(video) Premieră: Mitsubishi XFC Concept ar fi noul şi realul ASX

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De curând Mitsubishi a arătat lumii noul ASX, care este de fapt un Renault Captur, însă adevărul e că această mașină va fi vândută doar în Europa. Însă pentru regiunea asiatică şi alte părţi ale lumii niponii pregătesc o mașină complet diferită din aceeași clasă. Și nu va mai fi o copie a cuiva, ci un produs independent, deși cu agregate din palmaresul alianței din care face parte.

Conceptul modelului în cauză se numeşte XFC şi a fost dezvăluit în Vietnam, acolo unde va avea loc un salon auto în perioada 26-30 octombrie.

Compania nu vorbește despre asta în mod direct, dar avem în față viitorul Mitsubishi ASX din a doua generație, deşi nu se exclude că ar putea fi redenumit în XFC. Dimensiunile generale și factorul de formă sunt aceleași. Identitatea vizuală corporativă Dynamic Shield a suferit o revizuire la scară largă, designerii abandonând ideea unei feţe X şi revenind la o grilă mare trapezoidală.

Conceptul are roți cu jante de 20 inchi, camere în loc de oglinzi, uși fără cadru la geamuri și aplicaţii luminoase în barele de protecţie sub forma unor faguri. Toate acestea ar putea să nu existe pe modelul de serie, la fel precum e aranjată toată partea superioară din sticlă, fără a scoate în evidenţă nişte montanţi frontali şi centrali, dar şi acoperişul panoramic cu o formă neobişnuită. Dar farurile și stopurile în formă de L, aparent, ar putea deveni o nouă caracteristică a viitoarelor modele Mitsubishi.

Interiorul conceptului Mitsubishi XFC este realizat conform tendințelor moderne. Planşa de bord are două ecrane cu o diagonală de 12.3 inci fiecare, iar un panou tactil separat este responsabil pentru controlul climatizării. Dezvoltatorii promit şi un al doilea rând de scaune spațios conform standardelor clasei, dar și un portbagaj încăpător.

Nu există informații despre ce pune în mișcare conceptul, însă sistemul electronic de la bord permite alegerea a patru moduri de condus: Normal, Wet, Mud şi Gravel. Dar, din moment ce, piețele țintă pentru crossover sunt țări din Asia care nu sunt bogate, atunci ar trebui să ne așteptăm la un motor obișnuit pe benzină și tracțiune față. Platforma-i însă va avea din start posibilitatea de a folosi electromotoare, iar o astfel de maşină va fi disponibilă deja pe mai multe pieţe de la nivel internaţional.

Modelul de serie îl vom vedea în 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise