(video) Volvo Cars – primul producător auto european care a folosit Unreal Engine pentru dezvoltarea interfeței HMI

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pentru a oferi clienților săi cea mai bună experiență de utilizare posibilă, Volvo Cars aduce tehnologie de vizualizare fotorealistă în următoarea sa generație de mașini electrice printr-o nouă colaborare cu Epic Games. Companiile fac echipă pentru a aduce motorul de joc Unreal Engine în viitoarele mașini Volvo, oferind o grafică de înaltă calitate fără egal în interiorul cabinei.

Epic Games este o companie lider în divertisment interactiv și software, probabil cel mai cunoscut pentru Fortnite, unul dintre cele populare jocuri video din lume. Epic Games dezvoltă, de asemenea, Unreal Engine, considerat pe scară largă cel mai avansat instrument de creare 3D în timp real, folosit în diverse industrii, dincolo de jocuri, și care va fi folosit acum de Volvo Cars pentru dezvoltarea interfețelor digitale în interiorul mașinilor și redarea graficelor în timp real în mașină.

Volvo Cars este de altfel primul producător auto european care a folosit Unreal Engine pentru dezvoltarea interfeței om-mașină (HMI – Human Machine Interface). Mai exact, se va concentra inițial pe Driver Information Module (DIM), unul dintre afișajele din interiorul cabinei care oferă șoferului informații relevante și funcții de infotainment.

În următoarea generație de mașini Volvo, clienții vor întâlni grafică impresionantă, de înaltă calitate pe ecranele disponibile. Redări mult mai clare, culori mai bogate și animații 3D noi sunt doar primii pași, deoarece dezvoltatorii Volvo Cars continuă să împingă limitele grafice.

Prin cuplarea Unreal Engine cu puterea de calcul de înaltă performanță a platformelor Snapdragon Cockpit de a treia generație, următoarea generație de mașini Volvo va stabili un nou standard în performanța grafică și a sistemului de infotainment!

Drept urmare, sistemul de infotainment de nouă generație al Volvo Cars va fi de peste două ori mai rapid decât predecesorul său, în timp ce generarea și procesarea grafică va fi de până la 10 ori mai rapide.

Prima mașină care conține noua grafică este noul model emblematic, complet electric, pe care Volvo Cars îl va dezvălui la sfârșitul lui 2022. Acest model este primul dintr-o nouă generație de mașini Volvo complet electrice, deoarece compania își propune să vândă doar electromobile până în 2030.

În viitor, compania vede oportunități suplimentare pentru Unreal Engine de a avansa în alte domenii tehnologice din noile mașini Volvo, deoarece dezvoltatorii Volvo Cars continuă să exploreze noi aplicații pentru aceasta și alte platforme tehnologice bazate pe software, păstrând întotdeauna siguranța în prim plan.

Volvo Cars are ambiția să dezvolte jumătate din tot software-ul din interiorul mașinilor sale până la jumătatea deceniului și recrutează intens specialişti în dezvoltarea de software. Prin alăturarea în echipa suedezilor, talentul de codificare are numeroase oportunități de a lucra la noi aplicații și platforme interesante și inovatoare pentru mașini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata