(foto) Noul Dodge Charger Daytona SRT va avea să ofere nouă nivele de performanţă

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Las Vegas, începând de astăzi şi până pe 4 noiembrie inclusiv, se desfăşoară tradiţionalul SEMA Show, iar cei de la Dodge au folosit platforma pentru a arăta publicului conceptul Dodge Charger Daytona SRT. De asemenea, marca a dezvăluit detalii despre cât de puternică va fi varianta de serie.

Dodge spune că va avea sau se gândește să ofere, posibil, tocmai nouă opţiuni de propulsie pentru acest muscle car electric. În total se planifică trei niveluri de bază, însă fiecare va propune câte două stage-uri, upgrade-uri de performanță, numite Dodge Direct Connection.

Primele două versiuni ale maşinii vor utiliza o platformă a cărei sistem electric va funcţiona cu o tensiune de 400V. Upgrade-urile de performanță Direct Connection Stage 1 și Stage 2 vor fi posibile de activat hardware printr-o aşa-zisă cheie specială „de cristal” care se conectează la bord, însă doar după ce va fi cumpărat şi descărcat soft-ul necesar prin tehnologia OTA.

  • Echipare de bază – 340 kW (462 CP)
    • eStage 1 – 370 kW (503 CP)
    • eStage 2 – 400 kW (544 CP)
  • Echipare medie – 440 kW (598 CP)
    • eStage 1 – 470 kW (639 CP)
    • eStage 2 – 500 kW (680 CP)

A treia versiune sau echiparea de top va utiliza deja o unitate de propulsie SRT Banshee, una care funcţionează cu o tensiune de 800V (deci va accepta încărcare rapidă) şi va alimenta toate cele patru roţi (posibil prin patru motoare electrice) pentru a furniza tracţiune integrală.

Rezultatul va fi un Dodge mai rapid decât un Hellcat cu V8 pe benzină, în toate măsurile cheie de performanță. Preliminar se crede că va avea să ofere peste 800 de cai putere.

De asemenea, la standul Dodge de la SEMA Show, conceptul a fost arătat în noua culoare aplicată în trei straturi – Stryker Red. Nuanţa este menită să facă o legătură cu Stage 2 Banshee performance upgrade, despre care detalii ştie doar producătorul la moment. În plus, conceptul include insigna „Stage 2” pe aripi și noi jante ușoare din fibră de carbon de 18 inchi în anvelope radiale de 305 mm.

În plus, folosind un monitor, Dodge va arăta că nivelurile de putere sunt corelate cu o gamă completă de nouă culori unice și nouă combinații diferite de roți, ilustrând personalizarea vizuală și de performanță care va continua să fie un semn distinctiv al mașinilor musculare Dodge în anii următori.

Dodge va desfășura, de asemenea, sondaje pentru a aduna impresii cu privire la reglarea sistemului şi a sunetelor produse de Fratzonic Chambered Exhaust (în curs de brevetare) – numit drept primul sistem de evacuare din lume pentru electromobile.

Premiera maşinii de serie este aşteptată spre sfârșitul lui 2023 sau în 2024.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata