(video) Incredibil, dar adevărat! Dacia va participa din 2025 în raliul Dakar cu Sebastien Loeb la volan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând din 2025, Dacia se va angaja în calitate de constructor la Raliul Dakar din cadrul campionatului mondial de rally raid. Considerat un veritabil test suprem de robustețe și rezistență, Dakar este, de peste 40 de ani, o aventură umană ieșită din comun, care reunește într-o competiție unică peste 500 de concurenți din 60 de țări!

Dacia va participa în celebra competiție în categoria de top T1+ printre maşini, alături de rivali precum Toyota, Ford sau MINI. Echipa Dacia se va baza pe competențele tehnice interne și pe experiența britanicilor de la Prodrive pentru dezvoltarea vehiculelor angajate în competiție.

Francezul Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial de raliu și Cristina Gutiérrez Herrero, pilot de raliu din Spania, vor concura oficial pentru echipa Dacia încă din 2024, în Raliul Marocului, cu ocazia fazelor de testare. Vehiculele de competiție vor utiliza combustibil sintetic produs de Aramco.

Astfel, Raliul Dakar va fi un teren de testare și un laborator de idei pentru Dacia! El va permite testarea și verificarea unor noi soluții ingenioase în stilul Dacia, atât în termeni de funcționalitate outdoor, cât și în domeniul energiei.

Prodrive este implicat în raliul Dakar și în campionatul de Rally-Raid din anul 2020, participând la ultimele trei raliuri Dakar cu vehicule concepute de propriile echipe, obținând locul al doilea în clasamentul general în 2022 și 2023 cu Sébastien Loeb, care face parte de acum din noua echipă Dacia.

Cristina Gutiérrez Herrero este prima femeie pilot de raliu din Spania care a finisat raliul Dakar la categoria auto, în 2017. În vârstă de 31 de ani, ea are deja la activ 7 participări la raliul Dakar, între 2017 și 2023. Din anul 2012, Cristina este totodată campioană de raliu tot-teren (categoria feminin) în Spania.

La rândul său, pilotul francez de raliu Sébastien Loeb (49 de ani) a câștigat campionatul mondial de raliuri (WRC) de nouă ori consecutiv, între 2004 și 2012. El este cel mai titrat pilot din sportul auto și este deseori considerat drept cel mai mare pilot de raliu din toate timpurile. Sébastien Loeb participă în Dakar din 2016. În 2021 el a condus vehiculul Bahrain Raid Xtreme Hunter proiectat și construit de preparatorul britanic Prodrive.

Cooperarea dintre Sébastien Loeb și Prodrive va continua acum la volanul unui vehicul de competiție Dacia!

Cmentariile sunt închise