Ford Puma echipat cu motorul EcoBoost Hybrid de un litru poate fi acum combinat cu o cutie automată

Ford introduce o nouă opțiune de transmisie automată în șapte trepte pentru variantele de motorizare EcoBoost Hybrid, care va permite pentru prima dată șoferilor care doresc o cutie de viteze automată să reducă emisiile de CO2 și să economisească bani folosind tehnologia Ford mild hybrid de 48 de volți.

Disponibilă pe Puma și Fiesta cu motorul EcoBoost Hybrid de 1.0 litri, cutia automată în șapte trepte poate face experiența de condus mai puțin solicitantă, mai ales în trafic, în situațiile frecvente de oprire-pornire. În plus, schimbările de viteze rapide vin în completarea performanțelor propulsorului hibrid pentru o experiență de condus mult mai distractivă.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid folosește un demaror-generator integrat acționat de o curea (BISG) pentru a recupera energia pierdută de obicei în timpul frânării și pentru a încărca un acumulator litiu-ion de 48 de volți. BISG oferă și asistență de cuplu motorului pentru a spori eficiența și performanțele acestuia, în funcție de scenariile de conducere.

Suplimentarea cuplului este bazată pe sistemul BISG pentru a crește cuplul total disponibil cu până la 20 Nm, pentru o accelerație mai bună. Drept urmare:

  • Accelerația pentru modelul Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 125 CP cu cutia automată în 7 trepte este sporită cu până la 4% comparativ cu varianta non-hibridă (consum de 5.7-5.8 l/100 km şi emisii de 129-131 g/km, cifre estimate în ciclu WLTP).
  • Modelul Puma, cu motor de 1.0 litri EcoBoost Hybrid 155 CP şi cutie automată în şapte trepte, accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.7 secunde (consum de 5.8-5.9 l/100 km şi emisii de 131-134 g/km, cifre estimate în ciclu WLTP).
  • În modul Sport, treptele de viteză inferioare ale cutiei automate de pe Puma EcoBoost Hybrid răspund mult mai sportiv.
  • Sistemul Triple-downshifts permite depășiri mai rapide atunci când șoferii au nevoie de accelerație maximă.
  • Cutia de viteze automată oferă și modul de selecție manuală a vitezelor, cu padele sport la volan, pentru modelele în echipare ST-Line X și ST-Line Vignale.

Sistemul de înlocuire a cuplului utilizează tehnologia BISG pentru a furniza până la 24 Nm de cuplu suplimentar, dar cu o eficiență mai bună a consumului de combustibil. Combinația de EcoBoost Hybrid și cutia automată în șapte trepte este deosebit de potrivită pentru oraș, unde opririle frecvente permit captarea regulată și redistribuirea energiei. 

  • Se anticipează că modelele automate Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid vor ajuta la micşorarea emisiilor de CO2 cu până la 5% comparativ cu echivalentele EcoBoost de 1.0 litri pe benzină.
  • Transmisia automată în șapte trepte ajută la menținerea motorului hibrid la turațiile optime pentru eficiență.

Transmisia automată în șapte trepte permite şi folosirea de tehnologiii suplimentare în combinație cu eficiența oferită de motopropulsorul EcoBoost Hybrid:

  • Funcționalitatea Stop&Go pentru sistemul Adaptive Cruise Control poate opri complet vehiculul în situații de trafic stop-start, iar dacă durata opririi este mai mică de 3 secunde, vehiculul poate pleca automat.
  • Pornire de la distanță prin intermediul aplicației FordPass.

Ford Puma EcoBoost Hybrid și Fiesta EcoBoost Hybrid sunt doar două dintre cele 17 vehicule electrificate pe care producătorul le introduce în Europa înainte de sfârșitul acestui an.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-ford-puma-a-devenit-disponibil-de-cumparat-de-la-chisinau-preturi-motoare-si-dotari/

Cmentariile sunt închise