De la BMW la Infiniti şi de la Infiniti la… S-a aflat unde a fost angajat designerul Karim Habib

KIA Motors Corporation anunţă că l-a numit pe Karim Habib în funcția de vicepreședinte senior și șef al centrului de design KIA! Numirea lui Habib îi va permite mărcii coreene să continue la îmbunătățirea competitivității designului mărcii și produselor sale. El va prelua noul său post la începutul lunii octombrie și va munci la sediul central din Namyang, Coreea de Sud.

Responsabil de proiectarea estetică a vehiculelor KIA, Habib va ​​supraveghea activitatea echipelor responsabile pentru exterioare, interioare, culori și materiale și va ajuta la determinarea strategiei și direcției de design a brandului KIA. Se va supune direct lui Luc Donckerwolke, vicepreședinte executiv și designer-şef principal al  Hyundai Motor Group.

Cunoscut pentru abilitatea sa excepțională de a reflecta identitatea mărcii în design-urile sale, Habib aduce cu el experiență de peste douăzeci de ani, conducând proiecte majore de design la mărci premium. Cel mai recent rol al său a fost ca design-director executiv la INFINITI Motor Company, supraveghind proiectarea celor mai noi vehicule conceptuale ale mărcii. A lucrat anterior atât cu BMW Group, cât și cu Daimler Group.

Născut în Liban, Habib a studiat Ingineria Mecanică la Universitatea McGill din Canada, precum și Designul Transporturilor la Art Center College of Design din California. Vorbeşte fluent engleza, franceza, germana și italiana.

“KIA este o marcă ambițioasă în creștere, pe un drum hotărât către electrificare și inovație pentru mobilitate. Sunt încântat să fac parte din această transformare pentru a consolida brandul KIA în viitorul industriei auto, care promite să fie plin de provocări și oportunități. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Luc Donckerwolke a cărui activitate am admirat-o de mulți ani, precum și cu echipa de design KIA care a creat niște proiecte cu adevărat remarcabile”, a declarat Habib.

KIA Design Center este locul unde se nasc modelele globale ale mărcii, responsabil pentru supravegherea tuturor aspectelor proiectării vehiculului – de la conceptualizare și modelare, până la designul și dezvoltarea culorilor și materialelor. Cu sediul în Namyang, Coreea de Sud, KIA Design Center operează ca parte a rețelei globale de design a mărcii, cu centre regionale de design din SUA și Europa.

Cariera lui Karim Habib:

2017 ~ 2019: Executive Design Director INFINITI, Nissan Motor Company
2012 ~ 2017: Head of Design BMW Automobiles, BMW Group
2011 ~ 2012: Head of Exterior Design BMW Automobiles, BMW Group
2009 ~ 2011: Senior Manager Advanced Design Germany, Daimler
2007 ~ 2009: Chief Designer Advanced Design, BMW Group
2004 ~ 2007: Senior Designer (Exterior Production Design), BMW Group
2002 ~ 2003: Exterior/Interior Designer – Advanced Design, BMW Group
1998 ~ 2001: Exterior/Interior Production Designer, BMW Group

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/