(video) Va veni în Europa! Noul Xpeng G9 costă mai ieftin decât o Toyota RAV4 PHEV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

XPeng Inc., un producător chinez de vehicule electrice, a lansat oficial pe 21 septembrie noul model G9, cel mai recent SUV emblematic al companiei, în cadrul unui eveniment dedicat.

Amintim că XPENG G9 va fi cel mai rapid încărcabil EV produs în masă din lume, datorită faptului că foloseşte prima platformă de 800V din China, produsă în masă, care permite adăugarea a 200 de km autonomie după doar cinci minute de stat în priză (suportă încărcare rapidă cu până la 480 kW).

De asemenea, G9 va încorpora primul sistem avansat de asistență pentru șofer din industrie pentru o experiență de conducere fără precedent. Iar cabina premium a SUV-ului include sistemul media proprietar al XPENG – Xopera – conceput pentru a crea o experiență 5D captivantă.

După dezvăluirea interiorului în august în cadrul unei premiere depline (articol în care l-am detaliat), pentru G9 s-au înregistrat peste 20.000 de precomenzi în primele 24 de ore de la deschiderea rezervărilor!

În cadrul evenimentului de ieri au fost anunţate şi preţurile pentru China. Vor exista trei serii de G9 – fiecare cu o autonomie diferită – și șase configurații în total: RWD 570G, RWD 570E și RWD 702E, 4WD Performance 650E și 650X, dar şi un 650X Launch Edition. 

Modelele 4WD Performance au respectiv două motoare electrice şi sunt dotate standard cu un sistem de suspensie pneumatică cu două camere. 

Pe lângă îmbunătățirea semnificativă a vitezelor de încărcare, Xpeng își extinde rapid rețeaua de încărcare proprie la nivel național. În august, compania și-a dezvăluit cea de-a 1.000-a locație de încărcare și noua sa tehnologie de încărcare rapidă S4, împreună cu planurile de a adăuga peste 500 de locații de supercharging S4 în orașele mari la nivel național în 2023. Până în 2025, Xpeng își propune să deschidă un total de 2.000 de locații de încărcare rapidă în toată China.

Preţurile pentru noul G9 variază între 309.900 şi 469.900 de yuani (44.000-66.700 de dolari). Pentru comparaţie, în ţara noastră un nou Toyota RAV Hybrid în echipare de top costă 43.520 de dolari, iar preţul de start pentru RAV4 PHEV este de 54.390 dolari.

Primele livrări pentru clienții din China sunt așteptate în octombrie, iar mai târziu modelul va fi disponibil şi pe alte pieţe din afara acestei ţări.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/