EXCLUSIV! Marca auto neașteptată care își va deschide o reprezentanță la Chișinău în 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Potrivit informațiilor AutoBlog.MD, într-o mișcare surprinzătoare pe piața auto din Republica Moldova, celebrul producător britanic de mașini sport, Lotus, își va deschide o reprezentanță oficială la Chișinău în cursul anului 2024!

Această veste neașteptată stârnește un interes deosebit, aducând un strop de exotism și performanță pe piața locală, din motiv ce niciun alt dealer oficial al mărcii încă nu există în Europa de Est!

Imagini simbol cu un showroom Lotus:

La momentul de față, din ce știm, vă putem spune că va exista un dealer și va fi deschis un showroom dedicat! În ce perioadă a anului 2024 va fi inaugurarea acestuia deocamdată nu am reușit să aflăm.

Marca Lotus, cunoscută pentru produse cu design distinctiv și performanțe remarcabile mai ales pe circuite, își va aduce gama de modele și la Chișinău. Printre cele disponibile se vor număra coupeul sport pe benzină Emira, SUV-ul electric Eletre și cel mai nou sedan electric Emeya. Acum în producție se mai află hypercarul electric Evija, însă acesta a fost lansat într-un număr limitat și este deja sold out.

Prin achiziția unei mașini Lotus, pasionații auto vor avea oportunitatea să experimenteze tehnologia de vârf și senzațiile de condus caracteristice mărcii britanice. Conform planurilor, în 2025 va mai fi lansat un crossover electric.

Amintim că Lotus a fost fondat și deținut timp de mulți ani de celebrul Colin Chapman. După moartea sa și după o perioadă de instabilitate financiară a fost cumpărat de General Motors, apoi de Romano Artioli, iar apoi de DRB-HICOM prin subsidiara sa Proton, care a deținut Lotus din 1996 până în 2017.

La 24 mai 2017, holdingul Geely a cumpărat peste 50% din acțiuni, devenind proprietar majoritar și vărsând resursele necesare în conturi pentru ca marca să nu dispară, ci din contra să supraviețuiască și să se dezvolte pe plan tehnologic. Modelul Emira este ultimul făcut cu motor cu combustie internă.

Cmentariile sunt închise