(foto) O premieră pentru Moldova! Un Dartz Prombron White Horse a fost văzut în Chişinău

O premieră absolută pentru drumurile din Moldova. În capitala ţării noastre a fost surprins un automobil de model Dartz Prombron White Horse. Fiind realizat într-o caroserie în stil pick-up, aflaţi că acesta este o adevărată fortăreaţă pe roţi pentru că poate fi blindat la maxim!

Am trimis aceste imagini atelierului oficial din Letonia cu o solicitare de a ne confirma dacă este o maşină autentică şi răspunsul a fost afirmativ!

Potrivit informaţiilor disponibile, Dartz a conceput acest SUV pentru VIP-uri, la comandă, special pentru piața chineză şi l-a numit White Horse pentru că a fost lansat în Anul Calului (2014), potrivit calendarului local. În total, ediţia este compusă din 12 maşini, una dintre care a fost lăsată în Federaţia Rusă ca o excepţie.

White Horse este bazat pe modelul obişnuit Prombron și a fost schimbat atât la exterior, cât şi la interior. Ca şi alte vehicule de la Dartz, acest cal alb are o caroserie ce poate ascunde o capsulă blindată, armura-i având o grosime de 7 centimetri, în timp ce geamurile sunt suficient de groase pentru a rezista focurilor de armă de calibru 7.62 mm.

Aceeaşi caroserie mai are inserţii din fibră de aramidă (kevlar) rezistentă la temperaturi înalte, iar eşapamentul (ţevile) sunt realizate din wolfram pur, un element chimic din grupa metalelor care se topeşte la aproximativ 3.500 de grade Celsius!

Vezi şi: (foto) Acesta este un Mercedes-AMG GLS 63 construit în Letonia pentru bogătaşi

Mașina mai este echipată cu roţi cu jante de 22 de inci şi anvelope rezistente ce nu pot fi distruse de arme de calibru mic. Greutatea mașinii este de trei tone, suficientă pentru o coliziune care ar asigura scăparea dintr-o situaţie periculoasă.

Se mai cunoaşte că sub capotă se ascunde un motor V8, fie un diesel Duramax, fie un benzinar Vortec, ambele produse de General Motors şi capabile să producă în jurul a 450 de CP. Viteza maximă poate ajunge până la 180 de km/h. Maşinile chineze conţin motoare Mercedes-AMG V8 sau V12.

Interiorul poate fi personalizat cu piele exclusivă şi rară (inclusiv de pe animale subacvatice), dar şi metale sau pietre preţioase. Mai poate conţine atât nişte scaune confortabile şi un frigider, cât şi un televizor cu o diagonală de 42 de inci, potrivit fblife.com.

Preţul unui exemplar nu se anunţă public, însă diverse publicaţii online scriu că ar fi de cel puţin un milion de dolari. În China, cu tot cu taxele scumpe de acolo ar ajunge la tocmai opt milioane de dolari!

Poţi vedea mai multe informaţii interesante despre istoria companiei sau ce personalităţi cunoscute deţin o maşină Dartz pe site-ul său oficial. Atelierul a devenit cunoscut şi pentru participarea sa în mai multe filme, precum Dictatorul.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/