Pericol de incendiu pentru mai multe mașini Volkswagen

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen a emis un buletin de rechemare pentru un număr de 47.487 autoturisme produse între anii 2019 și 2023. Printre mașinile afectate se numără și modele foarte populare precum Golf, Passat și Arteon.

Volkswagen Passat

Constructorul german de automobile Volkswagen a emis un ordin de rechemare pentru modelele Golf, Golf Variant (break), Passat cu transmisie automată tip DSG și Arteon produse în perioada 13 mai 2019 și 20 noiembrie 2023.

La aceste modele, protecția termică montată între servofrână și catalizator este posibil să nu fi fost prinsă corect. Ca urmare, aceasta poate permite să treacă o cantitate mare de căldură dinspre catalizator către rezervorul de plastic al lichidului de frâne. Temperatura ar putea duce la topirea acestuia.

În primă fază pot apărea scurgeri de lichid care să ajungă pe catalizator sau pe alte zone fierbinți, existând un risc de incendiu. O altă variantă ar fi că se poate pierde lichidul de frânare și autoturismul nu va mai putea opri în siguranță.

Producătorul a trimis deja mesaje prin poștă sau pe email mai multor proprietari care dețin astfel de mijloace de transport. Una dintre problemele cu care se confruntă Volkswagen este că autovehiculele care deja au fost vândute de către primii proprietari, iar noii proprietari nu le-au mai înregistrat la reprezentanțele din zona lor, nu vor putea fi înștiințați.

Volkswagen Golf

Astfel, dacă sunteți deținătorii unui autoturism Volkswagen Golf, Golf Variant, Passat cu DSG sau Arteon produs între 2019 și 2023, vă puteți interesa la reprezentanță dacă mașina dumneavoastră face obiectul rechemării.

De asemenea, puteți să verificați la o unitate service dacă acea protecție termică este bine fixată și nu are jocuri. De asemenea, este bine de știut că oricum, o dată la trei ani trebuie înlocuit lichidul de frâne din instalație pentru a permite funcționarea optimă a sistemului de frânare.

Toate cele trei vehicule sunt produse pe platforma comună MQB. Avantajul folosirii unei soluții tehnice comune este scăderea prețului de producție a vehiculelor. Dezavantajul: suferă unul, suferă mai multe mașini de aceeași defecțiune de fabricație.

Modelul Golf, care altă dată domina topurile de vânzări, a pierdut serios din popularitate în fața lui Tesla Model Y care a cucerit Europa.

Volkswagen Golf Variant

Volkswagen se află într-un proces rapid de schimbare. Anul trecut a lansat noua generație de Passat, care se va produce numai în versiunea break (Variant). Iar anul acesta a lansat versiunea facelift pentru gama Golf care vine dotat cu ChatGPT.

O știre mai puțin bună pentru fanii mărcii germane este că Arteon liftback a fost oprit din producție cu un an înainte de termen. Motivul: vânzările slabe. În mod interesant, acesta va fi disponibil în continuare în versiunea Shooting Brake.

Constructorul german este din ce în ce mai preocupat de producția de automobile electrice, iar Arteon va avea probabil un urmaș în prezența lui ID.7 care ar putea deveni un sedan sport cu aproape 600 CP.

Volkswagen Arteon

Cmentariile sunt închise