(video) În Chişinău a fost văzut un IAG Guardian! Ce fel de maşină este asta şi cui ar aparţine

0

Câteva zile în urmă, practic toată ţara a aflat despre faptul că în vama Leuşeni au fost descoperite pungi cu bancnote de euro într-un camion înmatriculat în Republica Moldova, care dorea să intre în ţară. Vameşii au numărat toţi banii şi cifra finală s-a ridicat la 1.570.660 de euro.

Am relatat şi noi despre această situaţie care rar se poate întâmpla, ca o excepţie, în mare parte pentru că sursa care ne-a informat despre eveniment, ne-a atras atenţia asupra unei imagini făcute de la faţa locului. Şi anume aceasta.

Este vorba despre o maşină blindată de care nu am mai văzut anterior pe teritoriul Republicii Moldova şi care în momentul operaţiunii de la vamă şi-a făcut apariţia acolo! Sursa, care ne-a informat despre ce se întâmplă, a afirmat că reprezentanţi ai Armatei Naţionale au venit cu ea.

Nu am putut deocamdată primi o confirmare că aparţine Armatei Naţionale şi nici mai multe detalii, însă vehiculul a fost observat din nou acum câteva ore în preajma sensului giratoriu de la Universitatea de Stat „Ion Creangă”.

Acesta era însoţit de un pickup Toyota Hilux cu semnale luminoase, similare cu cele ale maşinilor din parcul SIS. Nu este astfel exclus faptul că blindata ar fi utilizată de această structură de forţă.

Autovehicul din imagini este un Guardian Armored Personnel Carrier, făcut de compania International Armored Group, fondată în 1996 în Canada, în prezent având filiale deja în ţări ca SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Pakistan, Italia, Bulgaria şi Africa de Sud.

Compania producătoare spune că IAG Guardian este un transportor de personal, blindat, care oferă un nivel ridicat de rezistență la balistică și explozie, manevrabilitate superioară, capacitate în off-road și compatibilitate a părților comerciale care rezultă în costuri scăzute de întreținere. Guardian dispune de blindaj complet cu materiale balistice certificate (până la CEN B7, STANAG III), inclusiv în părţile față, spate, laterale, acoperiș și podea, toate concepute pentru a rezista amenințărilor primite din orice unghi. Guardian este, de asemenea, capabil să reziste la 6 kg de TNT în caz că explodează sub el!

Pachetul special de blindaj pentru greutate redusă (cu elemente de caroserie care pot fi demontate) este conceput pentru a minimiza greutatea brută și pentru a maximiza mobilitatea și capacitatea în off-road. Corpul vehiculului este complet blindat pentru a putea suporta mai multe focuri de armă trase din puşti şi mitraliere uşoare. Componentele cheie, cum ar fi compartimentul motorului și rezervorul de combustibil, sunt, de asemenea, protejate cu armuri. Un sistemul rotativ de turele poate fi montat pe trapa de evacuare din acoperiş pentru putere de foc suplimentară, fiind disponibile şi alte soluții de montare personalizate pentru mitraliere ușoare și grele.

Componentele sale mecanice, cum ar fi sistemele de suspensie și frânare, au fost reglate pentru maximă manevrabilitate în off-road, precum și pentru a suporta greutatea maximă care poate ajunge şi până la 12 tone! Ansamblul de roţi dispune de un sistem run-flat încorporat.

Interiorul lui IAG Guardian este complet personalizabil, cu diferite opțiuni care includ scaune de tip „bucket” individuale, bănci, etc, pentru până la 12 pasageri. În plus, se poate instala un sistem de reținere a scaunelor pentru a menține personalul asigurat în mod corespunzător în timpul manevrelor de mare viteză. Din ceea ce putem observa, în habitaclu este o planşă de bord marca Ford, semn că vehicului este făcut pe şasiul unui pickup greu al mărcii americane.

Compania producătoare spune clar că IAG Guardian este disponibil de comandat şi folosit numai de Guverne, Forţe Armate şi alte instituţii de aplicare a legii. Volanul poate fi montat pe partea stângă sau dreaptă, la comandă.

Sub capotă se poate instala fie un V8 diesel de 6.7 litri (335 CP/1.017 Nm), un V8 pe benzină de 6.2 litri (390 CP/583 Nm), fie un V10 pe benzină de 6.8 litri (292 CP/575 Nm). Cutia de viteze este una automată în şase trepte şi sistemul de tracţiune evident unul integral, deşi poate exista o configuraţie 6×6. Poate rula cu maxim 120 de km/h şi înregistra o autonomie de până la 800 de km. Măsoară 6.1 metri în lungime, 2.9 metri în lăţime şi 2.6 metri în înălţime, în timp ce greutatea poate varia între 8 şi 12 tone!

La general vorbind, este o maşină de luptă în toată regula, mai degrabă decât una personală blindată. Este dificil de spus cât costă, însă mai ieftină de o pătrime sau chiar jumătate de milion de euro nu ar trebui să fie, deşi o cifră exactă nu se comunică public, ci doar clientului, în funcţie de dotările şi opţiunile alese.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD

(video) Ofertă pentru preşedintele Erdogan: “Cumpăraţi un elicopter AURUS şi primiţi o maşină gratuit”

(foto) O premieră pentru Moldova! Un Dartz Prombron White Horse a fost văzut în Chişinău

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata