(video) CES 2023: Premieră – Noul şi fantasticul Peugeot Inception Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu un mesaj oficial nou care pune accent pe atitudinea atrăgătoare de felină, design interior revoluţionar şi promisiunea unei senzaţii inegalabile la volan, conceptul Peugeot Inception anunţă o eră nouă şi întruchipează viziunea mărcii pentru viitoarele vehicule electrice. Primul manifest de design Peugeot condus de Matthias Hossann, conceptul Peugeot Inception atestă schimbarea majoră a mărcii.

Numele Inception (sau „Inceptio“ în limba latină) înseamnă „începutul“. Acest manifest va inspira următoarele produse ale mărcii, până la cele mai compacte modele ale gamei, începând cu anul 2025.

Caracteristici cheie:

  • Conceptul Peugeot Inception este proiectat pe una dintre cele patru platforme viitoare ale Grupului Stellantis „BEV-by-design“. Apariția acestei noi game de platforme în anul 2023 va revoluționa viitorul mărcii Peugeot. Create special pentru electrificare, acestea oferă diferențe majore în termeni de arhitectură, pe care designerii le-au propus ca să remodeleze complet habitaclul. Ei au creat o nouă poziție de conducere și o experiență nouă în interior pentru pasageri.
  • Platforma STLA Large pe care se bazează conceptul a oferit silueta joasă (1.34 m) și eficientă de sedan, cu o lungime de 5 metri. Dimensiunile au fost alese deliberat pentru accentuarea numeroaselor inovații ale acestui manifest. Platforma face parte și din noul mesaj oficial al Peugeot, fiind în continuare în concordanță cu AND-ul mărcii.
  • Noile platforme „BEV-by-design“ pentru modelele electrice vor introduce și module tehnologice coordonate de inteligența artificială: STLA Brain, STLA SmartCockpit și STLA Autodrive. Următoarea generație de i-Cockpit se va baza pe STLA Smart Cockpit.
  • Conceptul Peugeot Inception 100% electric este echipat cu tehnologie de 800V. Bateria sa de 100 kWh îi permite să ruleze 800 km cu o singură încărcare completă. Consumul declarat este de numai 12.5 kWh per 100 km. Bateria suportă încărcare rapidă (30 km într-un minut sau 150 km în cinci minute), dar şi încărcare prin inducție electromagnetică.
  • Două motoare electrice compacte, unul în față și celălalt în spate, oferă tracțiune integrală pentru control excelent la rularea dinamică. Puterea combinată este de aproape 680 CP (500 kW). Acceleraţia 0-100 km/h o poate realiza în mai puțin de 3.0 secunde.
  • Excelența tehnologiei de la bordul familiei de platforme este reflectată în conceptul Peugeot Inception prin Steer-by-Wire. Volanul, așa cum îl știm de zeci de ani, a fost abandonat în favoarea controlului Hypersquare, unde controlul electric digital înlocuiește legăturile mecanice.
  • La prima vedere, un Peugeot este recunoscut prin alura sa de felină. Genele mărcii sunt aici, dar codurile au fost reinterpretate pentru noua eră care începe astăzi. Noul limbaj de design va fi introdus pe următorul Peugeot, din 2025. Este simplificat și mult mai rafinat. Are finisaje și texturi demne de lumea digitală. Acest design nou face trecerea de la liniile senzuale la curbele atletice, mai geometrice și mai ascuțite, cum ar fi liniile orizontale ale aripilor.
  • Provocarea în desenarea acestui concept a constituit contrastul între un profil dinamic – pentru aspectul felin – și un habitaclu conceput ca o capsulă din sticlă care se scufundă în fața picioarelor șoferului și pasagerului față. Din lateral, designul păstrează și acum codurile Peugeot pentru un sedan elegant, iar în perspectivă suntem transportați în viitorul apropiat, care înseamnă mașini electrice proiectate pe platforme dedicate. Magia conceptului constă în tranziția perfectă dintre designul exterior și cel interior, în special datorită suprafețelor vitrate unice.
  • Pasagerii se află în nucleul unei zone de suprafețe vitrate de 7.25 metri pătraţi, care contribuie la designul îndrăzneț al acestui manifest. Toate suprafețele vitrate (parbriz, geamuri laterale și geamuri de legătură) sunt confecționate din sticlă proiectată special.
    • Adaptată conceptului, păstrează calitățile termice excepționale și beneficiază de tratament multi-crom (tratament cu oxizi metalici), un proces utilizat inițial pentru vizierele căștilor astronauților de către NASA.
    • Această sticlă NARIMA® are o reflexie caldă, în nuanțe de galben și o transmisie rece, în tonuri albăstrui. Această suprafață din sticlă creează un dialog subtil între exterior și interior.
    • La exterior, este reflectată pe culoarea neutră a caroseriei. În interior, difuzează strălucirea luminii pe material, modificând constant reflexiile și nuanțele.
    • Pasagerii se vor bucura de o experiență nouă în materie de culori și materiale, în timp ce tratamentul multi-crom al sticlei rezolvă problema termică și contra UV.
  • Nuanța caroseriei sale este compusă din pigmenți metalici foarte fini și are o singură acoperire, ceea ce înseamnă că a fost consumată mai puțină energie în timpul aplicării ei. Aspectul extrem de calitativ accentuează volumele caroseriei și interacționează, la fel ca suprafețele vitrate, prin nuanțe potrivite cu mediul înconjurător.
  • Bara față a adoptat semnătura luminoasă complet nouă Peugeot care încorporează cele trei gheare emblematice. Această parte frontală nouă, distinctă, îmbină toată grila față și semnătura într-un singur obiect care cuprinde și senzorii. Este confecționată dintr-o singură bucată de sticlă cu sigla în centru, amplificată de efectul luminos 3D. Grila are trei linii orizontale subțiri, traversate de cele trei gheare. Cele patru module optice sunt adăpostite sub grila din sticlă, care este ea însăși tratată cu efect de oglindă. Aceasta din urmă este printată cu tehnologie digitală INKJET.
  • O BARĂ TEHNOLOGICĂ (TECH BAR) trece orizontal pe suprafața portierei. Ecranul emite mesaje diferite către exteriorul vehiculului când șoferul și pasagerii se apropie de acesta. Inteligența artificială echipată în conceptul Inception face posibilă recunoașterea șoferului pentru configurarea setărilor de confort (poziția scaunului, temperatură, mod de rulare și preferințe multimedia) dorite de fiecare pasager.
    • În plus față de nivelul de încărcare a bateriei, TECH BAR dispune, de asemenea, de mesajele obișnuite de întâmpinare și la revedere, precum și de mulți senzori și radare legate de controlul conducerii, lăsând caroseria complet netedă, fiind lipsită de alte elemente tehnice. Partea inferioară a portierelor se lărgește și se ridică vizibil pentru îmbunătățirea aerodinamicii în această zonă extrem de sensibilă.
  • Conceptul este ușor de utilizat și practic, printr-un element mobil al caroseriei aflat în fața parbrizului imens. Această capotă mică eliberează zona tehnică a Aero Tech Deck în care conceptul concentrează toate funcțiile de întreținere ale vehiculului electric, inclusiv priza de încărcare și monitorizarea încărcării.
  • Partea din spate, care reflectă noua semnătură din partea frontală, a primit un tratament de înaltă tehnologie, cu cele trei gheare care par să intre la infinit în vehicul, datorită celor două straturi din sticlă. Acest lucru oferă un efect cu adevărat magic. Spatele conceptului accentuează aripile sculptate subtil, marcate de o linie simplă care se întinde într-o curbă generoasă și senzuală.
  • Jantele „AERORIM“ ale conceptului combină inteligent aerodinamica și estetica. Sunt proiectate în jurul unei simetrii axiale, la fel ca jantele de 20 de inchi ale noului 408. Inserțiile textile forjate contribuie la efortul aerodinamic, în timp ce inserțiile din aluminiu cu micro-perforații accentuează aspectul de înaltă tehnologie al designului. Sigla Leu iluminată rămâne statică atunci când janta se învârte. În interiorul jantei, etrierul de frână este acoperit cu sticlă de oglindă. Acest aspect excentric de design are rezonanțe în suprafețele din sticlă ale Hypersquare, în partea din față și din spate.
  • Deja există mai mult de 9 millioane de maşini cu i-Cockpit pe şoselele planetei. Această arhitectură nouă a habitaclului cu inovațiile sale ergonomice a fost dezvăluită de prima generație de Peugeot 208, în urmă cu zece ani. Astăzi, conceptul Peugeot Inception îl reinventează prin tehnologiile futuriste validate. Designerii au proiectat o arhitectură complet nouă, îndepărtând volanul și schimbătorul de viteze clasic. Născut digital și inspirat de jocurile video, sistemul de control Hypersquare duce conceptul i-Cockpit® inventat de Peugeot în viitor.
    • Cu noul său sistem de control Hypersquare, conceptul Peugeot Inception oferă senzații îmbunătățite la bord datorită experienței agile de conducere și a complet noului i-Cockpit®, mult mai intuitiv. Prin atingerea cu un deget, controlezi toți parametrii de conducere și tehnologia steer-by-wire oferă o conducere mai simplă și instinctivă, ca un joc video în viața reală. Ergonomia finală a Hypersquare, care înlocuiește volanul clasic, creează un mod nou de conducere, mai neutru, mai simplu și mai sigur. Mișcări noi pentru noi plăceri de conducere, într-un confort inegalabil.
    • Sistemul Hypersquare cu controale digitale electrice este format dintr-un ecran cu celule circulare în fiecare dintre cele patru colțuri ale sale, care au câteva funcții:
      • Aderență complet naturală și universală a controlului direcției,
      • Confortul de a conduce printr-o atingere,
      • Activarea controalelor vehiculului prin apăsarea cu degetul mare .
      • Mișcări similare cu cele prin care utilizăm un smartphone. Aspectul intuitiv oferă un nivel ridicat de siguranță.
  • Centrul sistemului Hypersquare este un ecran tip tabletă dedicat distribuirii informațiilor de control. Pictogramele pentru diferitele funcții (aer condiționat, volum radio, ADAS etc.) sunt afișate pe cele două panouri laterale pentru acces facil la controlul dorit. Acesta din urmă este localizat în interiorul nișelor circulare și poate fi accesat numai prin mișcarea degetului mare, fără să luați mâinile de pe controlul direcției. Pentru și mai mult confort la rulare, marginea sistemului Hypersquare este realizată prin imprimare 3D, în timp ce partea centrală, ecranul digital din sticlă, oferă un aspect de înaltă tehnologie.
  • Sistemul de control Hypersquare are în spate un ecran flexibil care afișează informații despre rulare sau ale sistemului infotainment la 360°. Acest așa-numit HALO CLUSTER, cu ecran circular, informează că pasagerii se apropie de autovehicul. Comunicarea externă consolidează conceptul de partajare și o nouă viziune auto.
    • În timpul tranziției spre nivelul L4 de autonomie (STLA AutoDrive), HYPERSQUARE se retrage și un ecran panoramic de dimensiuni mari glisează din podea ca să ofere o nouă experiență în interior.
    • Scopul lui Peugeot este să introducă sistemul Hypersquare pe următoarea generație de vehicule din gamă, până la sfârșitul acestui deceniu.
    • Înainte de dezvoltarea conceptului Inception, marca a testat și integrat tehnologia Steer-by-Wire pentru dezvoltarea acestei inovații și aducerea ușurinței conducerii, a siguranței și fiabilității în utilizarea regulată. Coloana de direcție fizică dispare, prezentând noua arhitectură la bordul conceptului dat.
  • Conceptul mai oferă o viziune nouă a interiorului pentru un grand tourer, și oferă poziții noi pe scaune, mai alungite, în conformitate cu noua arhitectură „BEV-by-design“ dedicată vehiculelor electrice. Linia înaltă a centurilor acționează ca un braţ de siguranță. Primul rând de scaune este îndreptat în față și oferă o vedere excepțională asupra drumului.
    • Al doilea rând de scaune oferă o priveliște mai bună spre exterior, datorită suprafețelor vitrate generoase și a scaunelor cu proporții noi. Fronturile din sticlă de pe spătarele scaunelor față oferă pasagerilor de pe al doilea rând de scaune propria atmosferă și zonă de setări.
    • Fiecare material din habitaclu a fost tratat pentru reflexia lui. Datorită acestui tratament, culoarea interiorului se schimbă în funcție de mediul în care rulează și variază în funcție de lumină. La bord, spațiul, confortul și emoțiile sunt accentuate.
  • Toate proporțiile scaunelor au fost remodelate, sunt mai late și au confort imersiv datorită Comfort Fit – care se adaptează formei corpului fiecărui pasager. Construcția și structura aparentă a scaunului este reglată cât mai aproape posibil de corp. Nu se mai pune problema de a sta pur și simplu pe un scaun din autovehicul, ci de așezarea pe un nou tip de mobilier, adaptat la condițiile de rulare dinamică, sau de a fi capabil să te relaxezi atunci când conducerea a fost delegată. Scaunele oferă o poziție Comfort Fit, cu tetiere care nu se extind dincolo linia corpului. Înălțimea joasă a scaunelor permite o structură cu spațiu superior liber.
  • La bord, tot mobilierul este situat mai jos. Opus scaunelor, cockpitul minimalist, care poate fi retras când conducerea este delegată, este dedicat numai șoferului. Panoul de bord nu mai există, la fel dispar bara de ranforsare si peretele etanș. Cu această vedere deschisă asupra drumului, pasagerii pot vizualiza și experimenta mai mult, emoția la bord fiind accentuată de zece ori.
  • Evident că nu lipseşte un sistem Premium Hi-Fi de la FOCAL, o marcă franceză specializată în sisteme de sunet care oferă senzații audio excelente. Spațializarea sunetului în habitaclu este optimă, cu locații personalizate. Sistemul este format dintr-un amplificator, mai multe bare de sunet (fiecare cu mai multe difuzoare coaxiale de 100 mm) localizate în portiere și în partea din față a habitaclului. Există și două subwoofere în podea.
  • Interiorul conceptului este rezultatul cercetărilor avansate în transformarea profundă a experienței la bord. Aici, negrul a fost evitat complet în favoarea noii atmosfere create de combinația dintre lumina filtrată de sticla multi-crom și materiale cu tonuri metalice relativ neutre, care pot modifica atmosfera din habitaclu jucându-se pur și simplu cu reflexiile.
    • Interiorul său foloseşte mulaj din textile. Resturi de țesături din 100% poliester, provenite din atelierele de prototipuri ale centrelor de design sau de la furnizori, sunt reutilizate și comprimate termic sub vid, fixate în formă prin injectarea unei soluții de rășină. Această tehnologie produce un material foarte tare și durabil, capabil să fie transformat în panouri de ranforsare sau componente de tapițerie. Poate fi folosit în structuri diferite, cum ar fi cadre de portiere și nu trebuie îmbrăcat cu material suplimentar: munca de design este să facă aceste părți, până acum invizibile, să fie vizibile.
    • Pe baza principiului că, indiferent dacă este electric, un autovehicul va fi construit din minimum 50% oțel, ideea este ca acesta să fie dezvăluit la bord în forma sa brută, pentru limitarea numărului de componente din habitaclu. Acesta este cazul structurii scaunelor sau a consolei. Oțelul este apoi tratat printr-un proces de galvanizare (baie cu zinc, inclusiv tratament anti-coroziune), care oferă o reflexie estetică brută. Această soluție este în concordanță cu conceptul, care evidențiază reflexiile specifice ale fiecărui material folosit în interior. Evocarea materialelor brute este parte a AND-ului, așa cum a fost și în urmă cu zece ani, prin cuprul folosit pe conceptul Onyx.
    • Scaunele și podeaua sunt acoperite cu o catifea specială, din poliester 100% reciclat, cu un luciu metalic accentuat, care să se joace cu lumina difuzată prin capsula din sticlă. Pentru completarea noii vizualizări oferite de poziția scaunelor și vederea clară a drumului, această catifea este extinsă pe podea. Apoi este imprimată cu texturi 3D, ca să se comporte ca un covoraș de podea. Continuitatea dintre scaune și podea poate fi obținută cu un singur material. Imprimarea 3D pe o țesătură flexibilă, revoluționară și 100% reciclabilă, este realizată în colaborare cu STRATASYS.
    • Scaunele Comfort Fit sunt îmbunătățite prin prezența părților reglabile din zona umerilor. Această tapițerie electro-sudată, unică, ușor de reciclat, este derivată din buzunarele gonflabile recuperate de la scaunele clasice. De obicei invizibil, acest buzunar este tratat cu un efect metalic, ca să se integreze cu scaunul. Este vizibil în zona spătarului și permite creșterea confortului de zece ori, la cerere, în funcție de stilul de conducere. A face vizibil ceea ce era ascuns se reflectă în simplitate, mai puține piese și mai mult confort.

Conceptul Peugeot Inception întruchipează viziunea că viitorului automobilului este mult mai aproape de așteptările clienților care caută mai multă plăcere și sunt deschiși noilor tehnologii. Avem o nouă generație de clienți, mai conectați și care doresc o marcă aparte, ce oferă vehicule electrice cu autonomie mare, acces facil la reîncărcare, conectivitate integrată cu soft care să programeze călătoriile printr-o interfață simplă.

Peugeot are soluția și în următorii doi ani va lansa cinci modele noi 100% electrice, apoi va avea o gamă complet electrică, până în 2030. Toate mașinile Peugeot vândute în Europa vor fi electrice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/