(video) Premieră mondială: Noile KIA EV6, EV6 GT-Line şi EV6 GT – cu până la 585 CP şi peste 510 km autonomie

După primele imagini şi primele detalii oficiale, KIA prezintă într-un final în premieră mondială noul model EV6 care a fost dezvoltat din start să fie complet electric. Aceasta este prima ofertă a mărcii pe bază de E-GMP şi astfel ar fi un rival intern în grupul auto coreean pentru noul IONIQ 5.

Caracteristici cheie:

 • Este un crossover cu un stil distinctiv care arată noul limbaj de design al mărcii!
 • Modelul EV6 a fost proiectat sub noua filozofie de design a mărcii Opposites United, care se inspiră din contrastele regăsite în natură și umanitate. În centrul filozofiei de design se află o nouă identitate vizuală care evocă forțe pozitive și energie naturală, cu combinații contrastante de elemente stilistice precise și forme sculpturale.
 • Concepută pentru a oferi ceva diferit în clasa crossover, versiunea GT a modelului EV6 oferă un exterior distinct, de impact, cu caracteristici high-tech și niveluri de performanță fără precedent la un automobil electric KIA.
 • În partea frontală, conceptul tiger face a fost reinterpretat pentru era digitală. Făcând parte din conceptul Digital Tiger Face, luminile de zi afișează un aspect îngust, modern și includ un model de lumină dinamică secvențială. Sub acestea, gurile de admisie a aerului lărgesc vizual partea din față a mașinii, accentuând imaginea sa high-tech.
 • Din lateral, automobilul afișează o estetică de design de tip crossover, modernă, elegantă și aerodinamică. O linie ce accentuează caracterul rulează de-a lungul părții inferioare a ușilor, curbându-se în sus spre arcurile roților din spate, alungind vizual profilul mașinii.
 • Proiectată pentru a obține performanțe aerodinamice maxime, partea posterioară afișează un stâlp C spate înclinat, cu o inserție de culoare negru lucios integrată, care lărgește vizual geamul din spate. Deasupra acestuia, pe plafon, se află un eleron proeminent care dirijează aerul în jos către un eleron inferior ridicat, care se află deasupra blocului unic de lumini din spatele mașinii.
 • Un produs distinct al epocii electrificate, designul interior beneficiază foarte mult de aplicarea platformei dedicate E-GMP. În ciuda dimensiunilor exterioare compacte ale modelului EV6, ampatamentul său de 2.900 mm are ca rezultat un spațiu în habitaclu similar cu multe SUV-uri de clasă medie.
 • Unul dintre cele mai frapante elemente este un ecran infotainment high-tech, curbat. Limbajul formelor simple ale ecranului larg și ale panoului de bord conferă interiorului o senzație de deschidere.
 • Sistemul de infotainment de înaltă tehnologie afișează pe ecrane duale de 12 inci fiecare. Ecranele curbate montate pe modelul EV6 dispun de panouri cu peliculă subțire care utilizează o nouă structură și o tehnologie avansată pentru reducerea impactului luminii înconjurătoare. Ceasurile de bord și sistemul de infotainment sunt conectate de parcă ar fi un singur obiect din sticlă armată. Extinzându-se de la volan până în centrul mașinii, ecranele afișează un grup de ceasuri de bord digitale în fața șoferului și un sistem de infotainment deasupra consolei centrale.
 • De asemenea, modelul EV6 dispune de un sistem head-up display cu realitate augmentată (AR), care proiectează informații la baza parbrizului în raza vizuală a șoferului. Sistemul afișează alerte oferite de sistemul avansat de asistență a șoferului, detalii despre viteza automobilului și instrucțiuni de navigare pas cu pas.
 • Cea mai recentă versiune a sistemului inovator KIA Connect, denumită anterior UVO, este inclusă, oferind o gamă de servicii în timp real și actualizări over-the-air (OTA). Accesibil prin intermediul ecranului tactil, sistemul permite utilizatorilor să găsească locațiile și prețurile punctelor de încărcare EV, să vizualizeze starea de încărcare a bateriei automobilului lor, să planifice sesiunile de încărcare inteligentă și să verifice autonomia pe baza nivelului disponibil în baterie.
 • De asemenea, este disponibil și un puternic sistem audio surround Meridian cu 14 difuzoare, o premieră pentru un automobil BEV KIA, care oferă o experiență audio cu adevărat captivantă! Sistemul audio cu 14 difuzoare a fost proiectat de experții de la Meridian și include mai multe dintre tehnologiile de procesare a semnalului digital (DSP) ale pionierului audio britanic. Filozofia de bază a sunetului oferit de Meridian a fost integrată în modelul EV6, permițând clienților să se bucure de un sunet natural, realist și autentic în timpul deplasării.
 • Sistemul de difuzoare oferă, de asemenea, opțiunea Active Sound Design (ASD), o caracteristică recent dezvoltată de KIA, care oferă șoferilor feedback sonor la viteza pe care o are mașina și este controlată printr-o interfață de utilizare.
 • Scaunele sunt subțiri, ușoare și cu un stil contemporan fiind îmbrăcate în țesături moderne, interesante din punct de vedere vizual și robuste, create din materiale plastice reciclate – echivalentul a 111 sticle de apă din plastic.
 • Modelul EV6 oferă o arhitectură interioară inteligentă și flexibilă și o mulțime de spații de depozitare în cabină, inclusiv un volum de 520 litri (VDA) al spațiului din portbagaj cu scaunele din al doilea rând nerabatate. Cu scaunele din al doilea rând rabatate, capacitatea de depozitare crește la aproximativ 1.300 de litri.
 • De asemenea, modelul dispune de un spațiu de depozitare frontal (front trunk) care oferă încă 52 de litri la pentru modelele cu tracțiune față (2WD) și 20 de litri la modelele cu tracțiune integrală (AWD).
 • Modelul EV6 oferă cumpărătorilor posibilitatea alegerii mai multor configurații pentru sistemul de propulsie complet electric, cu zero emisii, cu pachete de baterii pentru autonomie standard (58 kWh) şi pentru autonomie extinsă (77.4 kWh).
 • Modelul EV6 GT-line este disponibil atât cu pachetul de baterii pentru autonomie extinsă, cât și pentru autonomie standard, în timp ce modelul EV6 GT dispune doar de pachetul de baterii pentru autonomie extinsă!
 • EV6 este primul model electric KIA disponibil cu tracțiune pentru roțile din spate (2WD) sau tracțiune integrală (AWD) – ultimul oferind capabilități dinamice îmbunătățite chiar și în cele mai provocatoare condiții de rulare.
 • Modelul standard EV6 cu tracţiune spate (un singur motor cu 170 CP/350 Nm) este echipat cu pachetul de baterii standard de 58 kWh. În cazul în care se alege configuraţia cu două motoare şi aceeaşi baterie, modelul cu o putere combinată de 235 CP/605 Nm poate face 0-100 de km/h în 6.2 secunde.
 • În cazul în care modelul EV6 cu tracțiune spate este echipat cu pachetul de baterii de 77.4 kWh, care îi poate asigura o autonomie de peste 510 km (WLTP), singurul său motor produce 229 CP/350 Nm. Cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, versiunea-i cu tracțiune integrală (325 CP/605 Nm) poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.2 secunde.
 • Iar modelul de top, cu o putere combinată a celor două motoare de 585 CP şi 740 Nm de cuplu, versiunea cu tracțiune integrală AWD GT poate face 0-100 de km/h în doar 3.5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km/h (cifre preliminare). Având şi un diferențial electronic cu alunecare limitată, disponibil doar pentru versiunea EV6 GT, șoferii se vor bucura de un nivel ridicat de control, de o deplasare dinamică și de manevrabilitate în toate condițiile.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
 • Modelul EV6 oferă capacități de încărcare de 800V și 400V, fără a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare. Mașina este capabilă de o încărcare de mare viteză de la 10 la 80 la sută în doar 18 minute pentru toate variantele și de o încărcare pentru o autonomie de 100 km în mai puțin de 4.5 minute atunci când varianta 2WD este cuplată la bateria de 77.4 kWh.
 • Sistemul de încărcare al mașinii este mai flexibil decât cel al modelelor BEV din generația anterioară, datorită unei unități integrate de control a încărcării (ICCU – Integrated Charging Control Unit). Unitatea ICCU permite o nouă funcție de încărcare a vehiculului (V2L), care este capabilă să descarce energie din bateria automobilului. Funcția V2L poate furniza o putere de până la 3.6 kW și este capabilă, de exemplu, să permită funcționarea simultană a unui televizor cu diagonala de 55 inci și a unui aparat de aer condiționat mai mult de 24 de ore. De asemenea, sistemul poate încărca un alt automobil EV, dacă este necesar!
 • Cu un nivel de încărcare a bateriei mai mare de 35%, modelul EV6 poate tracta încărcături cu o greutate de până la 1.600 kg. Dată fiind și funcția V2L, proprietarii de EV6 pot lua tot ce au nevoie într-o aventură în aer liber cu prietenii și familia și pot face toate aceste lucruri cu zero emisii.
 • Modelul mai este echipat cu tehnologii de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia. Acestea includ pompa de căldură de ultimă generație a KIA, eficientă din punct de vedere energetic, oferită în dotarea standard, care recoltează căldura reziduală din sistemul de răcire al mașinii. Acest lucru face ca la minus șapte grade Celsius mașina să poată atinge 80% din autonomia care ar fi posibilă la 25 de grade Celsius.
 • De asemenea, este disponibilă ultima generație a sistemului inteligent de frânare regenerativă, care este acționat de padelele situate în spatele volanului, astfel încât șoferii să poată încetini rapid și ușor mașina și să recupereze energia cinetică pentru a maximiza autonomia și eficiența. Șoferii pot alege dintre șase niveluri de frânare regenerativă (nici unul, de la 1 până la 3, „i-PEDAL” sau modul automat), în funcție de nivelul dorit de recuperare a energiei. Modul de conducere „i-PEDAL” al sistemului permite, de asemenea, mașinii să colecteze cantitatea maximă de energie oferită de frânele sale și permite șoferului să oprească ușor mașina, fără a fi nevoit să apese pedala de frână.
 • Modelul EV6 oferă niveluri de siguranță și confort de vârf, datorită suitei sale de sisteme îmbunătățite de asistență a șoferului (ADAS). Acestea contribuie la reducerea multor pericole inerente în timpul condusului, protejând ocupanții și ceilalți participanți în trafic în fiecare călătorie.
 • Sistemul Safe Exist Assist (SEA) ajută pasagerii să evite coliziunile cu un automobil care vine din spate în momentul coborârii din EV6. Când ocupantul deschide ușa pentru a ieși din mașină după o oprire, sistemul oferă un avertisment dacă este detectat un automobil care se apropie din partea din spate. Sistemul SEA ajută, de asemenea, la menținerea ușii spate închise prin acționarea încuietorii electronice pentru copii.
 • Sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație (LFA – Lane Following Assist) ajută la menținerea automobilului în centrul benzii de rulare. În timpul deplasării, sistemul LFA poate fi pornit sau oprit prin apăsarea unui buton.
 • Sistemul Highway Driving Assist 2 (HDA 2) ajută la menținerea unei distanțe și viteze stabilite față de automobilul din față în timpul deplasării pe o autostradă și, de asemenea, ajută la păstrarea automobilului pe centrul benzii de rulare, chiar și într-un viraj. În cazul în care un automobil circulă în imediata apropiere, sistemul HDA 2 asistă la ajustarea traiectoriei lui EV6, astfel încât să se evite orice risc posibil de coliziune. De asemenea, cu mâinile șoferului pe volan și peste o anumită viteză, o acționare a baghetei semnalizatoarelor va muta mașina pe banda dorită.
 • Sistemul inteligent de asistență pentru parcarea de la distanță (RSPA – Remote Smart Parking Assist) ajută la parcarea de la distanță sau la ieșirea dintr-un spațiu de parcare a modelului EV6, operațiunea efectuându-se de către șoferul aflat în afara automobilului.

Modelul EV6 va fi produs în Coreea de Sud. Va fi comercializat pe piețele globale începând din a doua jumătate a anului 2021, rezervările online putând fi făcute chiar de astăzi. Preţul de start preliminar în Coreea de Sud este de 30.000 de euro fără bonusuri şi subvenţii pentru versiunea Standard Range, de la 37.527 de euro pentru versiunea Long Range (acelaşi preţ fiind şi pentru versiunea/echiparea GT-Line), în timp ce costul lui EV6 GT este de minim 52.537 de euro (sume convertite din woni după cursul actual de schimb).

EV6 dă startul strategiei pe termen mediu și lung pentru automobilele BEV, plug-in hybrid (PHEV) și hybrid electric (HEV) care urmează să reprezinte 40% din vânzările totale ale KIA până în 2030, cu un obiectiv anual de vânzări de 1.6 milioane de unități pentru aceste modele eco. Ca parte a acestei strategii, KIA își propune să crească vânzările automobilelor BEV la 880.000 de unități în 2030 și să devină un vânzător global de top.

EV6 este primul dintre cele 11 modele BEV noi de la KIA ce urmează a fi lansate până în 2026 – șapte construite pe arhitectura E-GMP și patru automobile EV derivate bazate pe modelele existente.

Cmentariile sunt închise