(foto/video) CES 2017: Premieră de la Hyundai – Ioniq Scooter Concept

Sud coreenii de la Hyundai Motor Company au prezentat la expoziţia de consumabile electronice CES 2017 din Las Vegas o nouă unitate de transport cu ajutorul căreia omul rămâne mobil chiar şi atunci când părăseşte automobilul său.

Trotineta electrică portabilă Hyundai Ioniq Scooter Concept a fost creată în cadrul proiectului “Project IONIQ”. Cea mai interesantă caracteristică a acesteia este că în forma sa strânsă poate încăpea în uşa unui model Hyundai Ioniq. Datorită dimensiunilor compacte această trotinetă este cu adevărat un vehicul unic.

Hyundai Ioniq Scooter Concept se desface şi se strânge în câteva secunde prin câteva mişcări. Scuterul, aşa cum îl numeşte Hyundai, este şi atât de uşor încât poate fi dus într-o mână şi luat în metrou de exemplu.

Inginerii Hyundai au avut grijă ca omul să nu trebuiască să facă niciun pas pe jos pentru a-l împinge, aşa cum se fac cu trotinetele obişnuite, asta pentru că noutatea este dotată cu un sistem de propulsie electric. Deocamdată nu se cunoaşte ce capacitate au acumulatorii care se ascund în carcasa compactă, dar şi ce autonomie prezintă.

Frâna este deja acţionată în modul bine cunoscut de toţi cei care au folosit vreodată o trotinetă, prin apăsarea unui element poziţionat deasupra roţii din spate. Trotineta Hyundai mai are şi câteva lumini de gabarit, dar şi un ecran pe care se indică diverse informaţii.

Mai mult, există un dispozitiv care reglează poziţionarea corectă pe aparat. Dacă aceasta nu corespunde, nici vehiculul nu are de gând să pornească din loc.

Despre o eventuală producţie de serie a lui Hyundai Ioniq Scooter Concept nu s-a specificat nimic.

Vezi şi alte produse mobile asemănătoare, făcute de Audi sau Peugeot:

(foto/video) Beijing 2016: Audi Connected Mobility Concept – soluţia ieşirii din ambuteiaje

(foto) Premieră: Mobilitatea viitorului – Peugeot eF01

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/