(video) CES 2024: VW anunță integrarea ChatGPT în mașini și arată noul Golf GTI facelift sub camuflaj

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peste ocean, în Las Vegas, a început o nouă ediție a expoziției CES (Consumer Electronic Show), o platformă folosită și de producători auto pentru a-și anunța noutăți de ordin tehnologic sau chiar premiere auto, după caz. Compania VW se numără printre participanți și are o premieră mondială dezvăluită.

Volkswagen va fi primul producător de volum care va oferi ChatGPT standard începând cu al doilea trimestru al anului 2024 în multe vehicule de serie.

Volkswagen a prezentat la CES primele vehicule în care chatbot-ul ChatGPT, bazat pe inteligență artificială, este integrat în asistentul său vocal IDA. În viitor, clienții vor avea acces fără probleme la baza de date în continuă creștere a ChatGPT în toate modelele Volkswagen echipate cu asistentul vocal IDA și vor putea cerceta conținutul citit în timp ce conduc. Cerence Chat Pro de la partenerul tehnologic Cerence Inc. este fundamentul noii funcții, care oferă o integrare ChatGPT unică inteligentă, de calitate auto.

Noul chatbot este oferit împreună cu cea mai recentă generație de infotainment în următoarele modele: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, noul Tiguan și noul Passat, precum și în noul Golf. Activată de Cerence Chat Pro, integrarea ChatGPT în backend-ul asistentului vocal Volkswagen oferă o multitudine de noi capabilități care depășesc cu mult controlul vocal anterior. De exemplu, asistentul vocal IDA poate fi folosit pentru a controla sistemul de infotainment, navigația și aerul condiționat sau pentru a răspunde la întrebări de cunoștințe generale. 

În viitor, AI va oferi informații suplimentare ca răspuns la întrebările care depășesc acest lucru, ca parte a capacităților sale în continuă extindere. Acest lucru poate fi util la mai multe niveluri în timpul călătoriei cu mașina: îmbogățirea conversațiilor, clarificarea întrebărilor, interacțiunea într-un limbaj intuitiv, primirea de informații specifice vehiculului și multe altele – pur cu mâinile libere.

În tot acest timp, nimic nu se va schimba pentru persoana aflată la volan. Nu va fi nevoie de creat un cont nou, de instalat vreo nouă aplicație sau de activat ChatGPT. Asistentul vocal va putea fi activat spunând „Bună ziua IDA” sau apăsând butonul de pe volan. IDA va pune automat prioritățile dacă o funcție a vehiculului ar trebui să fie executată, o destinație căutată sau temperatura reglată. Dacă la o cerere sistemul Volkswagen nu va putea răspunde, aceasta va fi redirecționată anonim către AI și vocea familiară Volkswagen va răspunde.

Se menționează că ChatGPT nu are acces la datele vehiculului. Întrebările și răspunsurile sunt șterse imediat pentru a asigura cel mai înalt nivel posibil de protecție a datelor. Acest lucru este facilitat de Cerence Chat Pro, care folosește o multitudine de surse, inclusiv ChatGPT, pentru a permite IDA să ofere răspunsuri precise și relevante la aproape fiecare interogare imaginabilă. Caracteristica dă prioritate, de asemenea, securității și integrării perfecte cu nenumăratele capabilități ale IDA, oferind ușurință în utilizare pentru șoferi.

La CES mai este expus noul Golf GTI facelift, parţial camuflat. În anul aniversar 2024, când modelul împlinește 50 de ani de la apariţie, producătorul german ne va arăta evoluţia celei de-a opta generații. Acesta va impresiona prin caracteristici rafinate vizual, sisteme noi de asistență și sisteme de propulsie, precum și sisteme și software de infotainment de ultimă generație. Premiera mondială a noului Golf este la doar câteva săptămâni distanță, la sfârşit de ianuarie, vânzările preliminare fiind programate să înceapă primăvara.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise