Volvo îşi anunţă noul şef şi rezultatele vânzărilor pentru 2021

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jim Rowan se va alătura Volvo Cars pe 21 martie 2022 în calitate de CEO și președinte! Jim este în prezent CEO și membru al Consiliului de administrație al Ember Technologies, iar anterior a fost CEO al Grupului Dyson. 

Scoţianul în vârstă de 56 de ani îl va înlocui pe Håkan Samuelsson, suedezul în vârstă de 70 de ani care s-a alăturat pentru prima dată Volvo Cars ca membru al consiliului de administrație în 2010 și a deținut rolul de CEO și Președinte din octombrie 2012 până în prezent.

Într-un comunicat de presă oficial se menționează că această schimbare face parte dintr-un proces de căutare amănunțit și diligent pentru a asigura o conducere puternică continuă a Volvo Cars cu un CEO care are o experiență puternică în software, transformare digitală și produse inovatoare de consum, iar calendarul este în conformitate cu prelungirea comunicată anterior a contractului lui Håkan Samuelsson, care se încheie în 2022.

Dyson CEO Jim Rowan speaks during a product launch event in Beijing, China September 12, 2018. REUTERS/Damir Sagolj – RC1CC1289F70

Jim Rowan aduce cu el peste trei decenii de experiență globală în sectoarele de consum și tehnologie, oferind o creștere puternică și profitabilitate prin strategii de transformare și implicarea clienților. De asemenea, a lucrat intens cu digitalizare, inovare, inginerie și lanțuri de aprovizionare, care vor fi valoroase pentru ca viitorul Volvo Cars să-și realizeze ambițiile strategice. 

El a lucrat cu Ember ca investitor, membru al Consiliului și CEO al acestuia din februarie 2021. A fost CEO al Dyson Group între 2017-2020 și COO între 2012-2017, timp în care a accelerat strategia de comerț electronic a companiei, a lansat noi produse inovatoare și și-a crescut cota de piață la nivel mondial. Înainte de Dyson, a fost COO al BlackBerry. În prezent, este consilier principal al companiei globale de investiții KKR și membru al Acționarilor.  

„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit lui Jim Rowan în calitate de CEO. Volvo Cars trece printr-o transformare rapidă a digitalizării, motiv pentru care am dorit să aducem pe cineva cu experiență globală de CEO din afara industriei auto. Jim este persoana potrivită care să accelereze Volvo Cars în viitor – permițându-i să devină cel mai rapid transformator din domeniul său și o companie complet electrică cu milioane de relații directe cu consumatorii. Aș dori să profit de această ocazie pentru a-i mulțumi sincer lui Håkan Samuelsson pentru angajamentul și determinarea sa în ultimii zece ani la Volvo Cars. Håkan, împreună cu echipa sa de management, a creat o linie de produse reînnoită și puternică, restabilind Volvo ca marcă premium care este bine plasată pentru viitor și a permis listarea cu succes a Volvo Cars.”

Eric Li, președintele Consiliului de administrație al Volvo Cars

„Sunt încântat să mă alătur Volvo Cars într-un moment atât de interesant pentru companie și într-un moment de transformare atât pentru industrie, cât și pentru consumatori. Bilanțul puternic al Volvo Cars în inovație, siguranță și calitate, împreună cu talent de clasă mondială și care inspiră sustenabilitatea și capabilitățile tehnologice, îl plasează pe scaunul șoferului pentru drumul care urmează.”

Jim Rowan

„Sunt încântat să-i urez bun venit lui Jim în noul său rol de a continua marea călătorie pe care o are Volvo Cars. De asemenea, aș dori să mulțumesc tuturor angajaților Volvo Cars pentru progresele incredibile pe care le-am făcut împreună în ultimii 10 ani – nu doar pentru că am făcut din Volvo una dintre mărcile de automobile premium cu cea mai rapidă creștere și cea mai de încredere, dar pentru inovare și conducere mereu cu scop. Vă doresc toate cele bune pentru anii interesanți care vor urma.”

Håkan Samuelsson

Håkan Samuelsson va rămâne în rolul său până când Jim Rowan va începe să activeze în martie, moment în care Håkan va părăsi și conducerea Volvo Car AB. În schimb, va continua să fie președinte al Polestar Automotive Holding UK Limited (“Polestar”).

Vânzările globale Volvo Cars au crescut cu 5.6%, până la 698.693 de mașini în întregul an 2021, demonstrând rezistența în fața constrângerilor persistente de aprovizionare.

Rezultatele au demonstrat, de asemenea, popularitatea continuă a gamei de mașini Volvo Cars Recharge cu un grup motopropulsor complet electric sau plug-in hybrid. Vânzările de modele Recharge au crescut cu 63.9% în 2021, comparativ cu 2020. Mașinile Recharge au reprezentat 27% din volumul total de vânzări al companiei în 2021.

Numărul de mașini Volvo vândute online a crescut cu 316% în 2021 comparativ cu 2020! Această creștere a fost determinată de creșterea cererii clienților, în combinație cu o ofertă extinsă pe mai multe piețe.

Compania a înregistrat 64.436 de livrări cu amănuntul în decembrie, o scădere de 18.1% față de aceeași lună din 2020. Rezultatul a fost influențat semnificativ de lipsa continuă a aprovizionării de componente, care a afectat producția și, în consecință, livrările către clienți. Totuşi, cererea pentru produsele Volvo Cars a rămas puternică.

Aproape 40% din toate mașinile Volvo noi vândute în decembrie au fost modele Recharge, dintre care mașinile complet electrice au reprezentat 7.4%. În Europa, ponderea mașinilor Recharge a fost de aproape 60%, în timp ce în SUA a fost aproape de 30% din volumul total de vânzări.

În Statele Unite, compania a vândut 122.173 de mașini anul trecut, o creștere de 10.9% față de 2020. În decembrie, Volvo Cars a vândut 10.793 de mașini în SUA.

Vânzările în China s-au ridicat la 171.676 de mașini, în creștere cu 3.0% față de 2020. În luna decembrie, Volvo Cars a vândut 14.642 de mașini în China.

În Europa, vânzările până în prezent au crescut cu 1.8%, până la 293.471 de mașini, deoarece cererea puternică pentru mașinile Recharge ale companiei a susținut performanța vânzărilor. În decembrie, Volvo Cars a vândut 28.561 de mașini în Europa.

La nivel global, XC60 continuă să fie cel mai bine vândut model pentru companie în 2021, deoarece compania a vândut 215.635 de exemplare (2020: 191.696). XC40 urmează pe locul al doilea, cu vânzări totale de 201.037 unităţi (2020: 185.406), în timp ce XC90 este al treilea cel mai bine vândut model cu 108.231 de mașini (2020: 92.458).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/