(video) Premieră: Ediţia limitată Lotus Evija Fittipaldi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cea mai puternică mașină de serie (mică) din lume – uimitorul Lotus Evija – oferă acum și mai multă exclusivitate. Inspirată de trecut pentru a îmbunătăți viitorul, Lotus a dezvăluit ediţia limitată Evija Fittipaldi, un tribut adus uneia dintre cele mai mari emblematice mașină-pilot pe care Formula 1 a văzut-o vreodată.

Pilotul respectiv este, desigur, Emerson Fittipaldi, tânărul brazilian care s-a alăturat echipei Lotus și a devenit o legendă, cimentându-și locul în istoria F1 în 1972. La volanul acum-iconicului Lotus Type 72 a câștigat cinci dintre cele 11 curse ale sezonului respectiv, câştigând pentru el Campionatul Piloților și Campionatul Constructorilor pentru Team Lotus.

La exact 50 de ani de atunci, Lotus Evija Fittipaldi este o sărbătoare potrivită a acestui parteneriat. Doar opt exemplare vor fi asamblate manual și toate au fost deja vândute. Livrările către clienţi vor avea loc de la începutul lui 2023.

Caracteristici cheie:

  • Este cel mai recent proiect al Lotus Advanced Performance, divizia de design personalizat și experiență a afacerii lansată la începutul acestui an.
  • Prezentând renumita schemă de culori neagră-aurie, la fel veche de 50 de ani, exteriorul vopsit manual și numeroase alte caracteristici de design unice, toate au fost create pentru a comemora această colaborare uimitoare.
  • Printre alte accente unice se numără o broderie manuală în plafonul din carbon a unui Type 72 auriu, dar şi semnătura lui Fittipaldi cusată manual pe planşa de bord.
  • Și, poate cel mai emoționant detaliu dintre toate, este controllerul rotativ de pe panoul central plutitor. Acesta a fost realizat manual din aluminiu original reciclat, care a fost folosit pe monopostul Type 72, asigurându-se astfel că o piesă autentică din emblematica maşină de curse face parte din fiecare Evija Fittipaldi.
  • Specificația personalizată a lui Lotus Evija Fittipaldi începe cu finisajul său unic de vopsea, care include denumirea scrisă pe caroserie cu litere aurii pe partea laterală a lunetei. Îl completează jantele „Type 72” negre-aurii, cu prinderi centrale cu fundal roşu pe jantele stângi şi verzi pe cele drepte, precum și etriere de frână negre-aurii.
  • Pe aripa activă din spate sunt prezentate autocolante care celebrează victoriile în curse ale lui Type 72 din sezonul 1972, în timp ce pe montantul B a fost aplicat un număr 8. Fittipaldi a concurat cu acest număr pe mașina sa în timpul sezonului din 1972, inclusiv pentru victoria sa la Marele Premiu al Marii Britanii. O insignă Lotus carbon-auriu completează stilul exterior.
  • În interior, tema luxului și a designului la comandă continuă. Interiorul din piele neagră cu cusături contrastante aurii poate fi găsit în toată cabină, împreună cu cusături exclusive ale căptușelii acoperișului, plus finisaje aurii ale deflectoarelor de ventilație, cadranul rotativ central, butonul de pornire/oprire și chiar setul de pedale.

O mașină atât de specială merita o premieră mondială specială; clienții, familiile lor și alți oaspeți VIP au luat parte la o zi exclusivă, o singură dată în viață, la Hethel, pentru a sărbători lansarea noii mașini și a încerca şi Type 72.

Invitat de onoare a fost însuși Emerson Fittipaldi, care a spus: „Este fantastic să vii înapoi la Hethel pentru o ocazie atât de specială. Mi-a plăcut foarte mult să fac parte din acest proiect și a fost o experiență minunată să dezvălui mașina unora dintre noii proprietari. A avea ocazia să conduc atât Evija Fittipaldi, cât și mașina mea de Formula 1, câștigătoare de campionat, a fost o experiență incredibilă.”

Apropo, a fost pentru prima dată în istorie când toate cele opt exemple supraviețuitoare ale Type 72 – de unde și numărul de mașini Evija construite – au fost reunite într-un singur loc și rulate pe pista de testare din Hethel.

De la un campion mondial la altul, la începutul săptămânii curente, şi Jenson Button a vizitat Lotus pentru a testa Evija, dar şi Type 72, pe celebra pistă din Hethel. A fost prima dată când Jenson a văzut Evija de producție (maşină pe care o va avea în propriul garaj) și a scos una pe pistă înainte de lansarea lui Evija Fittipaldi.


În paralel s-a anunţat startul producţiei modelului Evija, care este similar în specificaţii cu Evija Fittipaldi:

Grup motopropulsorPur electric, AWD
Putere1.500 kW (4 motoare electrice a câte 375 kW) / 2.039 CP
Capacitatea bateriei93 kW
Cuplu1.704 Nm cu vectorizarea cuplului
0-100 km/hSub trei secunde
0-300 km/hSub nouă secunde
Viteza maximăLimitat electronic la 350 km/h
Autonomie electrică (WLTP combinat)250 mile (402 km)
Timp de încărcare (încărcător 350 kWh)18 minute
Greutate1.887 kg
Ciclu de producțieMaximum 130 de mașini
Dimensiuni (L/l/h)4.459 / 2.000 / 1.122 mm
Începutul producției2022

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/