(foto) Avanpremieră: Noul CUV electric Genesis GV60

Genesis îşi prezintă în primele imagini al doilea electromobil din gamă şi primul al brandului care este creat pe o platformă electrică dedicată. Genesis GV60 este un CUV – un SUV coupe care deschide linia nouă şi inferioară de modele – 60.

Caracteristici cheie iniţiale:

  • Are la bază platforma modulară E-GMP (Electric-Global Modular Platform), folosită deja de IONIQ 5 şi KIA EV6. Asta înseamnă că va putea avea tracțiune spate sau integrală, baterii de nouă generație și un încărcător care funcționează cu o tensiune de până la 800 volți și o putere de până la 350 kW.
  • Modelul arată o evoluţie a designului individual al mărcii, însă aduce şi care trăsături sau soluţii noi. De exemplu, este primul Genesis care are o capotă ce acoperă şi arcurile roţilor, iar mânerele exterioare ale uşilor sunt retractabile automat. O lumină de frână este integrată şi în spoilerul posterior.
  • Deşi este un electromobil, grila-i de radiator este funcţională şi contribuie la răcirea bateriei montată sub podea.
  • După IONIQ 5, noul GV60 devine un alt automobil coreean ce dispune de camere video în locul oglinzilor retrovizoare exterioare, cel mai probabil fiind opţionale sau standard doar în Coreea de Sud. Imaginile se afişează pe nişte monitoare integrate pe panourile interioare ale uşilor.
  • Dezvoltatorii numesc conceptul stilistic interior “Beauty of White Space”, adică “frumusețea spațiului gol”. Platforma a făcut posibilă realizarea unei podele plate, iar absența unui tunel central tradițional este concepută pentru a spori efectul unui interior spațios.
  • Levierul transmisiei, elementul de control al sistemului multimedia, suporturile pentru pahare, comenzile pentru încălzirea şi ventilarea scaunelor, încărcătorul wireless pentru telefon şi altele sunt localizate pe o consolă separată plutitoare care include şi o cotieră.
  • Printre altele se mai poate observa o planşă de bord cu un digital cockpit format din două monitoare, un volan cu două spiţe şi padele în spatele său, un sistem de climatizare automată pe două zone, un head-up display, o elegantă tapiţerie din piele şi altele. Totodată ar fi de notat o temă circulară-ovală care domină pe mai multe elemente.
  • Cea mai vizibilă caracteristică în designul interior este Crystal Sphere, un levier de transmisie de tip Shift By Wire în formă de sferă care informează intuitiv șoferii atunci când vehiculul este gata de condus. Când vehiculul este oprit, o jumătate de sferă transparentă este iluminată şi astfel contribuie la esteticul interior, însă când maşina e gata de condus se roteşte şi scoate la iveală a doua jumătate care are o formă comodă de rotit şi un buton P integrat.

Specificațiile complete şi detalii despre preţuri vor fi lansate în această toamnă. Modelul va fi disponibil oficial şi pe piaţa europeană! Nu se anunţă, dar nu se exclude debutul public la Salonul Auto de la München.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/