(foto) Imaginea zilei: Un moldovean munceşte în SUA la volanul unui truck cu numere de Străşeni

Un moldovean, care a ales să plece în SUA şi să muncească acolo conducând un camion, a găsit o metodă prin care să fie recunoscut mai uşor de alţi concetăţeni, inclusiv în trafic. Acesta şi-a luat cu el de acasă nişte plăcuţe de înmatriculare cu numere de Străşeni, pe care le-a ataşat de al său truck înregistrat în Florida, conform plăcuţei locale pe care o are montată mai sus pe grila de radiator.

În baza fotografiilor putem observa cu ochiul liber că şoferul conduce un Freightliner Cascadia, modelul flagship al acestei companii, brand de sub aripa Daimler Trucks North America. Dacă nu ne înşeală vederea este vorba mai exact despre modelul Freightliner Cascadia Evolution, lansat în 2012, numită drept cea mai economă versiune datorită cabinei care a beneficiat de un pachet aerodinamic special.

Mai dispune acest camion de un sistem inovator Run Smart Predictive Cruise, care ia în considerare drumul care urmează a fi parcurs, cu peste o milă înainte, determinând viteza cea mai eficientă, după care o ajustează pentru a obține eficiență maximă a consumului de combustibil.

Sub capotă are un motor turbo diesel Detroit DD15 de 14.8 litri, care produce în funcţie de versiune până la 512 CP şi 2.373 Nm. Din nou, în funcţie de versiune, cutia de viteze automată poate fi cu până la 18 trepte, iar tracţiunea pe puntea din spate doar. Cu o greutate totală de 34.5 tone, împreună cu remorca, pe un traseu de 3.800 de km un astfel de camion a putut înregistra un consum de doar 25.2 litri la 100 de km.

Imaginile ne-au fost expediate la adresa redacţiei de un alt concetăţean de-al nostru, la fel stabilit în SUA. Iată ce ne-a spus:

“Locuiesc în SUA şi am surprins ceva interesant pe drumurile americane. Un camionagiu-moldovean şi după cum se vede – un patriot înflăcărat care şi-a afişat numerele moldoveneşti pe truck-ul său. Este des salutat de moldoveni-colegi, că de altfel poate nici nu se mai pricepea cineva că e de-al nostru. În privinţa numerelor – legile americane permit acest lucru (ataşarea lor). Sunt foarte mândru că avem aşa fii al neamului nostru!!!”

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-autostory-oxana-burlac-moldoveanca-care-la-26-de-ani-conduce-un-truck-imens-in-america-sunt-mandra-de-ceea-ce-fac/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/