(video) BMW a sponsorizat Driftbrothers cu două M4 Competition și iată ce mașini unice au făcut din ele

Let’s drift! Cele două modele BMW M4 Competition noi, care sunt pilotate de Red Bull Driftbrothers, sunt gata pentru circuit. Susţinuţi de BMW M GmbH, fraţii Elias Hountondji (35 de ani) şi Johannes Hountondji (40 de ani) au finalizat conversia şi pregătirea noilor lor automobile pentru sezonul 2021 al Campionatului European Drift Masters.

În zilele de 10 şi 11 iulie, odată cu începutul sezonului competiţional la Greinbach (Austria), Driftbrothers vor duce BMW M4 Competition pe grila de start pentru prima dată.

“Sunt profund impresionat de ceea ce au reuşit Red Bull Driftbrothers să scoată din automobilele noastre şi le doresc amândurora succes pentru începutul sezonului. Rezultatul arată şi cât de bună este baza BMW M4 Competition pentru utilizarea în motorsport. De la începutul dezvoltării sale, am proiectat automobilul de producţie pentru a fi şi baza pentru avanpostul nostru GT, BMW M4 GT3, pe care l-am prezentat oficial la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, în urmă cu aproape două săptămâni”, spune Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH.

Elias şi Johannes Hountondji au adus modificări vaste ambelor modele BMW M4 Competition pentru a le adapta la cerinţele speciale ale driftului. Aceştia au dublat performanţele maxime ale motorului cu şase cilindri dispuşi în linie al BMW M4 Competition, astfel că motoarele lor generează 1.050 CP şi un cuplu maxim de aproape 1.300 Nm, acest lucru fiind absolut crucial pentru drift.

Elias Hountondji vorbeşte cu admiraţie despre potenţialul uriaş al motorului de producţie.

“Este un motor de curse autentic într-o maşină omologată pentru şosea, ca să spunem aşa. Când privim fiecare componentă a acestui motor, este clar că mulţi ingineri au contribuit mult la crearea unui design optim”, spune cel mai tânăr dintre cei doi Driftbrothers.

Pentru a realiza creşterea masivă de performanţă, cei doi fraţi au instalat, printre altele, un circuit special de răcire, deosebit de eficient, împreună cu un al doilea radiator suplimentar în spate.

Mai mult, aerodinamica a fost modificată pe larg şi optimizată pentru drift. Pe lângă faptul că au beneficiat de propria experienţă, Driftbrothers s-au bazat şi pe competenţa specialiştilor în design ai BMW. Practic toate componentele aerodinamice nou proiectate au fost fabricate exclusiv la BMW M Prototype Construction.

“A fost o mare onoare pentru noi să colaborăm cu specialişti din departamentele de proiectare şi construcţii de prototipuri. Cu ajutorul lor am reuşit să ne implementăm ideile perfect”, spune Johannes Hountondji.

De exemplu, BMW M4 Competition al Driftbrothers a fost echipat cu o nouă grilă BMW pentru a optimiza alimentarea cu aer a compartimentului motor. Mai mult, carbonul a fost folosit pentru a produce o nouă aripioară a spoilerului (gurney) pentru hayon, învelitoare laterale pentru difuzorul spate şi accesorii pentru pragurile laterale din portofoliul M Performance Parts.

Acestea au fost completate de aşa-numitele aripi, care optimizează fluxul de aer la spliterul faţă şi în spatele roţilor faţă, precum şi în faţa roţilor spate. În cazul în care va fi necesar pe parcursul sezonului, ar fi posibilă şi producerea unei prize aerodinamice pentru capotă.

După începerea sezonului în Austria, Red Bull Driftbrothers vor concura în alte trei etape ale Campionatului European Drift Masters, cea mai importantă serie mondială de drift. A doua şi a treia rundă vor avea loc la Riga (Letonia), la 30-31 august, iar finala sezonului la Tiflis (Georgia), la 4-5 octombrie.

Red Bull Driftbrothers au participat la Campionatul European Drift Masters din 2018. Cei mai buni 45 de piloţi din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu concurează în această serie pe bază de invitaţii. De câţiva ani, Elias şi Johannes Hountondji s-au clasat printre primii pe scena driftingului şi au fost, printre altele, campion şi vicecampion ai King of Europei 2017. În 2016 şi 2017, au cucerit şi titlul la echipe.

Mai mult, în acest an, fraţii vor avea apariţii speciale la cursele MotoGP de la Sachsenring (Germania) şi Red Bull Ring (Austria), precum şi în timpul Grand Prix-ului de Formula 1 al Austriei, găzduit tot de Red Bull Ring.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Doi fraţi au derapat spectaculos pe Transfăgărăşan cu un BMW şi un Nissan

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/