changer”.

Responsabil pentru propulsia sa este un sistem hibrid care combină un motor V8 twin-turbo de 5.0 litri cu trei motoare electrice, producând un total de 1.500 de CP şi maxim 2.000 de Nm de cuplu! Asta s-ar traduce printr-o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h timp de 2.8 secunde, până la 200 de km/h în 6.6 secunde, până la 300 de km/h în 10.9 secunde şi până la 400 de km/h în doar 20 de secunde! Acceleraţia de la 150 la 250 de km/h o face în 3.9 secunde.

Într-un final, Jay Leno a concluzionat spunând că preferă o Regera în loc de Agera RS, datorită faptului că modelul hibrid este mai rafinat și mai “civilizat”.

Vezi şi: (video) Koenigsegg arată în premieră imagini din timpul crash testelor modelului Regera

Cmentariile sunt închise