Peugeot anunţă E-LION PROJECT! Lansările electrice programate pentru următorii doi ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peugeot a anunţat proiectul numit E-LION – o abordare pentru electrificare, ca răspuns la la necesitățile lumii aflate în schimbare. Cu acest plan, marca intenționează să atingă ținte îndrăznețe pentru electrificare:

  • 2023: toate modelele gamei Peugeot vor fi electrificate
  • 2025: Peugeot va oferi autovehicule 100% electrice
  • 2030: 100% din vânzările Peugeot în Europa vor fi 100% electrice

De asemenea, proiectul E-LION nu este numai despre electrificare, ci este şi un proiect holistic, o abordare la 360 de grade pe baza a cinci “E”:

  • Ecosistem: ecosistemul produselor și serviciilor pe baza facilităților oferite de platforma STLA.
  • Experiență: experiența totală a clientului, de la încărcare la conectivitate.
  • Electric: toate acestea se bazează pe bateria 100% electrică și pe angajamentul de a avea o gamă 100% BEV până în 2025.
  • Eficiență: obsesia pentru maximizarea performanțelor și minimizarea consumului de kilowați (acum 12.5 kWh/100 km foloseşte e-208).
  • Environment (mediu înconjurător): totul având ca finalitate sustenabilitatea și angajamentul de a ajunge la emisii de carbon zero până în 2038.

Peugeot spune că va lansa cinci modele noi electrice în următorii doi ani. Printre acestea se numără: E-308 şi E-308 SW (primul break electric european), E-408, E-3008 și E-5008.

Primele două menționate vor fi propulsate de un motor electric complet nou, care dezvoltă 115 kW (156 CP) și oferă o autonomie de peste 400 km (în ciclu WLTP). Această ofertă este un răspuns fără compromis, cu eficiență de top în segment, prin consumul mediu de energie de 12.7 kWh.

Lansarea noului E-3008 este programată pentru a doua jumătate a lui 2023. Acesta va fi primul model construit pe noua platformă STLA Medium a grupului Stellantis. Va avea să ofere până la 700 de km autonomie şi trei grupuri motopropulsoare electrice, inclusive cu două motoare. Noul E-5008 va urma la scurt timp după acesta.

De asemenea, Peugeot introduce noua tehnologie MHEV 48V și va avea lansări puternice în acest an, în gama modelelor 208, 2008, 308, 3008, 5008 și 408. Sistemul Peugeot Hybrid 48V constă dintr-un benzinar PureTech de generație nouă (cu 100 sau 136 CP), cuplat la un DCT electrificat complet nou şi cu 6 trepte (E-DCS6), care încorporează un motor electric (21 kW).

Datorită bateriei care se reîncarcă în timpul rulării, această tehnologie oferă cuplu mărit la turații joase și reduce consumul de combustibil cu 15%. În ciclu urban, un SUV de segment C echipat cu acest sistem poate, prin urmare, să funcționeze mai mult de 50% din timp în mod 100% electric, cu emisii zero. De asemenea, sistemul permite și rularea fără emisii în utilizarea urbană (pe distanţe scurte).

Noua linie de design, ce va fi introdusă pe viitoarele electromobile, va fi susținută de platformele tehnice Stellantis, care oferă o bază interesantă pentru dezvoltarea proiectelor viitoare:

Experiența la bord va fi, de asemenea, facilitată de tehnologiile STLA.

  • STLA-BRAIN – centrul nervos și inteligența centrală a autovehiculului, susținută de tehnologia OTA.
  • STLA-SMARTCOCKPIT – conectarea vieții tale digitale, la bord și în afara acestuia.
  • STLA-AUTODRIVE – viitorul conducerii autonome.

Colaborările cu cei mai mari jucători de pe piață, cum sunt Amazon și Foxconn, asigură faptul că noile tehnologii sunt furnizate întotdeauna  pentru o experiență uimitoare.

Printre altele, Peugeot intenţionează să scindeze GWP (potențialul de încălzire globală) în patru prin următoarele două generații de autovehicule. Inițiativele în curs de desfășurare variază de la aprovizionare și strategiile lanțului de aprovizionare până la compoziția și structura generală a autovehiculului și materialele utilizate:

  • Luminile și sticla vor înlocui negrul și cromul.
  • Se va face uz de scaune ușoare şi jante din aliaj reciclate.
  • Se va concentra mai mult pe utilizarea materialelor reciclate.
  • Se va urmări o strategie globală a ciclului de viață atunci când va fi proiectată următoarea generație de produse.

În plus, în viitor, ciclul de viață al unui autovehicul electric cu baterie va fi de 20 până la 25 de ani, în timp ce astăzi, la un autovehicul cu motor termic este în jur de 15 ani. Acest ciclu de viață extins este o oportunitate imensă pentru designeri să conceapă interacțiuni noi cu produsele pe parcursul vieții acestora. Cele 4 etape ale abordării Lifecyle Design:

  1. Ciclu de viaţă: construcție proiectată să dureze 25 de ani, pe baza platformei Stellantis și activatorilor.
  2. Recondiționare: capacitatea de a recondiționa și recicla piesele principale, inclusiv utilizarea pieselor reciclate.
  3. Actualizare: înnoirea pieselor „uzate“ ale autovehiculului (tapițerie/finisaje) așa cum s-a văzut la conceptul INCEPTION, care fac ca autovehiculul să pară nou de fiecare dată când își schimbă proprietarul.
  4. La cerere: reactualizare regulată over-the-air a interfeţei om-maşină, a luminilor și a altor componente bazate pe software pentru menținerea seducției autovehiculului (similar cu actualizările de sistem de operare pentru telefoane).

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/