Un nou model va apărea între Range Rover Evoque şi Velar! Primele detalii

Grupul britanic Jaguar Land Rover își va extinde linia de SUV-uri cu un nou model de dimensiuni medii, care va fi electrificat în masă şi va fi poziţionat între Range Rover Evoque și Range Rover Velar în gamă.

Noutatea va fi construită pe platforma MLA și va fi vândută doar în versiuni cu sistem de propulsie mild hybrid, plug-in hybrid şi electric! Premiera ar fi programată pentru anul 2021, notează presa britanică.

Cum ar putea arăta aproximativ modelul (sursă render: autoexpress.co.uk)

Noul Range Rover va fi primul model al mărcii pentru care designul, confortul și comportamentul pe drum vor deveni o prioritate față de calitățile off-road. Este probabil ca, în viitor, întreaga gamă Range Rover să fie dezvoltată cu accent pe performanțele de conducere pe drumuri publice, mai degrabă decât pe capacitățile off-road pe care se pune accent din greu în prezent.

Jerry McGovern, designerul-șef Land Rover, le-a spus colegilor de la AutoExpress că îşi doreşte să vadă o schimbare rapidă în poziționarea mărcii.

“Dacă companii precum Bentley și Rolls-Royce pot produce SUV-uri şi oamenilor le place, atunci de ce Land Rover sau Range Rover să nu facă o maşină de lux”, s-a întrebat retoric specialistul.

La moment se cunosc câteva detalii preliminare despre caracteristicile tehnice ale noului Range Rover. Platforma MLA va permite şi poziţionarea unei pereche de motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, astfel încât SUV-ul de dimensiuni medii nu va pierde tracțiunea integrală.

Sub podea, pentru modelul electric, va fi montată o baterie cu o capacitate maximă de 100 kWh, care va asigura energie pentru o autonomie de până la 480 de km. De cealaltă parte, pentru adepţii motoarelor cu combustie, producătorul va lansa versiuni hibride cu motoare turbo cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri la bază.

În timp, electrificarea va afecta toate modelele din portofoliul mărcii Land Rover: “primul născut” în linia modelelor plug-in va fi din 2020 noul Evoque, apoi Discovery Sport, iar ulterior şi noul Defender. Este de așteptat ca Defender să moștenească agregatele de pe actualul Range Rover PHEV și să poată rula doar pe electricitate pe o distanţă de circa 50 de km.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/