(video) KIA dezvăluie noul EV6 în primele imagini oficiale. Vezi-i designul exterior şi interior

După publicarea unor imagini teaser cu silueta modelului şi animaţiile luminoase ale farurilor şi stopurilor, înainte de premieră KIA ne arată fotografii cu designul exterior şi interior complet deconspirat a noului EV6.

Primul electromobil al mărcii, din noua linie ce introduce şi un nou limbaj de design, va fi prezentat până la sfârşitul lunii martie.

https://www.youtube.com/watch?v=g1worUZijtU
https://www.youtube.com/watch?v=gqrfx2GzOYE
https://www.youtube.com/watch?v=Jg1Pcb8wxqQ

Caracteristici cheie:

  • Noua filozofie de design a mărcii se numește Opposite United și va fi folosită într-un fel sau altul pentru toate modelele viitoare. Primul model conceput în noul stil este KIA EV6. Acesta este un cross-hatchback cu un design complet finalizat, care nu are nicio linie sau trăsătură de caracter de la vreun model vechi sau actual.
  • Chiar și semnătura lui Peter Schreyer (fostul designer KIA) – Tiger Nose (o grilă a radiatorului sub forma vizuală a unui nas de tigru) – a dispărut. În schimb, elementul caracteristic al modelelor KIA de nouă generaţie ar trebui să fie “Digital Tiger Face” – o “față digitală a tigrului”, care ia formă datorită modelului luminilor de zi.
  • Designul lămpilor frontale include, de asemenea, un model de lumină dinamică “secvențială”. Sub aceasta, o admisie redusă de aer lărgește vizual partea din față a mașinii, accentuând imaginea sa de înaltă tehnologie. Ca parte a optimizării fluxului aerodinamic frontal, aerul este canalizat prin și sub podeaua plană a mașinii pentru o aerodinamică optimă.
  • Proiectat parțial pentru a obține performanțe aerodinamice maxime, partea-i din spate conţine montanţi C înclinaţi, cu o inserție lucioasă neagră integrată, care lărgește vizual luneta. Deasupra hayonului se află un spoiler proeminent care direcţionează aerul în jos către un spoiler inferior ridicat, care se află deasupra grupului unic de stopuri.
  • Se afirmă că studiourile KIA din Coreea de Sud, Germania și California au lucrat împreună la apariția modelului EV6 şi a designului său. Iar proporțiile neobișnuite ale mașinii (capotă joasă, ampatament lung) au fost realizate datorită utilizării platformei E-GMP. Poziţionarea nodurilor și agregatelor nu este similară cu cea din maşinile cu motoare cu ardere internă în acest caz, astfel încât s-au dezlegat foarte mult mâinile designerilor şi proiectanţilor.
  • Potrivit lui Karim Habib, nu toate soluţiile de design ale mașinii electrice KIA EV6 vor trece la alte modele. Chiar și același Tiger Nose va rămâne pe unele modele iconice în calitate de cel mai recunoscut element.
  • Același lucru este valabil și pentru interioare. Karim Habib a promis că anumite modele KIA vor păstra aspectul tradițional al panoului frontal, butoanele din cabină și panourile de control analogice a climatizării, în cazul în care acest lucru este cerut de către publicul cheie al maşinii în cauză. În general însă, monitoarele şi ecranele tactile nu vor dispărea nicăieri, iar EV6 este o dovadă clară a acestui lucru.
  • Noul electromobil are pe bord două ecrane pe un singur panou unitar curbat fără vreun cozoroc. Sub deflectoarele de ventilație centrale se află un panou de taste cu feedback haptic pentru comenzi “fierbinți”, pentru a controla clima, muzica, sistemul de navigaţie.
  • Potrivit lui Habib, o astfel de arhitectură senzorială a planşei de bord este mai potrivită pentru mașinile cu sisteme electronice moderne de asistență, cum ar fi frânarea automată, controlul adaptiv al vitezei de croazieră sau chiar pilotul automat. Dar această interfață permite şi sporirea capacităţilor de personalizare.
  • EV6 are, de asemenea, butoane clasice/fizice pe volan, în blocul din stânga acestuia, precum și pe tunelul central plutitor, care este separat de panoul frontal. Iar despre tapiţerie ni se spune că conţine o doză semnificativă de materiale reciclabile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/