(video) Era de așteptat! Porsche anunţă că pregătește un Cayenne electric şi un model superior lui

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dr. Ing. hc F. Porsche AG anunță că a încheiat anul financiar 2022 cu patru noi recorduri. Veniturile din vânzări ale grupului în 2022 s-au ridicat la 37.6 miliarde de euro, ceea ce corespunde unei creșteri de 13.6%. Profitul operațional al Grupului a fost de 6.8 miliarde de euro, depășind cifra din anul precedent cu 1.5 miliarde de euro. Livrările Grupului și fluxul net de numerar auto au atins, de asemenea, noi maxime istorice în 2022. Randamentul operațional al vânzărilor a crescut de la 16 la 18%. 

Porsche AG are registre de comenzi solid umplute și a reușit să livreze clienților 309.884 de vehicule în anul precedent, în ciuda efectelor războiului din Ucraina, a provocărilor pandemiei de coronavirus și a întreruperilor lanțului global de aprovizionare. Aceasta corespunde unei creșteri de 2.6% față de 2021 (301.915 vehicule). În exercițiul financiar 2022, fluxul net de numerar pentru automobile a crescut de la 3.7 la 3.9 miliarde de euro.

Dar pe lângă toate aceste cifre există un anunț mult mai important. Producătorul german de mașini sport a anunțat următorul electromobil după noul Macan (disponibil din 2024) și noua familie 718 (planificate pentru 2025). A patra generație a SUV-ului Cayenne va sublinia obiectivul Porsche de a livra mai mult de 80% din noile sale vehicule ca modele integral electrice în 2030.

Pentru 2023, Cayenne este deja pregătit să sufere una dintre cele mai cuprinzătoare upgrade-uri din istoria Porsche. Actualizările modelului din a treia generație includ trei unităţi plug-in hybrid şi un nou șasiu ce aduce mai multe abilități, echilibrând performanța pe șosea pentru care Porsche este renumit, confortul pe distanțe lungi și capacitatea off-road.

Noul Cayenne electric va exista o vreme în gamă pe lângă cel vechi cu motoare termice. Pentru debut ar fi programat în 2026. Baza i-ar fi platforma PPE, care va fi introdusă pe Macan-ul electric. Asta înseamnă o arhitectură de 800V care permite încărcare rapidă cu până la 270 kW.

Porsche intenționează, de asemenea, să-și extindă portofoliul de produse cu un SUV complet electric poziționat deasupra lui Cayenne, purtând deocamdată numele de cod K1! Va avea până la şapte locuri (conform zvonurilor) şi pentru debut ar fi programat pentru 2027. Principalele pieţe de desfacere vor fi SUA şi China.

Acest nou concept de vehicul este conceput pentru a oferi performanțe puternice și funcții de conducere automată, împreună cu o experiență complet nouă în interiorul vehiculului. Aceasta se va baza pe platforma SSP Sport dezvoltată de Porsche (este prima menţiune despre această versiune a platformei).

Update: Viitorul flagship va fi un crossover mare de tip coupe, care va fi un analog al actualelor modele BMW XM, Lamborghini Urus și Aston Martin DBX. Este posibil ca acest al treilea model să înlocuiască complet actualul Porsche Cayenne Coupe.

Va fi diferit de orice mașină Porsche de producție anterioară, spun surse care au făcut cunoştinţă cu propuneri timpurii de design: va fi un vehicul cu o lungime de peste cinci metri și un profil care este „parţial berlină, parțial crossover”. Iar CEO-ul Porsche, Oliver Blume, a descris mașina drept „o interpretare foarte sportivă a unui SUV”, un fel de SUV coupé înălțat.

Deocamdată nu s-au anunţat alte detalii oficiale despre cele două noutăţi, însă interesant că în spaţiul online, în luna februarie, au apărut nişte imagini spion ale unui Cayenne camuflat de generaţie anterioară, surprins într-o parcare dintr-unul dintre orașele din regiunea Piemont (nord-vestul Italiei). Autorul fotografiilor a reușit să schimbe câteva cuvinte cu șoferul de teste, care i-a spus că acest prototip are un tren de rulare electric ce îl poate accelera până la 260 km/h (viteza maximă a Taycan-ului, apropo).

De asemenea, a mai aflat că de la o simplă priză casnică de 220V se poate încărca peste noapte până la 40%, semn că modelul va introduce o nouă tehnologie de încărcare rapidă şi însăşi încărcătorul de bord va fi mult mai performant decât cele actuale. Autonomia prototipului se ridică la 380 km. Şoferul a refuzat să ofere alte detalii şi nici nu este clar până la urmă dacă acest “mule” este din proprietatea Porsche.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/