Cel mai bine vândut automobil din lume a devenit pentru prima dată un crossover

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conform rezultatelor vânzărilor de autoturisme uşoare la nivel global în 2021, Toyota RAV4 a devenit cea mai populară mașină de pe planetă! Această concluzie a fost făcută de Motor1 în colaborare cu compania JATO Dynamics, după ce s-a analizat datele vânzărilor din 106 țări, care acoperă aproximativ 99% din vânzările globale.

În plus, pentru prima dată, o mașină electrică a intrat în topul celor mai populare 10 modele – Tesla Model 3.

Toyota RAV4 s-a vândut în întreaga lume în 2021 într-un număr aproximativ 1.132.000 de exemplare. Acest lucru i-a permis să treacă peste fostul lider Toyota Corolla, care acum a ajuns pe locul secund cu 1.104.000 de unităţi comercializate. Poziția a treia în top o ocupă colegul de segment al lui RAV4, la fel un produs nipon, Honda CR‑V. L-au cumpărat 903.000 de oameni.

Top 10 mai include Nissan Sentra, Toyota Camry, Honda HR‑V, Ford F‑150, Toyota Hilux, Tesla Model 3 și Honda Accord. Astfel, anul trecut, opt dintre cele mai populare zece mașini din lume au fost de origine japoneză, patru fiind produse Toyota, iar trei ale Honda!

Unele dintre aceste modele au ocupat şi o poziție de lider în clasele lor. De exemplu, Toyota Camry a fost numită cel mai popular sedan de dimensiuni medii, iar Ford F-150 – cel mai popular pickup.

BMW Seria 3 a ocupat primul loc în clasamentul mașinilor premium cu un scor de 329.000 de unități. Printre modelele ultra-compacte, mașina electrică chinezească Wuling Hongguang Mini EV (391.000 de mașini ) este în frunte, iar printre cele sport încă e lider Ford Mustang.

Pentru curioşi, iată întregul top 110 cele mai populare modele:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/