Cifrele zilei: Toyota a anunțat producția a 300 de milioane de mașini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor Corporation (TMC) anunță astăzi că atins o producție globală cumulată de 300 de milioane de mașini. Numărul include cifrele de producție pentru septembrie 2023.

Acest număr uriaș de autovehicule a putut fi atins la 88 de ani și două luni distanță din momentul când primele mașini ale Toyota, camionul G1, au fost produse de către Divizia de producție auto a Toyoda Automatic Loom Works, Ltd. (mai târziu redenumită în Toyota Industries Corporation) în august 1935.

Din numărul total, 180,52 milioane de mașini au fost produse la fabricile din Japonia, iar restul de 119,6 milioane au fost produse în străinătate.

Modelul cu cea mai mare producție totală rămâne fără discuții Corolla, seria Corolla atingând o producție globală cumulată de 53,399 milioane (la sfârșitul lunii septembrie 2023).

„Kiichiro Toyoda a spus: „Fabricarea de mașini este ceva ce toată lumea face împreună”. Cred că acest număr de 300 de milioane este o dovadă a muncii grele, în fiecare zi, a colegilor noștri de la Toyota, a furnizorilor și dealerilor noștri și a tuturor celorlalți părți interesate, precum și a tuturor celor care au venit înaintea noastră.

Această istorie nu a început doar când au construit prima mașină. Membrii fondatori au încercat în mod repetat și au eșuat, construind continuu prototipuri, iar eforturile lor au condus la ceea ce Toyota este astăzi. Toyota s-a confruntat cu pericole de nenumărate ori până în acest punct. Dar de fiecare dată, ceea ce ne-a salvat au fost clienții care iubesc mașinile Toyota.

Cred că numărul de mașini spune poveștile clienților noștri, iar clienții care au ales mașinile Toyota pentru a le fi parteneri prin propriile povești sunt cei care ne permit să continuăm să facem mașini până în prezent. Sunt recunoscător din suflet. Și eu iubesc mașinile și vom continua să facem mașini, una câte una și cu grijă, împreună cu toți colegii noștri iubitori de mașini.”

Președinte Consiliului de Administrație al TMC, Akio Toyoda

„Vreau să aduc recunoștința mea sinceră clienților care au ales mașinile Toyota și celor care au construit fiecare mașină cu inimă și suflet, precum și furnizorilor și dealerilor care le-au livrat cu grijă și tuturor celorlalte părți interesate. Cred că acest număr de 300 de milioane de unități ar fi putut fi atins doar cu efortul nesfârșit al colegilor din companie, de la planificarea și proiectarea pieselor și vehiculelor, la producție, logistică, vânzări și service, împreună cu toți cei care lucrează pentru a susține fiecare pas.

Toți colegii noștri au depășit nenumărate provocări. Numai în ultimii ani s-au înregistrat dezastre naturale precum Marele Cutremur din Japonia de Est și evenimente imprevizibile precum incendiile sau pandemia COVID-19 și lipsa de cipuri. De fiecare dată ne-am confruntat cu pericolul de nu mai putea produce mașini, însă toată lumea a lucrat împreună pentru a restabili sau adapta producția.

În viitor, vom fi siguri că nu îi vom uita niciodată pe toți cei care ne-au susținut producția de mașini și au dat totul pentru a face mașini din ce în ce mai bune și a aduce zâmbetul pe fețele clienților.”

Președintele și CEO-ul Toyota, Koji Sato

Toyota a avut nevoie de 50 de ani pentru a produce primele 50 de milioane de vehicule, o piatră de hotar depășită în octombrie 1985. Ulterior au fost necesari de doar 11 ani pentru a ajunge la 100 de milioane (ianuarie 1997), alți nouă ani pentru a ajunge la 150 de milioane (ianuarie 2006) și doar șase ani pentru a ajunge la borna de 200 de milioane în iunie 2012.

Cmentariile sunt închise