O nouă promisiune de la PNUD Moldova: Reţea naţională formată din 30 de staţii electrice până în 2021

Iată că a trecut aproape un an, fără câteva zile, de la anunţul făcut de PNUD Moldova cu privire la instalarea şi deschiderea unei prime reţele naţionale de staţii de alimentare pentru maşinile electrice până în primăvara acestui an. Deocamdată staţiile preconizate nu pot fi exploatate aşa cum se cuvine, însă aflăm despre un nou termen limită.

FOTO: breatheeasyins.com

Potrivit organizaţiei, numărul automobilelor electrice înmatriculate în Moldova a crescut de patru ori în ultimul an, de la 54 la 250! Automobilele electrice înregistrate în prezent şi folosite în mod activ pe drumurile din ţară contribuie la reducerea anuală a emisiilor de CO2 cu 500.000 kg.

Păstrând acelaşi ritm de dezvoltare a electromobilităţii, Moldova va ajunge în 2025 cu un număr total de 13.000 de automobile electrice, se arată într-un studiu de piaţă elaborat de Green City Lab, finanţat de GEF şi implementat de PNUD.

PNUD Moldova, în parteneriat cu Guvernul, creează mediu favorabil pentru sporirea utilizării transportului cu emisii reduse ca răspuns la provocările de mediu şi schimbare a climei incluse în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD 11, 13, 3, 9).

Şi iată un nou anunţ importat: 20 de noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate de PNUD pe traseele urbane până la finele acestui an, alte 10 urmând a fi instalate în 2020! Reţeaua va asigura mobilitatea electrică în marile oraşe din ţară, precum și va crea un coridor electric între România și Ucraina.

În prezent, în Moldova sunt înregistrate 20 de staţii de încărcare a automobilelor electrice, însă doar 5 dintre ele sunt publice. Foloseşte această aplicaţie pentru a le localiza!

Vezi şi: Toate magazinele Kaufland Moldova vor avea staţii publice de încărcare a automobilelor electrice! Putere, tipuri de porturi şi disponibilitate

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/