(video) KIA arată cât de practic şi tehnologizat este noul EV6. Mai spune şi despre tarife speciale pentru încărcare

Combinat cu capacități avansate de încărcare rapidă de 800 V, care vor permite o încărcare de 10-80% în doar 18 minute și o autonomie potențială de peste 510 kilometri, noul KIA EV6 oferă un nivel de practicabilitate nemaiîntâlnit până acum în segmentul său BEV, datorită introducerii unei serii de caracteristici inovatoare și de înaltă tehnologie.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8DqnoF2Kjw
  • Interior spațios

Bazat pe platforma dedicată 100% electrică E-GMP (Electric-Global Modular Platform) dezvoltată de KIA, habitaclul modelului EV6 oferă spațiu interior și funcționalitate de top. Pasagerii din față sunt întâmpinați de o arhitectură simplă și minimalistă a panoului de bord, care evidențiază caracterul remarcabil al spațiului interior.

Fără a fi nevoie să găzduiască un tunel central de transmisie, podeaua plană a lui EV6 oferă pasagerilor din spate un spațiu pentru picioare de 990 mm, pentru un confort excepțional.

Un nou sistem inovator HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) sporește și mai mult confortul pasagerilor din față și spațiul interior. Prin încorporarea unei arhitecturi HVAC ale cărei componente sunt împărțite între interiorul și exteriorul habitaclului, spațiul ocupat de partea interioară a sistemului HVAC este redus cu 55%. Această structură optimă ajută la asigurarea unui design mai suplu al interiorului și mai mult spațiu pentru pasagerii din față, asigurând în același timp performanțe de răcire optime.

Scaunele speciale relaxante permit șoferului și pasagerului din față să se destindă într-un confort suprem și lux atunci când EV6 este parcat sau se încarcă. La simpla apăsare a unui buton, scaunele se vor ridica și înclina, optimizând distribuția posturii și a greutății corpului, permițând în același timp ocupanților să se întindă, să citească o carte sau să doarmă. Designul subțire și greutatea redusă sporesc și mai mult spațiul interior al modelului EV6.

Materialele premium sunt utilizate în tot habitaclul modelului EV6, pentru a oferi o atmosferă primitoare, în timp ce selecția lor a fost de asemenea făcută pentru durabilitate maximă. Au fost utilizate materiale durabile, de la tapițerii din piele vegană până la țesături pentru scaune și covorașele de podea realizate din materiale plastice reciclate, echivalentul a 100 de sticle de apă de 500 ml din plastic.

Toate butoanele pentru comenzile de bază ale lui EV6 sunt situate la îndemâna șoferului, pentru o experiență de condus intuitivă.

Selectorul Shift-By-Wire care economisește spațiul interior al mașinii este plasat convenabil alături de butonul de pornire al lui EV6 situat pe consola centrală, în timp ce volanul elegant integrează comutatoarele cheie ADAS (sistemele avansate de asistență a șoferului) pentru o operabilitate maximă.

Comutatoarele cu funcție tactilă pentru volanul încălzit și pentru scaunele ventilate și încălzite sunt, de asemenea, la îndemână pentru un confort optim al utilizatorului.

  • Un spațiu de depozitare impresionant

Soluțiile inteligente de depozitare ale lui EV6 corespund tuturor nevoilor. O zonă de depozitare centrală de dimensiuni mari oferă un spațiu practic pentru obiecte precum genți mici și tablete, în timp ce un suport pentru încărcare wireless integrat permite utilizatorilor să-și încarce cu ușurință smartphone-urile.

Torpedoul de dimensiuni generoase beneficiază de arhitectura HVAC și oferă un spațiu de 10.5 litri, în timp ce suporturile pentru băuturi din față și din spate, aflate la îndemâna utilizatorilor oferă un potențial de depozitare suplimentar.

Spațiul generos al portbagajului oferit de arhitectura E-GMP face ca modelul EV6 să fie pregătit pentru următoarea aventură, oferind un spațiu pentru bagaje de 520 litri (VDA) cu scaunele din al doilea rând pe poziție. Cu scaunele din al doilea rând rabatate 60:40, capacitatea de depozitare crește la aproximativ 1.300 de litri.

De asemenea, EV6 oferă un portbagaj frontal cu un volum de 52 de litri pe modelele cu tracţiune spate și de 20 litri pentru modelele cu AWD, suficient pentru cel puţin cablul de încărcare al automobilului.

  • Funcție inovatoare de încărcare V2L și capacitate de tractare impresionantă

EV6 oferă oportunități suplimentare pentru aventuri în aer liber datorită funcției de încărcare V2L (vehicle-to-load), care sporește dramatic flexibilitatea de încărcare.

O unitate integrată de control a încărcării (ICCU) permite utilizarea a până la 3.6 kW de energie din bateria automobilului printr-un adaptor simplu care transformă mufa exterioară de încărcare într-o priză. Mufa adaptorului va fi specifică fiecărei piețe, permițând modelului EV6 să încarce orice dispozitive, de la aparate electrocasnice externe până la alte automobile electrice!

În plus, în interiorul cabinei, o altă priză aflată la îndemână, situat sub scaunele din spate, permite pasagerilor să încarce dispozitive folosind bateria automobilului, fără a fi nevoie de adaptoare suplimentare!

Totodată EV6 este proiectat pentru a tracta până la 1.600 kg atunci când este echipat cu bateria de 77.4 kWh, atât în configurații cu tracțiune spate (RWD), cât și cu tracțiune integrală (AWD). Pentru clienții care optează pentru bateria de 58 kWh, EV6 oferă o capacitate de remorcare de până la 750 kg.

Indiferent de opțiunea aleasă, modelul EV6 oferă performanțele puternice ale unui automobil electric, pentru călătorii perfecte cu familia.

  • Noul KIA EV6 introduce o suită de tehnologii avansate concepute pentru a oferi inspirație și o experiență holistică șoferilor în habitaclu

EV6 se bazează pe platforma modulară E-GMP, care permite o podea plană a cabinei și dispune de dimensiuni de top pentru interior. Cabina evocă un sentiment de spațiu și oferă o experiență relaxantă, fără stres pentru toți ocupanții. Două ecrane panoramice curbate de 12.3 inci, de înaltă definiție, se desfășoară amplu în fața șoferului oferind acces ușor și rapid la informații cheie despre automobil.

Direct în fața șoferului este un ecran ce poate fi personalizat, care afișează informații precum viteza, autonomia complet electrică și starea de încărcare a bateriei. Adiacent este un ecran central care combină sistemele de navigație, infotainment și meniul sistemului. Aceste ecrane sunt unite într-o curbă perfectă, creând o senzație panoramică imersivă și neobstrucționată în toate condițiile de conducere. Materialul ecranelor este din sticlă întărită chimic pentru o mai bună vizibilitate și robustețe.

Caracteristicile de confort precum accesul fără cheie cu comenzi tactile, profilurile programabile de către șofer, scaunele relaxante și designul ergonomic creează o experiență care pune utilizatorul pe primul loc. De la mânerele automate care apar din caroseria mașinii, până la interfețele intuitive tactile și afișajul head-up cu realitate augmentată, fiecare călătorie în EV6 este concepută pentru a îmbunătăți interacțiunea om-mașină și pentru a promova un sentiment care binedispune.

Tehnologia avansată de la bord îl integrează cu usurință pe șofer cu EV6 prin sistemul avansat head-up display (HUD) ce dispune de tehnologia Augmented Reality – o altă ofertă rezervată până acum pentru automobilele premium. Comunicarea perfectă între GPS, camera video de la bord și sistemele HUD proiectează pas cu pas indicații de călătorie pentru a menține în orice moment privirea șoferului înainte. Modul de afișare cu ajutorul realității augmentate și cele două ecrane oferă toate informațiile de care șoferul are nevoie pentru a avea o călătorie plăcută și inspirată.

Iar materialele fono-absorbante din podea, aripile roților, uși și hayon, împreună cu anvelopele speciale, reduc zgomotul provocat de vânt și de rulare, creând un spațiu liniștit și fără griji pentru toți pasagerii. Parbrizul acustic și geamurile portierelor îmbunătățesc și mai mult experiența de la bord, oferind modelului EV6 un rating de zgomot egal cu al modelelor premium de clasă superioară.

  • Încărcare şi preţuri

Noul crossover electric KIA EV6 va fi disponibil alături de o rețea extinsă de stații de încărcare de mare putere și o platformă de plată integrată în Europa. În calitate de membru al parteneriatului cu IONITY, KIA poate oferi clienților prețuri reduse pentru încărcare la singura rețea paneuropeană de stații ultra-rapide de 350 kW.

Una dintre numeroasele caracteristici high tech ale modelului EV6 este pachetul său de baterii de 800 V, care oferă capacități de încărcare de mare putere pentru prima dată în acest segment (DC între 50 şi 350 kW). La punctele de încărcare IONITY este nevoie de doar 18 minute pentru a încărca bateria de la 10% la 80% și de mai puțin de 4,5 minute pentru 100 km, autonomia maximă a lui EV6 fiind de peste 510 km (WLTP).

Parteneriatul KIA cu IONITY oferă clienților acces la peste 400 de stații de încărcare de mare putere din 24 de țări europene. Rețeaua are un punct de încărcare la fiecare 120 km din rețeaua internațională de autostrăzi. Rețeaua IONITY folosește standardul european de încărcare CCS (Combined Charging System) iar sursa de energie este 100% regenerabilă. Astfel, conducătorii de automobile electrice pot călători nu numai fără emisii, ci și cu amprentă de carbon neutră.

Șoferii noului model complet electric KIA EV6 vor vedea punctele de încărcare IONITY drept puncte de interes dinamice (POi -points of interest), putând verifica disponibilitatea stațiilor în timp real în sistemul de navigație. Clienții pot folosi apoi aplicația KIA Charge pentru a gestiona cu ușurință plățile combinate pentru încărcarea publică.

KIA oferă două pachete de tarife pentru a se adapta nevoilor utilizatorilor. Pachetul Access, care va fi disponibil mai târziu în acest an, costă doar 4.5 euro pe lună și oferă clienților prețuri inferioare mediei la energie – de 0.52 euro/ kWh comparativ cu nivelul de 0.79 euro/kWh disponibil la majoritatea stațiilor de încărcare publice din Europa. Pachetul Power, care este disponibil din luna mai, se adresează utilizatorilor mai frecvenți care – pentru un abonament lunar de 13 euro – pot accesa prețuri ale energiei de la 0.29 Euro/kWh.

Un alt beneficiu pentru clienți vine cu aplicația KIA Charge: aceasta oferă acces nu numai la rețeaua IONITY, ci și la aproximativ 205.000 de puncte de încărcare din Europa, inclusiv conectori AC și DC, prin intermediul partenerului Digital Charging Solutions (DCS). Clienții își plătesc toate sesiunile de încărcare cu transparență deplină, printr-o soluție cu o singură factură lunară.

Toți clienții care comandă noul EV6 vor primi un abonament gratuit de un an la pachetul IONITY Power până la sfârșitul anului 2022. În anumite țări din Europa occidentală, celor care au rezervat preliminar modelele EV6 Base și GT Line în aprilie li se va oferi și un abonament de un an la KIA Charge și un voucher cu credit de încărcare. Aceeași ofertă va fi făcută gratuit tuturor comenzilor modelului EV6 GT confirmate până la sfârșitul anului 2022.

Primele livrări ale lui EV6 vor începe în toată Europa în al patrulea trimestru al anului curent.

Vezi şi: (foto) Noul KIA EV6, un model de succes în Europa?! Cât costă şi câți potențiali clienți are deja înregistrați compania

https://www.youtube.com/watch?v=gH6xgcaM1VA
https://www.youtube.com/watch?v=NyzF4ZFh-00
https://www.youtube.com/watch?v=OWbsOcrJlHU

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/