(video) Premieră: Noul Peugeot 308 SW

După trei luni de la premiera hatchback-ului, Peugeot introduce şi noua generaţie a modelului 308 SW, maşina în caroserie break. Diferențele între cele două sunt minime, însă totuşi sunt câteva.

Caracteristici cheie:

  • Maşina măsoară 4.64 metri în lungime (+60 mm), 1.85 metri în lăţime (+48 mm), 1.44 metri în înălţime (-20 mm) şi are un ampatament de 2.73 metri. Garda la sol poate varia între 143 şi 145 mm.
  • Modelul este optimizat aerodinamic, având un coeficient de rezistenţă de 0,277 Cx pentru o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 respectiv.
  • Ca și modelul de bază, versiunea SW arată proaspăt și dinamic, însă designul posterior este uşor diferit: deschiderea hayonului (acţionat electric) este mai mare, iar între stopuri nu există o inserţie neagră decorativă.
  • Interiorul este proiectat în același mod ca hatchback-ul, însă bancheta din spate este deja standard împărțită în trei părți, în proporție de 40:20:40, cu posibilitatea de a le rabata prin tragerea unor mânere din portbagaj.
  • În compartimentul pentru bagaje există o podea care poate fi aranjată la două niveluri diferite. Volumul a devenit puțin mai mic: 608-1.634 litri față de 610-1.660 litri în modelul anterior. Versiunile hibride ale Peugeot 308 SW sunt mai puțin practice din cauza bateriei instalate: nu au o podea pe două niveluri, iar volumul portbagajului variază între 548 şi 1.574 litri.
  • Sub capotă există la alegere două motorizări plug-in hybrid: cu un motor turbo pe benzină de 1.6 litri la bază (cu 150 sau 180 CP) și o cutie de viteze automată în opt trepte cu un motor electric încorporat (110 CP). Cumulativ oferă 180 sau 225 CP, deşi cuplul total de 360 Nm este identic. Bateria litiu-ion de 12.4 kWh ar trebui să fie suficientă pentru a parcurge doar cu electricitate până la 60 de km (WLTP). Încă un minus al acestor maşini ar fi rezervorul de carburant cu volum redus (40 în loc de 52 de litri).
  • Cei care nu vor opta pentru electrificare vor putea opta pentru un benzinar Puretech de 1.2 litri (cu 110 sau 130 CP) sau un turbodiesel cu patru cilindri BlueHDi de 1.5 litri (130 CP). Toate propulsoarele sunt dotate cu sistem Start-Stop şi sunt cuplate la cutii de viteze mecanice în şase trepte. Cutii automate în opt trepte pot fi comandate numai pentru maşinile mai puternice cu 130 CP.
  • Pentru un cost suplimentar, break-ul poate fi echipat cu un complex electronic Drive Assist 2.0. Acesta va include un sistem automat de frânare de urgenţă, cruise control adaptiv, sistem de menţinere în bandă, funcţie de recomandare timpurie a vitezei de deplasare, funcţie de adaptare a vitezei în curbe şi un sistem semi automat care poate realiza depăşiri pe autostrăzi – la comanda șoferului (trebuie doar de inclus semnalizatorul de direcţie), mașina va putea face singură depășiri la viteze cuprinse între 70-180 km/h!

Noul 308 SW va fi produs în Mulhouse, Franţa. Startul livrărilor este programat în primul trimestru al lui 2022.

Motorizări în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/