(video) Premieră mondială: Noua, a treia generaţie Peugeot 308

Peugeot introduce noua generaţie a modelului 308, a treia la număr, acesta fiind şi primul automobil al mărcii care adoptă noul logo anunţat cu câteva zile mai devreme.

Modelul a evoluat frumos la capitolul design exterior şi interior, ceea ce-l va face o ofertă de nerefuzat în segmentul hatchback-urilor compacte. În plus, va continua inevitabil să rotească indicaţiile contorului vânzărilor, care a depăşit deja cifra de 7.000.000 de exemplare predate clienţilor de-a lungul primelor două generaţii.

Caracteristici cheie:

 • Noul Peugeot 308 se afirmă în segmentul său cu o caroserie redesenată. Ampatamentul mai lung cu 55 mm oferă o siluetă alungită și extra spațiu pentru pasagerii din spate. Înălțimea redusă cu 20 mm, asociată cu o parte frontală elegantă, lungește vizual capota. Mai multe mărimi poţi vedea în imagini din galeria foto.
 • Postura și stilul noului Peugeot 308 au fost îmbunătățite la interior și nu la exterior, pentru a îndeplini obiectivul de eficiență aerodinamică. Acest lucru se reflectă în arhitectura optimizată, cu conturile aripilor puternic pronunțate și caroseria mulată pe structură.
 • În lateral, flancurile simple și netede subliniază personalitatea puternică a noului Peugeot 308. Designul lateral este inspirat de istoria identității mărcii (modelele 205, 208, 308, etc) și afișează dinamismul unei caroserii mulate pe structură.
 • Partea din spate accentuează performanța aerodinamică a noului Peugeot 308, fiind rezultatul numeroaselor teste efectuate în tunelul de vânt. Spoilerul lung, distinctiv pentru stilul noului model, linia pronunțată ce traversează părțile laterale ale caroseriei și linia plafonului ce curge lin spre spate sporesc caracterul dinamic al mașinii.
 • Noul 308 afișează noua emblemă a mărcii Peugeot, ce se află în centrul grilei cu motiv specific. O evoluție în materie de design și tehnologie, senzorul pentru sistemele de asistență la condus dispare în spatele emblemei (tehnologie cu radom ce utilizează indiul compatibil cu undele radio), pentru a face din aceasta elementul central al grilei. Plăcuța de înmatriculare a migrat către partea inferioară a părții frontale.
 • Pe nivelurile de echipare GT/GT Pack, blocurile optice Full LED, mai fine, integrează tehnologia PEUGEOT Matrix LED pentru un plus de eficiență și siguranță în utilizarea de zi cu zi. În partea din spate, blocurile optice adoptă tehnologia Full LED cu designul celor 3 gheare, pentru o semnătură luminoasă modernă, specifică mărcii franceze.
 • Noul 308 va fi disponibil cu 7 culori de caroserie, inclusiv acest Olivine Green din imagini. Se va propune cu anvelope de dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inci din Clasa A și A+ pentru eficiență la rulare și un comportament rutier de referință.
 • La interior, PEUGEOT i-Cockpit face parte din AND-ul mărcii și, cu fiecare nouă generație, este și mai modern. i-Cockpit marchează o evoluție în materie de ergonomie, calitate, design și tehnologie, cu un nou sistem de infotainment al mărcii – PEUGEOT i-Connect. i-Cockpit păstrează principiul ecranului central „orientat către șofer „, pentru un mediu de condus ergonomic. Același lucru se aplică și în cazul consolei centrale, deschisă în mod deliberat către pasager, pentru a echilibra spațiul dintre cei doi ocupanți ai rândului din față.
 • Noul volan compact este echipat cu senzori de prindere. Ergonomic și încălzit (opțional), volanul regrupează toate comenzile mașinii: radio, media, telefon, sisteme de asistență la condus.
 • Panoul de bord este situat la nivelul privirii și începând cu nivelul de echipare Active Pack integrează un ecran digital de 10 inci. Pe nivelul de echipare GT, instrumentarul de bord are 3 dimensiuni. În totalitate configurabil și personalizabil, acesta oferă mai multe moduri de afișare (Navigație Conectată TomTom, Radio/Media, Sisteme de asistență la condus, Flux de energie etc.).
 • Planșa de bord se bazează pe o arhitectură „high-vent” ce plasează gurile de ventilație la nivelul capului pasagerilor, într-o poziție optimă pentru confortul conducătorului auto și al pasagerilor.
 • Ecranul tactil central de 10 inci, perfect integrat în planșa de bord, este situat puțin mai jos decât instrumentarul de bord pentru a fi la îndemâna șoferului.
 • Începând cu nivelul de echipare Allure, noul 308 include comenzi virtuale „i-toggles” în totalitate configurabile ce înlocuiesc butoanele fizice pentru aerul condiționat. Amplasate în partea opusă a ecranului central, acestea asigură o estetică și un nivel tehnologic unice în segment. Fiecare i-toggle oferă acces direct la principalele funcții ale mașinii: aer condiționat, telefon, radio sau aplicații mobile.
 • Designul consolei centrale reflectă economia de spațiu oferită de noua unitate de aer condiționat. Consola regrupează toate comenzile dinamice ale mașinii: o nouă comandă compactă pentru selectarea modurilor (Reverse, Neutral, Drive) și 2 butoane (Parking și Manual) pentru cutia de viteze automată cu opt rapoarte; selectorul modului de condus, pentru a selecta diferitele moduri (Electric, Hybrid, Eco, Normal și Sport), în funcție de motorizare.
 • Consola centrală oferă o zonă de încărcare wireless, dar și numeroase spații de depozitare și echipamente funcționale: două suporturi de pahar de mari dimensiuni, două porturi USB Type-C (încărcare și încărcare/transfer date), spații de depozitare de până la 34 litri şi evident o cotieră.
 • Designul interior pune în valoare diversitatea și bogăția materialelor selectate pentru habitaclu. Noul 308 oferă iluminat ambiental cu LED (opt culori la alegere) pentru decorul principal sau panourile ușilor care, în funcție de nivelul de echipare pot fi din spumă, material textil, Alcantara sau din piese din aluminiu trase adânc.
 • Designul scaunelor din dotarea noului 308 a fost gândit pentru confortul pasagerilor și pentru a pune în valoare calitatea materialelor utilizate, printre care, Alcantara, piele embosată și piele nappa colorată. Nivelul de echipare GT propune culoarea Adamite prezentă și pe planșa de bord, panourile ușilor și consolă.
 • Scaunele față poartă semnătura AGR (Aktion für Gesunder Rücken), în dotare standard sau opțională și pot fi echipate cu reglaje electrice cu 10 căi, cu 2 posibilități de memorare. Scaunele față pot fi echipate opțional cu sistem de masaj pneumatic în 8 puncte cu diferite programe și cu încălzire!
 • Ampatamentul mai lung cu 55 mm asigură un nivel înalt de confort pentru pasagerii de pe rândul 2, ce beneficiază de un plus de spațiu la nivelul genunchilor. Începând cu nivelul de echipare Allure, noul Peugeot 308 oferă 2 porturi USB Type-C (încărcare și încărcare-transfer date), în partea din spate a consolei centrale. Bancheta spate (rabatabilă 2/3-1/3) este echipată cu o trapă ski ce dezvăluie o cotieră echipată cu două suporturi de pahare și o zonă de depozitare a telefonului.
 • Suprafețele vitrate beneficiază de o tehnologie la nivel înalt: un parbriz încălzit în totalitate, geamuri mai groase în partea din față și din spate, geamuri laterale laminate cu izolație acustică pe rândul întâi (în funcție de versiune), începând cu nivelul de echipare Allure, o oglindă retrovizoare interioară fără ramă, ce integrează un LED cu lumină albastru cyan pe versiunile hibride, pentru a semnaliza prezența unui vehicul cu emisii reduse în trafic.
 • Noul sistem de aer condiționat amplifică confortul termic al pasagerilor. Pasagerii de pe rândul 2 beneficiază de guri de ventilație amplasate în partea din spate a consolei centrale. Noul Peugeot 308 este echipat cu sistem AQS (Air Quality System) ce monitorizează constant calitatea aerului și poate activa de unul singur reciclarea aerului. Începând cu nivelul de echipare GT, noul 308 beneficiază de Clean Cabin, un sistem de tratare a aerului ce filtrează gazele și particulele poluante. Calitatea aerului este afișată pe ecranul tactil central.
 • Pentru confortul sonor al pasagerilor, noul 308 este echipat cu sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Premium, dezvoltat în parteneriat cu Focal, marcă franțuzească specializată în echipamente audio. Sistemul Hi-Fi Premium FOCAL este compus din 10 difuzoare cu tehnologii exclusive brevetate: 4 tweetere TNF cu dom din aluminiu, 4 woofere cu membrană din Polyglass și suspensie TMD (Tuned Mass Damper) de 165 mm, un speaker central din Polyglass şi un subwoofer ovoid cu tehnologie triplă bobină Power Flower. Acestea sunt asociate cu un nou amplificator cu 12 canale de 690 W (tehnologie de clasă D) completat de procesarea audio digitală ARKAMYS.
 • Noul sistem de infotainment oferă tot ce e mai bun din universul smartphone-ului și lumea automobilismului, în funcție de dorințele și nevoile fiecărui pasager. Conducătorul (până la opt profiluri) poate să definească și să salveze preferințele sale în materie de afișare, ambianță și setări.
 • Funcția de partajare a ecranului este acum wireless și pot fi conectate în același timp două telefoane, în Bluetooth.
 • Ecranul central de 10 inci de înaltă definiție, în totalitate personalizabil, prezintă ferestre multiple cu „widget-uri” sau comenzi rapide, ușor de utilizat.
 • Clienții pot accesa cu ușurință diferitele meniuri glisând la stânga, la dreapta, în sus, în jos pentru notificări sau apăsând cu 3 degete pentru a vizualiza lista cu aplicații. O scurtă apăsare a butonului tactil „Home”, afișează meniul principal.
 • În partea de sus a ecranului sunt afișate informații privind temperatura exterioară, aerul condiționat, date de conectivitate, notificări, precum și ora.
 • PEUGEOT i-Connect Advanced este echipat cu navigație conectată TomTom, pentru o experiență tehnologică completă. Pentru o lizibilitate optimă, harta este afișată pe întregul ecran de 10 inci, iar actualizările sunt efectuate „over the air”.
 • Comanda „OK PEUGEOT” cu recunoaștere vocală poate fi utilizată în viața de zi cu zi pentru un plus de siguranță și ușurință în utilizare și oferă acces la funcțiile de infotainment.
 • Sistemul mai include documentație de bord și tutoriale pentru a oferi indicații privind utilizarea corectă și a răspunde la întrebări.

La bordul noului 308, sistemele de asistență la condus de ultimă generație completează gama de tehnologii inovatoare:

 • Pachetul Drive Assist 2.0 (disponibil la finalul anului) reprezintă un nou pas către rularea semi autonomă. Pachetul este format din regulatorul de viteză adaptiv cu funcție Stop and Go (cutie de viteze automată EAT8) și sistemul de asistență la menținerea benzii de circulație și oferă 3 funcții noi:
  • schimbarea semi-automată a benzii de rulare, la viteze cuprinse între 70 și 180 km/h.
  • recomandări anticipate privind viteza, în funcție de indicatoarele de limită de viteză.
  • adaptarea vitezei în curbe, la viteze de până la 180 km/h.
 • Noul 308 oferă, în dotare standard sau opțională, echipamente noi, specifice segmentelor superioare:
  • sistem de supraveghere a unghiului mort pe distanțe lungi (75 metri),
  • avertizare pentru trafic spate (detectarea obstacolelor la mersul cu spatele),
  • noua cameră video de marșarier de înaltă definiție cu unghi de 180° și duză de curățare integrată,
  • asistență la parcare 360° cu patru camere video (față, spate și laterale),
  • sistem acces și pornire hands-free,
  • parbriz cu încălzire și degivrare (dezgheţare) și volan încălzit,
  • apel de urgență „E-call+” cu informații privind numărul de pasageri și localizare, inclusiv direcția vehiculului pe banda de circulație,
  • coborâre automată a oglinzilor retrovizoare la cuplarea marșarierului.
 • Iar în funcție de nivelul de echipare, noul 308 propune o gamă completă de echipamente pentru asistență la condus, siguranță și confort:
  • Cruise Control Adaptiv cu funcție Stop & Go (în combinație cu transmisia automată EAT8), cu setarea distanței față de vehiculul din față;
  • Cruise Control Adaptiv cu funcție 30 km/h (în asociere cu cutia de viteze manuală) cu setarea distanței față de vehiculul din față;
  • Frânare automată de urgență (detectează pietonii și bicicliștii, pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 7 și 140 km/h, în funcție de versiune) și avertizare privind riscul de coliziune;
  • Avertizare de părăsire involuntară a benzii de rulare, cu corectarea traiectoriei autovehiculului;
  • Alertă Atenție Șofer, pentru a evalua vigilența șoferului după o perioadă lungă de timp petrecută la volan și la viteze de peste 65 km/h, prin analizarea mișcărilor volanului;
  • Comutare automată a luminilor de drum;
  • Recunoaștere avansată a semnelor de circulație (Stop, Sens Unic etc.);
  • Plafon panoramic echipat cu storuri;
  • Alarmă perimetrică, volumetrică și anti-ridicare;
  • Frână de parcare electrică pe toate versiunile.
 • Din punct de vedere tehnic şi structural, aflaţi că noul 308 este construit pe noua platformă modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), ce permite dezvoltarea unei game complete de versiuni electrificate. Două versiuni plug-in hybrid sunt disponibile încă de la lansare!
 • Platforma este alcătuită din noi elemente structurale pentru un plus de eficiență, siguranță, confort și plăcere la condus. Noul 308 dispune de o aerodinamică la nivel înalt, cu un Cx de 0.28 și un SCx de 0.6 2m². Toate elementele de caroserie vizibile și mai puțin vizibile au fost elegant optimizate (bara de protecție, deflectoarele, difuzorul, montanții de caroserie, oglinzile retrovizoare). Designul roților oferă o aerodinamică mai bună și contribuie semnificativ la performanțele mașinii.
 • Cu o caroserie redesenată, noul 308 se impune în segmentul său cu:
  • o lungime de 4.36 m (+11 cm),
  • un parbriz înclinat, poziționat mai în spate,
  • un ampatament mai mare cu 55 mm, pentru a atinge 2.675 mm, ceea ce asigură mai mult spațiu pentru pasagerii din spate,
  • o înălțime de 1.44 m, mai mică cu 20 mm.
 • Volumul portbagajului este de 412 litri și poate ajunge la 1.323 litri cu bancheta spate rabatată. Un spațiu de depozitare compartimentat de 28 litri se află sub podeaua portbagajului.
 • Plăcerea la condus face parte din ADN-ul noului Peugeot 308. Modelul se bucură de o ținută de drum exemplară, oferă un confort la condus la cel mai înalt nivel, asigură o plăcere la condus excelentă și este ușor de manevrat în oraș datorită razei de bracare de 10.5 m.
 • Noul 308 se oferă din start în două motorizări plug-in hybrid:
  • HYBRID 225 e-EAT8 / 2 roți motrice / asocierea între un motor PureTech pe benzină de 180 CP (132 kW) și un motor electric de 81 kW cuplat la cutia de viteze e-EAT8 / emisii de CO2 de la 26 g per km și autonomie 100% electrică de până la 59 km (conform procedurii WLTP, în curs de omologare);
  • HYBRID 180 e-EAT8 / 2 roți motrice / asocierea între un motor PureTech pe benzină de 150 CP (110 kW) și un motor electric de 81 kW cuplat la cutia de viteze e-EAT8 / emisii de CO2 de la 25 g per km și autonomie 100% electrică de până la 60 km (conform procedurii WLTP, în curs de omologare);
  • Bateria litiu-ion (garanţie 8 ani sau 160.000 de km) are o capacitate de 12.4 kWh și o putere de 102 kW și sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord, care răspund tuturor tipurilor de utilizări și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 3.7 kW (dotare standard) și un încărcător monofazat opțional de 7.4 kW;
  • Timpii de încărcare estimați sunt următorii:
   • de la un Wall Box (32) de 7.4 kW: încărcare completă în o oră şi 55 de minute cu încărcătorul de bord monofazat de 7.4 kW;
   • de la o priză de mare putere (16A): încărcare completă în trei ore şi 50 de minute cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7 kW;
   • de la o priză standard (8A): încărcare completă în şapte ore şi cinci minute cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7 kW;
 • Noul Peugeot 308 este disponibil şi cu următoarele motorizări termice cu emisii de CO2 începând de la 117 g/km, ce respectă standardul Euro 6 și sunt în curs de omologare conform procedurii WLTP:
  • Motoare pe benzină în trei cilindri şi volum de 1.2 litri: PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 și PureTech 130 S&S EAT8.
  • Motoare diesel în patru cilindri şi volum de 1.5 litri: BlueHdi 130 S&S BVM6 şi BlueHdi 130 S&S EAT8.

Noul Peugeot 308 va ajunge pe piaţă din a doua jumătate a anului curent. Va fi fabricat în Franţa la uzina din Mulhouse. În funcție de țara de vânzare, noul 308 va putea fi achiziționat de pe site-ul de vânzări online al mărcii, care oferă 100% cumpărare digitală, trade-in, finanțare și alegerea locației de livrare.

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise