(foto) Peugeot va avea cea mai extinsă gamă de vehicule electrificate în 2023. Lansările programate

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul 2023 va marca o accelerare puternică a electrificării gamei Peugeot: din prima jumătate a anului toate modelele Peugeot vor fi disponibile cu unul sau mai multe motoare electrificate.

Peugeot anunță o gamă extinsă de modele electrice și hibride, cu numeroase tehnologii noi. De autoturisme la furgonete, Peugeot va răspunde tuturor nevoilor de mobilitate electrică. Marca face un pas decisiv către obiectivul de a realiza, începând cu 2030, vânzări de modele 100% electrice cu zero emisii în Europa.

Începând cu 2023, Peugeot va introduce noi motorizări hibride – inițial pe modelele Peugeot 3008 și Peugeot 5008. Oferta tehnologică se va extinde ulterior, cu noi soluții 100% electrice pentru e-208 și e-308, tehnologia cu pile de combustie cu hidrogen și două motorizări plug-in hybrid cu tracțiune integrală și tracțiune pe două roți.

O nouă tehnologie hibridă pentru Peugeot 3008 și 5008

2023 va fi „anul electric” pentru Peugeot, o dată cu introducerea de noi modele și tehnologii în gama sa. Peugeot va fi prima marcă a Grupului Stellantis care va lansa noua generație de motorizare hibridă a Grupului, reafirmând încă o dată dorința mărcii de a oferi cât mai multor persoane acces la mobilitatea electrificată.

Tehnologia hibridă de nouă generație combină eficiența și ușurința în utilizare și va fi oferită pentru prima dată pe SUV-urile Peugeot 3008 și 5008, înainte de a fi extinsă la alte modele din gamă.

Tehnologia va propune un motor pe benzină PureTech de 136 CP de nouă generație, cuplat la o nouă cutie de viteze electrificată cu dublu ambreiaj. Datorită unei baterii de 48 V care se reîncarcă în timpul rulării, această tehnologie oferă un cuplu suplimentar la turații mici și o reducere cu 15% a consumului de combustibil. Permite, de asemenea, rularea doar cu electricitate pe o distanță de până la 1 km la viteze mici și pe distanțe scurte în oraș.

În detalii vorbind, în centrul noului sistem hibrid se află un benzinar turbo de 1.2 litri serios modernizat. Dezvoltatorii susțin că aceasta este a treia generație a motorului pe benzină PureTech și, sub această formă, va putea îndeplini standardul de emisii Euro 7. Printre noile lucruri implementate se numără un turbocompresor cu geometrie variabilă, un lanț în loc de o curea în transmisia de distribuție, precum și capacitatea de a funcționa în baza ciclului economic Miller. Puterea a crescut de la 131 la 136 CP, dar cuplul a rămas același (230 Nm).

În loc de cutia automată Aisin cu opt trepte, noul motor se bazează pe una robotizată cu dublu ambreiaj, dezvoltată de Punch Powertrain. În cutia de viteze este încorporat un mic motor electric de 48 V și 29 CP. Acesta ajută motorul cu ardere internă în timpul pornirii și la turație mică și, ca urmare, dezvoltatorii promit o reducere cu 15% a consumului de combustibil. Capacitatea bateriei din cadrul sistemului este de numai 0.9 kWh.

Peugeot își extinde gama de modele 100% electrice: se lansează E-308 și E-308 SW

Gama de vehicule 100% electrice Peugeot va fi extinsă în 2023, odată cu sosirea noilor e-308 și e-308 SW. Peugeot va fi unul dintre primii producători europeni care propune un break 100% electric. Peugeot va putea răspunde tuturor nevoilor clienților segmentului C care doresc să treacă la mobilitatea cu zero emisii.

Dinamismul și plăcerea la condus, elemente esențiale ale ADN-ului mărcii Peugeot, au stat în centrul dezvoltării acestor noi modele care moștenesc un motor electric nou și deosebit de puternic ce dezvoltă 115 kW (156 CP).

În segmentul C, Peugeot a confirmat lansarea ulterioară a modelului Peugeot e-408, alături de versiuni plug-in hybrid. Peugeot e-408 va completa gama Peugeot de modele 100% electrice, care răspunde tuturor nevoilor, începând cu Peugeot e-208 și până la MPV-ul Peugeot e-TRAVELLER, inclusiv Peugeot e-2008, e-308, e-308 SW și e-RIFTER.

Un alt Peugeot e-208: un plus de performanță și eficiență

Pionier al gamei de modele Peugeot 100% electrice, e-208 va beneficia de evoluții majore în 2023. Modelul va adopta noua motorizare inaugurată pe e-308. Puterea maximă oferită de e-208 va crește cu 15%, de la 100 kW/136 CP la 115 kW/156 CP.

Eficiența modelului e-208 a fost, de asemenea, optimizată cu doar 12 kWh/100 km, pentru o creștere a autonomiei cu 10.5% sau 38 km în plus, ceea ce permite o autonomie totală de 400 km in ciclu mixt WLTP (în curs de omologare).

Tehnologia plug-in hybrid în centrul gamei de modele electrificate Peugeot

Peugeot a dezvoltat o gamă de modele plug-in hybrid completă pentru a oferi o soluție de mobilitate electrificată, care răspunde nevoilor tuturor utilizatorilor. Aceste modele asociază seducția, emoția și excelența care au contribuit la succesul mărcii Peugeot cu o eficiență remarcabilă.

Peugeot 308 și 308 SW plug-in hybrid sunt disponibile cu două niveluri de putere, 180 sau 225 CP și oferă o autonomie de până la 60 km în modul 100% electric. Aceste motorizări au fost adoptate și de noul Peugeot 408, care va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din 17-23 octombrie 2022.

Tehnologia plug-in hybrid oferită de Peugeot este pusă la încercare pe pistă cu hypercarul 9X8 Hybrid, care, începând cu iulie 2022 participă la Campionatul Mondial de Anduranță (WEC).

Noul Peugeot e-EXPERT Hydrogen cu pile de combustibil: mobilitate cu zero emisii pentru profesioniști

Echipat cu tehnologia cu pile de combustibil cu hidrogen, noul Peugeot e-EXPERT Hydrogen este oferta mărcii Peugeot care se adresează profesioniștilor aflați în căutarea unor soluții de mobilitate ultra-inovatoare cu zero emisii.

Avantajul major al modelului 100% electric Peugeot e-EXPERT Hydrogen este timpul redus de încărcare a rezervorului său de hidrogen, de doar 3 minute. Cu o autonomie de 400 km, o putere de 100 kW și un cuplu de 260 Nm, Peugeot e-EXPERT Hydrogen oferă o sarcină utilă de până la 1.000 kg și un volum de încărcare de 6.1 m3.

Puegeot își face și vehiculele cu două roți electrice!

Peugeot va adăuga la gama sa de soluții de mobilitate electrică un nou scuter 100% electric – e-Streetzone – la Salonul Auto de la Paris. Va oferi până la 112 km de autonomie în versiunea cu două baterii și modul ECO.

Echipat cu una sau două baterii detașabile, Peugeot e-Streetzone poate fi reîncărcat rapid și ușor la orice priză domestică. Datorită șasiului și manevrabilității sale testate, scuterul va fi ideal pentru naveta zilnică în centrele urbane.

Noul său panou LCD tehnologic îl face și practic, deoarece, în versiunea cu o baterie, are un spaţiu sub scaun pentru a găzdui o cască.

În sfârșit, Peugeot Cycles oferă și o gamă completă de șase biciclete electrice adaptate tuturor utilizărilor, de la traficul zilnic în oraș până la mersul pe drum, inclusiv off-road.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata