(video) Peugeot 9X8 şi prima sa apariţie în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță. Rezultatele obţinute la Monza

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 10 iulie, începând cu ora amiezii şi până seara, s-a desfăşurat cursa de şase ore de la Monza, a patra etapă a Campionatului Mondial FIA de Anduranță 2022 (după Sebring, Spa-Francorchamps și Le Mans). Pe circuitul de 5,793 km lungime, dar şi în competiţie, a intrat pentru prima dată echipa Team Peugeot TotalEnergies cu al lor hibrid 9X8.

Rezultatele calificărilor au fost într-o oarecare măsură satisfăcătoare, însă poziţiile ocupate după sfârşitul cursei le-a arătat francezilor că încă mai au mult de muncă pentru a obţine un rezultat superior, mai ales atunci când vor participa în forţă maximă în campionat din 2023.

Iată care au fost rezultatele calificărilor şi ale cursei, respectiv locurile ocupate de Peugeot, în clasa de top Hypercar. A câştigat cursa echipa Alpine, care participă în acest sezon cu o singură maşină.

Cursa din Italia a permis echipei să colecteze o cantitate semnificativă de informații, deoarece pentru prima dată PEUGEOT 9X8 şi-a arătat comportamentul în trafic și în condițiile extreme de după-amiază. Curba abruptă de învățare va continua acum cu teste private suplimentare înaintea următoarei etape de şase ore din Fuji, Japonia, pe 11 septembrie.

Echipa Peugeot TotalEnergies era pe deplin conștientă de ce să se aștepte la Monza, și anume condițiile care nu puteau fi simulate în teste private, multe informații noi și întrebări noi la care să se răspundă, precum și problemele asociate cu cursele într-o arenă competitivă de care avea nevoie să le descopere pentru a le putea rezolva. Procesul nu a fost nimic deosebit de revoluționar pentru o mașină nouă și o echipă în curs de a se uni.

De la început echipajele #94 și #93 au urmat căi diferite. În timp ce Loïc Duval (#94) a plecat de pe locul cinci alături de adversarii săi din clasa Hypercar, Mikkel Jensen (#93) a pornit de pe ultima poziţie, a 36-a de pe grila generală, după ce nu a reușit să înscrie un timp de tur pentru calificare sâmbătă seara.

Intenția francezului a fost să se potrivească cu ritmul celorlalți concurenți, în timp ce danezul s-a concentrat mai mult pe a-și croi drum prin trafic, în timp ce cucerea poziţii. După cinci tururi, prototipul #93 rula în top 10 și, până la sfârșitul turului 6, le prinsese din urmă pe celelalte Hypercar-uri din clasament. Dar deplasarea sa a fost întreruptă de o problemă tehnică, care a forțat o oprire la boxe. Echipa a reușit să pună din nou mașina pe circuit, în mâinile lui Paul Di Resta, dar după 46 de tururi a fost oprită din nou, marcând abandonul.

Diferitele incidente de cursă de după-amiază și condițiile meteorologice dificile nu au deranjat Team Peugeot TotalEnergies, care a rămas în luptă datorită mașinii sale #94. În ciuda traficului, a stării pistei și a unor probleme tehnice, PEUGEOT 9X8 condus de echipajul Gustavo Menezes/James Rossiter/Loic Duval a atins cu succes steagul în carouri pentru a colecta o comoară de date care va fi de neprețuit în timp ce se pregătește pentru restul sezonului.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise