(video) Gata cu dezasamblarea mașinilor. Serviciul Vamal a primit echipamente speciale pentru a depista contrabanda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Serviciul Vamal a primit 10 truse valoroase donate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

Conform celor de la Serviciul Vamal, acestea sunt destinate pentru controlul vamal din prima linie la posturile vamale Giurgiulești, Leușeni și Sculeni.

Echipamentele moderne au costat circa 3 milioane lei. Vor fi distribuite în special la posturile vamale de frontieră care au devenit extrem de solicitate de către transportatori, inclusiv din cauza războiului din Ucraina.

Aceste dispozitive de ultimă generație vor permite inspectorilor de la Serviciul Vamal să accelereze procesul de inspecție. De asemenea, să sporească eficiența controlului transporturilor de mărfuri care traversează hotarele Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului de donare, șefii posturilor vamale de frontieră au prezentat funcționalitățile echipamentelor. Nemijlocit au demonstrat cum se aplică acestea în practică.

Funcționarii vamali au comunicat că seturile donate includ echipamente care permit:

  • determinarea densității obiectelor și dimensiunilor acestora,
  • detectarea pereților falși sau compartimentelor ascunse în mijlocul de transport,
  • vizualizarea detaliilor obiectelor transportate.
  • etc.

Toate acestea și multe altele fără a fi necesară dezasamblarea mijloacelor de transport, reducând și riscurile de deteriorare a mărfurilor transportate.

Astfel, noile echipamente vor permite reducerea timpului de inspectare a mijloacelor de transport și vor diminua riscul formării rândurilor de autoturisme la posturile vamale de frontieră, dar și realizarea unui control vamal eficient.

Cmentariile sunt închise