(foto) Concomitent, KIA a lansat serviciul KiaCharge, iar Hyundai – Charge myHyundai

KIA Motors a lansat KiaCharge, iar Hyundai Motor – Charge myHyundai, nişte servicii publice integrate pan-european de încărcare a automobilelor electrificate. Cu ajutorul acestora, deținătorii de automobile pur electrice şi plug-in hybrid vor avea acces la cea mai mare rețea de încărcare din Europa și se vor bucura de o soluție de plată simplificată și eficientă, cu ajutorul unui singur card și a unei singure aplicații.

Serviciile oferă tarife atractive pentru toți clienții, fiind proiectate să se potrivească preferințelor individuale de încărcare ale acestora.

Oferit în parteneriat cu Digital Charging Solutions (DCS), serviciul KiaCharge şi Charge myHyundai oferă acces posesorilor de maşini KIA şi Hyundai la aproximativ 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa, incluzând prize de încărcare AC și DC.

Prin abonarea la serviciul KiaCharge sau Charge myHyundai, utilizatorii vor avea acces la puncte de încărcare ale tuturor operatorilor importanți printr-o singură platformă, ceea ce face încărcarea mai simplă și mai ușor de utilizat. Datorită serviciului e-Roaming, clienții își pot încărca automobilele în toată Europa, fără a avea nevoie de contracte adiționale cu alți furnizori, plățile făcându-se printr-o singură factură lunară.

Odată cu progresele continue în dezvoltarea tehnologiei bateriilor, distanța pe care o poate parcurge un automobil electric cu o singură încărcare se îmbunătățește constant. De exemplu, modelul KIA e-Niro echipat cu bateria de 64 kWh poate parcurge până la 455 km cu o singură încărcare, combinând stilul și versatilitatea unui crossover cu autonomia pe distanțe lungi și zero emisii. De cealaltă parte, un KONA Electric poate rula, echipat cu o baterie similară, până la 484 km!

În anii următori, mulți șoferi vor face trecerea de la automobilele cu motoare cu combustie internă la automobilele electrice. Se așteaptă ca cererea pentru stațiile publice de încărcare să crească cu 35% în următorii 10 ani, potrivit unui studiu realizat de compania McKinsey în august 2018.

Un singur cont pentru toată Europa

Cu ajutorul platformei KiaCharge şi Charge myHyundai, mărcile auto coreene oferă clienților săi de automobile EV și PHEV un serviciu public de încărcare care acoperă toată Europa prin serviciul eRoaming. Acesta din urmă permite șoferilor automobilelor electrice să folosească stații de încărcare multiple fără a avea nevoie de contracte adiționale cu alți furnizori.

În special pentru călătoriile mai lungi sau în afara țării lor, acest serviciu va aduce un confort sporit și o liniște sufletească în plus posesorilor de automobile electrificate.

Noul serviciu de încărcare oferă un website care cuprinde toate informațiile relevante, incluzând detalii de produs, tarife, harta rețelei de încărcare și administrarea contului. În plus, experiența KiaCharge şi Charge myHyundai poate fi îmbunătățită prin aplicațiile iOS și Android, care permit planificarea inteligentă a rutelor, pentru a ajuta utilizatorii să găsească ușor stații de încărcare la finalul călătoriei sau pe parcurs. Clienții pot găsi cu ușurință puncte de încărcare disponibile folosind şi sistemul de infotainment al automobilului.

Clienții platformei KiaCharge şi Charge myHyundai pot accesa rețeaua DCS printr-un singur card cu identificare a frecvenței radio (RFID) sau printr-o aplicație. Utilizatorii găsesc în aplicație informații în timp real despre prețul încărcării la toate stațiile și dispun de transparență totală despre tariful serviciului de încărcare. Clienții vor primi o singură factură lunară pentru utilizarea rețelei, în loc de facturi individuale pentru fiecare încărcare.

KiaCharge şi Charge myHyundai vor oferi utilizatorilor o gamă de tarife diferențiate în funcție de nevoile lor de mobilitate. Acest lucru va permite utilizatorilor care parcurg distanțe scurte să plătească pentru încărcările individuale fără a avea nevoie de abonament lunar, sau oferă un mix de prețuri per încărcare și abonamente cu prețuri fixe pentru cei care își încarcă în mod regulat automobilele electrificate. Toate tarifele sunt gândite să facă încărcarea mai confortabilă, eficientă și accesibilă, oferind metode de plată simple și o singură factură lunară.

Serviciul KiaCharge şi Charge myHyundai va fi lansat pe șapte şi respectiv şase piețe europene în septembrie și octombrie 2020, începând cu Italia, Polonia și Spania, Austria, Franța, Germania și Elveția (pentru serviciul KIA) şi Franţa, Italia, Spania, Norvegia, Republica Cehă şi Elveţia (pentru serviciul Hyundai).

Serviciul va fi activat pentru clienții din Marea Britanie în al patrulea trimestru al anului 2020. KIA şi Hyundai intenționează să extindă schema către clienții din mai multe țări europene în viitorul apropiat.

https://autoblog.md/kia-si-hyundai-investesc-in-ionity-din-2021-masinile-lor-electrice-vor-avea-sisteme-de-incarcare-de-800-v/

Cmentariile sunt închise