(video) New York 2019: Premieră – Ediţia specială Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

Continuăm cu premierele de la Salonul Auto Internaţional de la New York. Marca Nissan a prezentat acolo câteva maşini sport interesante, printre care se numără şi o versiune specială a modelului 370Z.

Ediția 50th Anniversary Edition este dedicată celor 50 de ani împliniţi de la apariţia liniei de maşini sportive Z.

Salonul Auto de la New York are o semnificație specială pentru Nissan, pentru că anume această platformă a fost folosită acum 50 ani pentru prezentarea lui Datsun 240Z, care a devenit un automobil de cult. Cu ocazia acestei aniversări, producătorul nipon a şi făcut această versiune specială a modelului 370Z.

Maşina aniversară este realizată în stilul modelului de curse Datsun 240Z a lui Peter Brock, care a câştigat mai multe curse în SCCA National Championships. În anii 1970 acest pilot a dominat seria, astfel încât maşinile albe cu accente roșii și cele argintii cu accente negre au menirea de a-l omagia pe acel Datsun.

Indiferent de culoarea aleasă sau de nivelul de echipare pentru 370Z (standard, Sport, Sport Touring sau 370Z NISMO), toate mașinile vor primi embleme speciale pe caroserie, jante speciale de 19 inci, logouri 50th Anniversary Edition pe turometru și pe tetierele scaunelor.

În interior tapițeria va avea cusături contrastante, iar alte suprafeţe vor fi acoperite cu Alcantara. Scaunele vor fi acoperite cu piele şi reglabile electric. Un sistem audio Bose cu opt difuzoare şi două subwoofere, un sistem de izolare fonică activă şi sisteme active de îmbunătățire a sunetului mai vin standard.

Din punct de vedere tehnic, Nissan-ul poartă un motor celebru natural aspirat VQ37VHR, un V6 de 3.7 litri, care produce 337 CP şi 366 Nm de cuplu. Sistemul inovator VVEL pe care îl are optimizează mișcările supapelor de admisie, permițând ca aerul să fie trimis prompt în camera de ardere la momentul exact necesar. Deoarece sistemul VVEL se poate ajusta pentru a deschide ușor supapele, îmbunătățește eficiența combustibilului prin reducerea frecării arborelui cu came și a deșeurilor de combustibil. De asemenea, oferă emisii mai curate, permițând o mai rapidă încălzire a catalizatorului și stabilizând arderea atunci când motorul este rece.

Modelul aniversar vine echipat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, care dispune de un sistem sincronizat downshift, numit SynchroRev Match. Acesta controlează și reglează automat viteza motorului atunci când se schimbă exact treptele, lucru care permite conducătorilor de orice nivel de calificare să folosească transmisia ca un pilot profesional de maşini de curse. De asemenea, maşina este disponibilă şi cu o cutie automată cu şapte trepte şi cu sistem Downshift Rev Matching, padele în spatele volanului şi funcţie adaptive shift control.

Suspensia pe care o are pe puntea din faţă este una cu braţe duble din aluminiu forjat, alături de care funcţionează şi o bară stabilizatoare goală înăuntru. Pe puntea din spate este o suspensie multi-link care a devenit mai rigidă şi mai uşoară. Suporturile din spate sunt integrate într-o singură parte fără sudură. Fiecare colț are amortizoare cu răspuns rapid, care îmbunătățesc confortul datorită fricțiunii reduse. Un diferențial cu alunecare limitată mai garantează că puterea ajunge la pământ prin tracţiunea spate.

Oprirea rapidă va fi asigurată de nişte mecanisme cu discuri ventilate, cu sistem anti-blocare, cu distribuție electronică a forței de frânare și cu brake assist. Discurile măsoară 355 şi 350 mm, şi sunt acoperite de nişte etriere din aluminiu cu câte patru şi două pistoane în faţă şi în spate respectiv. Jantele forjate sunt acoperite cu anvelope Bridgestone Potenza S007.

Nissan 370Z 50th Anniversary Edition este al cincilea model Z jubiliar. În 1980 a fost lansat Datsun 280ZX 10th Anniversary Edition, în 1984 Nissan 300ZX Turbo, în 2005 modelul Nissan 350Z 35th Anniversary Edition și în 2009 Nissan 370Z 40th Anniversary Edition.

Un preţ şi vreun număr limitat de maşini deocamdată nu a fost anunţat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/