(video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă

Volkswagen urmărește o desfăşurare mai rapidă a e-mobilităţii și a anunţat că își dublează eforturile în domeniul infrastructurii de încărcare pentru electromobile şi vehicule electrificate. Pe teritoriul continentului european, grupul german va instala în total 36.000 de puncte de încărcare până în anul 2025, 11.000 din acestea fiind marca Volkswagen. Unele vor fi instalate în preajma uzinelor Volkswagen și la aproximativ 3.000 de dealeri oficiali din oraşe şi localităţi mari.

Pentru realizarea planului se vor investi în total aproximativ 250 de milioane de euro, iar compania care se va ocupa de instalarea echipamentelor necesare va fi una fiică, numită Elli (Electric Life).

Vezi şi: Tesla confirmă deschiderea unei staţii Supercharger la Chişinău. Iată când se va întâmpla

Estimările Volkswagen indică faptul că 70 la sută din toate operațiunile de încărcare vor fi efectuate la domiciliu sau la locurile de muncă în viitor. Elli va oferi solutii complete de încărcare pentru companii și consumatori pentru a satisface orice cerinţe începând cu anul 2020. Acestea vor varia de la nişte Wallbox-uri la prețuri accesibile mai întâi, costul incluzând şi serviciile de instalare şi conectare la o reţea de curent corespunzătoare. La uzinele VW din întreaga Germanie, brandul va instala aproximativ 4.000 de puncte de încărcare cu energie pentru proprii angajaţi, însă multe dintre acestea vor fi accesibile publicului.

Stațiile publice de încărcare vor fi utilizate pentru aproximativ un sfert din toate operațiunile de încărcare. Cu serviciul celor de la Volkswagen – We Charge – clienții vor avea acces la mai mult de 100.000 puncte de încărcare în Europa în viitor, pe termen mediu, cifra fiind setată să crească la 150.000. Sunt planificate parteneriate şi cu lanțuri de firme retail, care le vor permite clienților să-și alimenteze electromobilele în mod convenabil în timp ce vor merge la cumpărături. Un început în acest sens a fost făcut cu Tesco în Marea Britanie și alte lanțuri de magazine vor urma.

Volkswagen a pus, de asemenea, bazele principale pentru încărcarea pe autostrăzi şi drumuri naţionale. Modelele de maşini electrice din noua familie ID. au fost proiectate să aibă o autonomie mare şi să fie încărcate rapid. Primul dintre ele, noul ID.3, poate fi încărcat rapid de la o staţie cu o putere de 100-125 de kW în funcţie de opţiunea selectată. Împreună cu partenerii industriali, Volkswagen va instala, de asemenea, 400 de stații de încărcare rapidă cu până la 2.400 de terminale de încărcare de-a lungul principalelor rute și autostrăzi din întreaga Europă, până în 2020, sub umbrela IONITY.

În plus, Volkswagen va aduce infrastructura de încărcare rapidă şi în zonele urbane. Primele 28 de stații de încărcare rapide care nu fac parte din reţeaua destinată autostrăzilor germane vor fi date în exploatare în Wolfsburg deja la sfârșitul acestei luni. Ele fac parte dintr-un cadou din partea Volkswagen AG cu ocazia aniversării a 80-a de la fondarea orașului.

Vezi şi: Peste un milion de mașini electrice și plug-in-hybrid înmatriculate în Europa. Care este situația în Moldova?

Vezi şi: (update) Decizie oficială! Până în primăvara anului 2019 apar circa 14 staţii de încărcare a maşinilor electrice

Cu toate cele menţionate, extinderea infrastructurii de încărcare va trebui amplificată în mod semnificativ în lunile următoare. Numai în Germania, aşa-zisul Coalition Agreement local solicită mai mult de 100.000 de puncte de încărcare publice suplimentare până în 2020. Doar ¼ din acest număr au fost deja dislocate.

Volkswagen este convins că va solicita un angajament mai puternic din partea politicienilor. Bazele extinderii rapide a infrastructurii trebuie stabilite rapid, de exemplu prin amendamente la dreptul de închiriere și construcții sau la extinderea subvențiilor pentru infrastructura de încărcare în locuri de parcare publice și private.

În context, mai menţionăm că VW a primit deja peste 20.000 de precomenzi pentru noul ID. 3, lansat preliminar într-o ediţie de start limitată la doar 30.000 de exemplare.

Vezi şi: (video) Primul electromobil VW se numeşte ID.3 şi poate fi precomandat, inclusiv din România. Detalii

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/