(video) Premieră: Noile modele Peugeot 308 şi 308 SW au fost transferate pe electricitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peugeot anunţă că cele două variante ale noii generaţii 308, hatchback şi break, vor fi disponibile în versiune 100% electrică din 2023, motiv pentru care a decis să lanseze de pe-acum detalii. Peugeot va fi primul producător european care va oferi un break 100% electric.

Caracteristici cheie:

  • Standard vin cu faruri Matrix LED şi stopuri full LED. Un nou model de jantă aerodinamică de 18 inchi, din aluminiu, a fost dezvoltată pentru a spori autonomia. Alte diferențe exterioare vizibile în afară de insigne nu se anunţă şi nici nu se observă.
  • Un nou motor complet electric va fi lansat pe aceste modele. Produce 156 CP și 260 Nm de cuplu (disponibil de la 0 km/h) pentru o reacție imediată.
  • Cutia de viteze specifică poate optimiza autonomia, menținând în același timp un nivel ridicat de performanță cu o capacitate de răspuns specifică motoarelor electrice.
  • Bateria este, de asemenea, de nouă generație, una de înaltă tensiune de 54 kWh cu o nouă chimie (80% nichel, 10% mangan şi 10% cobalt), care funcționează la 400 volți și permite o autonomie de peste 400 km conform WLTP.
  • Eficiența a fost o preocupare majoră pentru ingineri, deoarece eforturile combinate în ceea ce privește motorul, bateria, aerodinamica (optimizarea părții frontale și a caroseriei), optimizarea greutății (platforma EMP2) și reducerea pierderilor de la frecare (prin folosirea de anvelope de clasa A), toate au făcut posibilă atingerea unui consum mediu de energie remarcabil de scăzut: 12.7 kWh la 100 km, numit un etalon în rândul vehiculelor 100% electrice din segmentul C.
  • Încărcătorul trifazat de la bord vine standard și are o putere nominală de 11 kW. Bateria suportă şi încărcare rapidă cu până la 100 kW (20-80% în mai puțin de 25 de minute).
  • Pentru a gestiona cât mai eficient consumul de energie, șoferul își poate selecta modul de conducere (ECO, NORMAL și SPORT) și chiar, datorită modului BRAKE, poate crește decelerația atunci când pedala de accelerație este eliberată, pentru a optimiza recuperarea energiei.
  • La interior oferă cea mai recentă generație a PEUGEOT i-Cockpit, cu bord digital, volan compact şi încălzit, alături de un monitor central de 10 inchi, cu meniuri specifice pentru unitatea de propulsie.
  • O gamă de servicii este disponibilă pentru a ușura viața clienților în fiecare zi. Iar prin aplicaţia MyPeugeot, care comunică cu vehiculul, se poate programa o încărcare de la distanță sau lansa o precondiționare termică de la distanță. Iar aplicația Free2Move e-solutions permite utilizatorilor să-și planifice călătoria, prin anticiparea etapelor de reîncărcare datorită integrării stațiilor de reîncărcare prezente pe traseu.

Disponibile doar în nivelurile de echipare Allure și GT, noile electromobile vor ajunge pe piață succesiv la jumătatea anului 2023.

În funcție de țara de vânzare, noile modele electrice vor fi disponibile pentru cumpărare pe site-ul de vânzări online al mărcii, ceea ce va permite clientului să aibă o experiență de cumpărare 100% digitală. Fiecare client va mai avea libertatea de a alege ca vehiculul său să fie livrat la domiciliu gratuit.

Cmentariile sunt închise