(foto) Noul KIA EV6 poate parcurge distanţa Geneva-Paris cu un singur plin

Noul automobil complet electric KIA EV6, promite să ofere cea mai bună experiență de exploatare, făcând din stilul de viață electric o opțiune viabilă pentru mobilitatea de zi cu zi.

Astăzi compania a decis să facă publice cifrele reale şi finale de autonomie după ce anterior ne-a spus unele provizorii.

O nouă experiență în electrificare

Modelul KIA EV6 este construit pe noua platformă E-GMP dezvoltată de companie, concepută exclusiv pentru automobilele sale electrice. Acest lucru oferă avantaje imediate față de adaptarea platformelor existente concepute pentru a găzdui un motor cu ardere internă. Arhitectura E-GMP face ca EV6 să ofere o nouă experiență de electrificare cu performanțe de condus puternice, încărcare ultra-rapidă, autonomie sporită și siguranță îmbunătățită.

De asemenea, platforma E-GMP face ca, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte, EV6 să ofere spațiu interior de top în clasa sa. Un ampatament lung de 2.9 metri și consolele de dimensiuni reduse din față și din spate oferă un spațiu în habitaclu similar cu cel al automobilelor din segmente mai mari.

Un spațiu excepțional pentru picioare de 1.078 mm în față și 990 mm în spate asigură confort din plin pentru ca toți pasagerii să se bucure de călătorie.

Eliminați anxietatea privind autonomia cu sistemul de încărcare de mare viteză

EV6 introduce şi un sistem de încărcare multiplă de mare viteză în premieră la nivel mondial, care oferă proprietarilor acces la o infrastructură de încărcare extinsă. Încărcarea multiplă de mare viteză înseamnă că sistemul este compatibil atât cu încărcarea ultra-rapidă de 800V, cât și cu o încărcare rapidă convențională de 400V, fără a fi nevoie de niciun adaptor special sau încărcător suplimentar la bord.

Încărcătoarele de 800V trimit curentul direct în baterie cu viteze ultra-rapide, încărcând bateria lui EV6 în doar 18 minute de la 10% la 80%, cu o putere maximă de 239 kW (cifră dezvăluită pentru prima dată)!

Când se oprește la un încărcător convențional de 400V, EV6 utilizează motorul și invertorul pentru a converti curentul de 400V care vine de la stația de încărcare în 800V, astfel încât să poată încărca bateria la puterea maximă furnizată de acesta.

Vezi şi: (video) KIA arată cât de practic şi tehnologizat este noul EV6. Mai spune şi despre tarife speciale pentru încărcare

Autonomie de top pe piața auto

KIA a ridicat standardele de performanță și autonomie prin combinația dintre arhitectura E-GMP, electronica performantă și designul care oferă modelului EV6 una dintre cele mai bune autonomii complet electrice de pe piață.

EV6 vine cu o gamă de configurații pentru sistemul de propulsie complet electric, cu zero emisii, incluzând un pachet de baterii de înaltă tensiune pentru autonomie standard (58 kWh) și autonomie extinsă (77.4 kWh).

Valorile WLTP omologate confirmă că modelul EV6 cu tracțiune spate şi baterie de 77.4 kWh poate parcurge până la 528 kilometri în ciclul combinat (consum combinat de energie electrică de 16.5 kWh/100 km).

Acest lucru este similar cu parcurgerea distanței dintre oraşele Geneva şi Paris cu o singură încărcare. Astfel spus, încărcarea mai puțin frecventă elimină una dintre cele mai semnificative bariere din calea deținerii unui automobil EV.

De asemenea, cu tracțiune integrală, EV6 cu bateria superioară poate oferi o autonomie decentă de până la 506 km, conform ciclului WLTP combinat. Consumul combinat de energie electrică al unui astfel de model este de până la 17.2 kWh/100km.

Infrastructură extinsă

EV6 va indica când nivelul de încărcare este redus și, utilizând POI-urile (puncte de interes) dinamice și disponibilitatea în timp real, șoferul va fi ghidat către cea mai apropiată stație de încărcare utilizând sistemul de navigație de la bord.

Relația cu IONITY, rețea deținută parțial de KIA, oferă clienților modelului EV6 acces la prețuri reduse per kWh la peste 400 de stații de încărcare de mare putere din 24 de țări europene, prin intermediul soluției KIA Charge.

Rețeaua Ionity folosește standardul european de încărcare de top CCS (Combined Charging System) și este alimentată 100% cu energie regenerabilă, ceea ce înseamnă că șoferii modelului EV6 pot călători cu zero emisii și cu o amprentă de carbon neutră.

Soluția KIA Charge, furnizată de Digital Charging Solutions, oferă proprietarilor de EV6 acces suplimentar și îndrumări POI la aproximativ 205.000 de puncte de încărcare din Europa, inclusiv conectori AC și DC. Aplicația KIA Charge oferă o legătură între operatorii punctelor de încărcare și KIA, ca furnizor de servicii de mobilitate care gestionează abonamentele și plățile pentru trei niveluri de abonamente de membru, în funcție de nivelurile de utilizare.

Putere portabilă

KIA a dezvoltat o unitate integrată de control al încărcării (ICCU – Integrated Charging Control Unit) care controlează încărcătoarele bidirecționale încorporate și sistemul de gestionare a încărcării vehiculului (VCMS – Vehicle Charging Management System).

Sistemul ICCU permite transferul de până la 3.6 kW de energie din bateria automobilului către alte dispozitive. Această funcție de încărcare a vehiculului (V2L – Vehicle to load) permite ocupanților să încarce dispozitive electrice în timpul deplasării, cum ar fi un laptop sau aparate electrocasnice folosind un dispozitiv exterior conector de tip V2L.

De asemenea, este posibilă încărcarea de la vehicul la vehicul (V2V – Vehicle to vehicle), prin care puterea poate fi transferată către un alt automobil electric, de exemplu în caz de urgență, cu ajutorul unei cutii ICCB (In-Cable Control Box) și a conectorului de tip V2L. Bateria proprie a modelului EV6 este conservată asigurându-se că starea de încărcare nu scade sub 20%, moment în care funcția V2V este dezactivată.

Fiecare dintre inovațiile atent proiectate disponibile pe modelul EV6 au fost dezvoltate pentru a asigura ușurința utilizării, funcționalitatea intuitivă și pentru a face din deținerea unui automobil EV o opțiune mai accesibilă și mai viabilă pentru mai mulți oameni.

Vezi şi: (foto) Noul KIA EV6, un model de succes în Europa?! Cât costă şi câți potențiali clienți are deja înregistrați compania

Cmentariile sunt închise