(foto) Un neobișnuit Duster a fost observat pe un lac înghețat din Suedia. Pentru ce e folosit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un prototip extrem de neobișnuit sub forma unui Dacia/Renault Duster de primă generație a fost observat la teste pe un lac înghețat din Suedia. Sub panourile modificate ale crossoverului de buget se testează de fapt agregatele noului Alpine GT X-Over, model a cărui producție în masă ar trebui să înceapă în câțiva ani.

Marca Alpine este deținută de Renault. În prezent, singurul său model de producție este coupeul A110 din 2017. În ianuarie 2021, ca parte a planului Renaulution, a anunțat că vehicule electrice vor începe să fie produse şi sub această marcă. Cel puţin trei vom vedea în anii care vin.

Utilizarea unei caroserii de la vechiul Duster nu înseamnă că mașina electrică Alpine va avea ceva în comun cu ea. Fotografiile spion arată doar un aşa-zis “mule” – şasiul şi agregatele electrice sunt ascunse deocamdată sub un corp condiționat. Mai pot fi observate frâne Brembo şi jante de la Megane Trophy, care să facă faţă puterii sporite.

Garda la sol ne arată nişte praguri mai adânci, care au fost adăugate probabil pentru a se potrivi bateriei care va fi adăpostită într-un aspect skateboard. Arcurile masive evazate adăpostesc ecartamente mai mari în față și în spate. Mai sunt instalate nişte elemente de protecţie stilizate sub forma unui splitter şi difuzor.

Ştim că noul Alpine GT X-Over va folosi platforma CMF-EV, cunoscută de pe acelaşi Renault Megane E-TECH Electric, însă detalii tehnice despre model nu au fost încă dezvăluite. Acest nou model va combina know-how-ul competitiv al mărcii și experiența grupului în domeniul vehiculelor electrice, cu toată excelența în vehicule sport care definește marca Alpine, scopul principal fiind de a produce un automobil cu caracteristici și echipamente ca nimeni altul în segment. 

Inginerul-șef al Alpine, Gilles Le Borgne, într-un interviu pentru AutoExpress a declarat că un motor electric cu o capacitate de 215 CP va fi instalat pe puntea din faţă, iar în spate este așteptată o “mare surpriză”. Este planificat ca modelul să fie înzestrat şi cu un sistem de control al vectorului de tracţiune, motiv pentru care vor exista cel mai probabil două motoare pe puntea din spate. Puterea totală a maşinii va fi de aproximativ 450-500 CP.

În ianuarie 2022 a mai fost lansat un teaser al modelului GT X-Over. Acesta descrie silueta unui model în stil cross-coupe cu un acoperiș înclinat.

Producția este planificată pentru lansare până în 2025 la fabrica Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé. Ca atare, va deveni primul vehicul complet electric care va fi fabricat în Normandia (Franța).

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/