(video) Test Drive: BMW M3 Competition Package

Autor: Constantin Mihalachi

Se spune că M este cea mai puternică literă. Bineînțeles cei de la BMW spun acest lucru și au motive bine întemeiate din moment ce divizia de performanță BMW Motorsport pregătește de ani buni unele dintre cele mai bune mașini sportive. De curând am testat un asemenea model în Moldova și este vorba despre BMW M3 cu pachetul opțional Competition Package.

În cazul în care vă întrebați de unde pornește istoria acestui model, aflați că 30 de ani în urmă BMW și-a dorit foarte mult să aibă o mașină în campionatul german de turisme DTM. Însă, condiția de a intra în competiție era ca constructorul german să dispună în gamă de un model de serie pe baza căruia să fie dezvoltată versiunea de curse.

Și așa în anul 1986 s-a născut BMW M3. Ca să înțelegeți cât de mult a evoluat modelul, aflați că prima generație M3 E30 era dotată cu un motor de 2.2 litri ce dezvolta 200 de cai putere, în timp ce modelul din fața Dvs are sub capotă un motor pe benzină cu șase cilindri în linie, 3 litri volum și tocmai 450 de cai putere.

mk3_3719

Față de o seria trei obișnuită, un BMW M3 se deosebește prin jantele M Sport, acoperișul din carbon oferit pe versiunea specială cu Competition Package, barele de protecție cu guri mai mari de ventilare pe față, difuzor de aer spate și cele patru finale ale eșapamentului. Mai punem aici capota bombată și aripile proeminente și înțelegem că mașina aceasta nu este de loc una liniștită.

În interior vom găsi multă alcantara, inserții din carbon, scaune sport, volan în trei spițe cu padele și o sumedenie de logo-uri M. Acum că am tot enumerat toate aceste lucruri, mulți dintre voi probabil au în gând că mașina aceasta a pierdut mult din practicabilitate față de o Seria 3. Dar nu este așa…

Trebuie să scot în evidență poziția la volan. În cazul acestui model va trebui să uitați de scaune moi și să vă obișnuiți cu susținerea laterală pronunțată care o să vă prindă foarte mult în virajele abordate cu viteză.

Vizibilitatea în față și în spate este practic identică cu cea de pe o Seria 3 obișnuită. Însă senzațiile din spatele volanului sunt total diferite!

mk3_4105-2

Însă cât de precisă este servodirecția acestei mașini. Chiar dacă are servodirecție electrică, BMW M3 reușește să își convingă omul din spatele volanului că este o mașină sportivă veritabilă mulțumită preciziei cu care reacționează roțile la fiecare mișcare de volan.

Acum că am ajuns la finalul acestui test drive, vă invit să aflați care sunt costurile de cumpărare și asigurare a unui BMW M3 cu Competition Package în Moldova. În țara noastră, acest model are un preț de start de 58.740 euro pentru versiunea standard, în timp ce prețul exemplarului testat la care se adaugă cei 7.000 de euro pentru Competiton Package și deja toate opțiunile incluse a ajuns la 80.000 de euro.

Dacă decideți să procurați maşina în rate, vă recomandăm programul de finanţare oferit de Raiffeisen Leasing cu doar 6.7% dobîndă anual. Astfel, cu un avans de 40 la sută, va trebui să achitați din start 32.000 de euro, pentru ca ulterior să mai plătiţi câte 2.142 de euro timp de 24 de luni.

Trecând la asigurare, vă recomandăm să apelați la RapidAsig.md, brokerul de asigurări cu cele mai calitative servicii. Astfel, costurile de asigurare obligatorie ar fi de 1.040 de lei, în timp ce asigurarea CASCO vă va costa 3.200 de euro în primul an.

GALERIE FOTO

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/