A depăşit de două ori limita de viteză! Un şofer de 27 de ani, cu 137 de km/h prin localitate

Curajos, dar periculos. Un şofer din Moldova a fost prins de un radar conducând cu 137 de km/h! Totul s-a întâmplat în, raionul Sângerei, într-o zonă în care limita de viteză permisă este de 70 de km/h.

Evident poliţiştii l-au întâmpinat şi l-au tras pe dreapta, moment în care s-a constatat că nici nu avea un permis de conducere asupra lui!

Vezi şi: (video) Şoferii din Moldova vor putea merge doar 6 km cu noua limită de viteză maximă de 110 km/h

Mai mult, fiind verificat s-a constat că șoferul în vârstă de 27 de ani avea o experienţă în a încălca prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Doar în ultimele opt luni acesta a fost găsit în stare de ebrietate avansată la volan, a ignorat culoarea roșie a semaforului și a parcat neregulamentar.

Vezi şi: (foto) Cu 250 de km/h pe traseul Chişinău-Leuşeni. Iată ce maşină a fost surprinsă de radarul poliţiei

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 40 de km/h se sancţionează cu o amendă care variază între 1.200 de lei şi 1.500 de lei, dar şi cu cinci puncte de penalizare.

La acestea se mai adaugă o amendă de la 1.500 la 3.000 de lei pentru circulaţia fără permis de conducere, dar şi o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei în cazul în care se va constata că lipsa permisului este motivată de ridicarea acestuia după o încălcare ulterioară, fapt care duce respectiv la privarea dreptului de a conduce.

Vezi şi: (video) Urmărire ca în filme în raionul Hânceşti. Poliţia a reţinut un minor

Amintim că în aceste zile Inspectoratul Naţional de Patrule desfăşoară operaţiunea “Viteza” în care a depistat deja 1.461 de şoferi vitezomani.

Vezi detalii: (video) Atenţie, şoferi! INP anunţă abia peste trei zile că a demarat operaţiunea „Viteza”

Cmentariile sunt închise