KIA şi Hyundai investesc în IONITY! Din 2021 maşinile lor electrice vor avea sisteme de încărcare de 800 V

KIA Motors Company alături de Hyundai Motor Company a anunțat despre investiția sa în rețeaua IONITY, un parteneriat realizat de producătorii auto globali. În conformitate cu acordul, KIA și Hyundai, companii auto afiliate ale Hyundai Motor Group, vor juca un rol central în sporirea pe viitor a disponibilității stațiilor de încărcare pentru automobilele electrice, cu avantaje suplimentare pentru clienții săi.

Decizia de a se alătura acestei rețele va oferi beneficii sporite clienților europeni ai KIA și Hyundai. Începând cu 2021, automobilele electrice KIA și Hyundai vor fi echipate cu sisteme de încărcare de 800 de volți, pentru a putea absorbi puterea maximă de încărcare a stațiilor IONITY – cea de 350 kW! Clienții vor putea utiliza facilitățile HPC (High-Power Capacity) ale IONITY, care sunt echipate cu opțiuni de plată digitale, pentru a reduce semnificativ timpul de încărcare și pentru a facilita călătoriile pe distanțe lungi.

IONITY este un parteneriat înființat în 2017 între BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Porsche AG şi Audi AG. De la înființarea sa, în prezent are aproape 140 de stații de încărcare puse deja în funcțiune în Europa și alte 50 se află în construcție. Tehnologia IONITY se caracterizează printr-o capacitate de încărcare de până la 350 kilowați, iar prin utilizarea standardului universal de încărcare Combined Charging System (CCS) asigură cea mai mare compatibilitate posibilă cu automobilele electrice actuale.

IONITY își va extinde rețeaua la 400 de stații de încărcare rapidă până în 2020, cu o medie de cel puțin o stație la fiecare 120 de kilometri de-a lungul principalelor autostrăzi europene. Rețeaua sa pan-europeană compatibilă cu o multitudine de mărci va îmbunătăți semnificativ imaginea și accesibilitatea automobilelor electrice atât pentru utilizatorii actuali ai acestora, cât și pentru potențialii cumpărători.

Investiția în IONITY accentuează eforturile continue ale Grupului de a deveni un factor de schimbarea semnificativă a situației, într-o societate care dorește emisii reduse de carbon. Grupul va dezvolta 44 de modele eco până în 2025 și va beneficia de asocierea cu IONITY pentru a oferi clienților săi experiențe inovatoare prin electromobilitate sporită.

Grupul va obține acțiuni egale în IONITY ca cele ale partenerilor fondatori BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Porsche AG şi Audi AG. Anunţul a fost făcut la Salonul Auto de la Frankfurt şi tot acolo a fost arătat un nou design al acestor High Power Chargers, care vor începe să fie instalate din această toamnă în Danemarca.

Măsurând câte 2.6 metri în înălțime, noul încărcător de mare putere dispune de un inel de lumină LED multi-funcțional – numit Halo – care va acţiona ca un far pe autostrăzi pe timp de noapte și prin care şoferii le vor putea găsi mai uşor chiar dacă vor sta în nişte curţi special amenajate.

Inelul luminos nu numai că spune despre disponibilitatea încărcătoarelor în funcție de culoare, dar şi oferă o zonă bine iluminată, utilă pentru șoferii care își încarcă mașinile în timpul orelor de noapte. Terminalele vor comunică starea de încărcare prin schimbarea culorii. La fel ca și semnalizatorul său cu LED distinct, noul încărcător are ecrane avansate pentru Human Machine Interface (HMI), ceea ce face ca procesul de încărcare a unui vehicul să fie simplu și fără stres. Informațiile sunt prezentate clientului într-un meniu structurat, care este ușor de înțeles pe toate piețele europene.

Încărcătoarele HPC care au fost deja instalate în întreaga Europă vor fi actualizate în consecință pentru a putea încorpora același meniu. Clienții pot selecta din până la zece limbi utilizate în întreaga Europă. Acest lucru este susținut de o linie verde care va funcţiona 24/7 din octombrie şi care va putea răspunde în cele șapte limbi europene utilizate cel mai frecvent. Iar sistemul de gestionare a cablurilor de încărcare este acum mult mai ușor de utilizat datorită repoziționării utile a acestuia.

Vezi şi: (video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/