Moldova: Ce se întâmplă cu înmatriculările auto în țară și cum facem dacă expiră revizia tehnică

După anunţul despre modificările făcute de autorităţi în vederea achiziţiei poliţelor de asigurare online, mai mulţi cititori AutoBlog.MD s-au arătat interesaţi despre cum funcţionează în condiţiile restricţiilor din cauza pandemiei de COVID-19 birourile care înmatriculează mijloacele de transport, dar şi staţiile de revizie tehnică.

Am căutat să aflăm detalii şi iată un răspuns.

FOTO: bmtest.md

Serviciile de înmatriculare a transportului şi altele aferente se prestează la moment doar pentru persoanele juridice. Acestea se pot adresa la secţiile de pe strada Varnița şi din cartierul Telecentru, care au un program de lucru 10:00-14:00.

Persoanele fizice pot ridica doar pașapoartele tehnice din plastic. Deocamdată alte operațiuni pentru persoanele fizice nu sunt disponibile. Acestea urmează să aștepte suspendarea stării de urgență. Ne așteptăm că aceste stații nu își vor restabili activitatea mai devreme de 6 aprilie 2020. Însă vom reveni cu update-uri pe parcurs.

Ce ţine de staţiile de revizie tehnică, aflaţi că acestea lucrează în regim normal, cu program de lucru între orele 08:30-16:30 la majoritatea acestora. Evident serviciile se oferă cu respectarea tuturor normelor sanitare. Achitarea se face prin terminal.

Informații detaliate cu privire la modificările efectuate în programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice vor fi accesibile pe site-ul instituției sau la numerele Call-centrului 14 909 sau (+373 22) 25-70-70.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/