(foto) Volvo XC90 va mai suferi un facelift, iar noul model electric nu îl va înlocui! Iată cum ar putea arăta Embla

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zile sau săptămâni numărate au mai rămas până la premiera noului model de top al celor de la Volvo! Exact, în 2022 apare un SUV electric bazat pe conceptul Recharge de anul trecut, iar în loc de un indice alfanumeric, va primi un nume propriu. Potrivit informațiilor preliminare se va numi Embla.

Cu toate acestea, deşi anterior s-a vorbit că modelul va fi un succesor al lui XC90, aflăm mai nou că această mașină electrică nu va înlocui modelul XC90, ci îl va completa în gama companiei. Actualul XC90 se va mai reţine o vreme pe piaţă!

Conform lui Håkan Samuelsson, citat de Automotive News, cererea pentru mașinile cu motoare cu ardere internă rămâne în continuare una activă, așa că ar fi nerezonabil să le fie oprită de urgență producția, mai ales pentru că există cerere de hibride în America şi China. În particular, în 2021, modelul XC90 şi-a găsit 108.231 de proprietari.

Mai mult decât atât, Volvo XC90 va trece printr-o a doua restilizare vizuală (prima a fost în 2019), deși motoarele vor rămâne aceleași şi nu vor mai fi modernizate! Producția modelului XC90 în Suedia va continua aproximativ până în 2025, după care compania va moderniza fabrica pentru producția de vehicule electrice.

Noul, posibil numit Embla, va sta inițial pe linia de asamblare a fabricii din Carolina de Nord, SUA, unde acum sunt produse doar sedanuri Volvo S60. Amintim că strategia globală a companiei implică abandonarea completă a motoarelor cu ardere internă până în 2030.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise