(video) În China a fost prezentat primul sedan electric cu portiere frontale cu deschidere verticală

Xpeng Inc., un lider chinez în sectorul maşinilor electrice smart, a prezentat acum câteva ore în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou sedanul de ediţie limitată P7 Wing.

Modelul este numit noua versiune de top a lui P7 şi a fost conceput pentru a maximiza stilul sportiv și dinamic al sedanului inteligent, cu o pereche de portiere frontale special concepute, cu deschidere verticală, care sunt disponibile în mod tradițional numai pe maşinile sport foarte scumpe.

P7 Wing este disponibil în configuraţie cu tracţiune integrală sau tracţiune spate, în combinaţie cu cea mai voluminoasă baterie care poate oferi până la puţin peste 700 km autonomie (ciclu NEDC). Fără subvenţii, preţul maşinilor în China este de 52.257 şi 46.877 de euro respectiv (sume convertite din yuani).

Un astfel de automobil mai vine echipat cu hardware și software necesar sistemului de pilotare semi automatizată XPILOT 3.0, alături de un sistem Dynaudio cu 18 difuzoare pentru efectul unei săli de concerte în habitaclu.

Apropo, clienții pot personaliza unghiul de deschidere a portierelor frontale, care apropo nu au rame pentru geamuri. Două radare de evitare a obstacolelor sunt instalate pe partea stângă și cea dreaptă, identificând automat barierele și controlând mișcările ușilor în timpul procesului de deschidere.

Ușile sunt acţionate şi electric, putând fi deblocate în mai multe moduri, adică prin intermediul cheii mașinii, cheii digitale cu Bluetooth/NFC, aplicației pentru telefonul mobil, panoului de control sau asistentului vocal din mașină!

Tot la Salonul Auto de la Guangzhou, cei de la Xpeng şi-au anunțat o arhitectură de conducere autonomă de nouă generaţie. Compania și-a îmbunătățit semnificativ sistemele software și hardware autonome pentru modelele de producție din 2021.

Compania a devenit primul producător auto (cel puţin chinez) care a adoptat LiDAR-ul (laser pentru imagistică, detectare și calcul a distanţei) ca o nouă componentă hardware pentru arhitectura sa de conducere autonomă de ultimă generație, sporind semnificativ performanța de recunoaștere cu înaltă precizie a obiectelor din jurul maşinii.

Noua arhitectură hardware este o combinație de camere de înaltă definiție (HD), radare cu unde milimetrice, senzori cu ultrasunete, LiDAR, sisteme de poziționare și cartografiere de înaltă precizie, un terminal real-time kinematic (RTK) care funcţionează acum pe baza tehnologiei 5G, toate alimentate de o platformă de calcul de înaltă performanță.

Echipat cu un total de 32 de senzori, sistemul oferă cea mai puternică redundanță hardware, evitând în mod eficient defecțiunile unui singur sistem pentru a oferi o protecție sporită a siguranței. De asemenea, va acoperi mai multe scenarii de utilizare, permițând în mod eficient vehiculelor Xpeng să efectueze funcții Navigation Guided Pilot (NGP) cu viteză redusă pentru conducerea prin oraşe.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/