(foto) Premieră: Noul Audi A3 a devenit plug-in hybrid

Până la 78 de kilometri de autonomie electrică (în ciclu NEDC) și 204 CP sub capotă: Audi prezintă noul A3 Sportback 40 TFSI e. Compacta plug-in hybrid oferă performanță sportivă de conducere cu eficiență ridicată și are toate punctele forte ale noii linii de produse A3.

Cu noul A3 Sportback 40 TFSI e , Audi continuă ofensiva de electrificare. Modelele plug-in hybrid A6, A7, A8, Q5 și Q7 au fost deja introduse pe piețe. Acum, modelele compacte sunt următoarele şi procesul a început cu A3 Sportback.

De notat că o variantă mai puternică, care subliniază accente sportive, va urma la scurt timp după aceasta.

Caracteristici cheie:

 • Sub capotă are un TFSI de 1.4 litri şi cu patru cilindri, care produce 150 CP şi 250 Nm de cuplu între 1.550-3.500 rpm. Acesta este asistat şi de propulsia electrică răspunde un motor electric integrat în cutia de viteze S tronic în şase trepte, oferind alţi 109 CP şi 330 Nm de cuplu. Puterea totală a sistemului se ridică la 204 CP şi 350 Nm.
 • Poate realiza un sprint 0-100 km/h în 7.6 secunde şi rula cu o viteză maximă de 227 km/h.
 • În ciclu NEDC poate indica un consum de 1.4-1.5 litri la 100 km parcurşi, dar şi un nivel de emisii de CO2 de 30-34 g/km.
 • Cutia de viteze transferă cuplul pe puntea din față. Transmisia cu ambreiaj dublu este echipată cu o pompă electrică de ulei care asigură schimbarea treptelor de viteză și alimentarea cu ulei a sa, chiar și atunci când benzinarul este dezactivat temporar.
 • Bateria litiu-ion este situată sub caroserie, în zona banchetei posterioare. Cele 96 de celule prismatice stochează 13.0 kWh de energie, cu aproape 48% mai mult decât modelul predecesor. Un circuit de răcire separat controlează temperatura bateriei. Acesta poate fi, de asemenea, cuplat cu sistemul de aer condiționat, dacă este necesar. Acest lucru permite clienților să conducă cu energie electrică chiar și la temperaturi exterioare mai ridicate.
 • Gestionarea unității de propulsie compactă este concepută pentru o conducere eficientă. Maşina se va porni întotdeauna electric, până la o temperatură de -28°C, dacă există evident energie în baterie. Conducătorii auto pot prioritiza condusul electric cu butonul EV. Autonomia electrică maximă se ridică până la 78 de kilometri (în conformitate cu standardul NEDC) sau până la 67 kilometri (în conformitate cu ciclul mai realist WLTP), adică cu aproape 20 de kilometri mai mult decât modelul predecesor.
 • Viteza maximă de deplasare în regim electric este de 140 km/h. La viteze mici, maşina produce un sunet specific pentru a atenţiona pietonii, dacă este în regimul electric.
 • Audi va oferi modelul cu un cablu de încărcare pentru garaj. A3 Sportback 40 TFSI e se încarcă cu o putere maximă de 2.9 kW. Este nevoie de puțin peste patru ore pentru a reîncărca complet o baterie complet goală. Cu aplicația myAudi gratuită, clienții pot controla timpii de încărcare și controlul climatului înainte de intrare în maşină, de la distanță. La terminalele publice de încărcare, mașina se încarcă prin ceea ce se numește cablu mode 3.
 • Managementul conducerii unui Audi A3 Sportback 40 TFSI e utilizează un volum mare de date din navigaţie, senzori și sisteme de asistenţă. În interesul eficienței, maşina poate rula din inerţie cu benzinarul deconectat în cele mai multe situații atunci când se decelerează sau se rulează în pante.
 • Pentru a influența caracterul unității de propulsie, precum și alte sisteme, cum ar fi servodirecția și S tronic, șoferii pot utiliza, de asemenea, sistemul standard Audi drive select cu profilurile comfort, auto, dynamic şi individual. În profilul dinamic și atunci când S tronic este setat în treapta S, unitatea de propulsie hibridă își arată potențialul sportiv. Când șoferul apasă pedala de acceleraţie prin kickdown, se eliberează tot cuplul disponibil timp de până la zece secunde. De îndată ce ia piciorul de pe accelerator, motorul electric trece la modul de recuperare. Decelerarea rezultată creează un adevărat sentiment de condus cu o singură pedală.
 • În timpul frânării, motorul electric efectuează decelerarea singur până la aproximativ 0,3 g, acoperind astfel marea majoritate a tuturor frânărilor în condusul zilnic. Frânele hidraulice ale roților intră în joc numai dacă șoferul apasă pedala respectivă cu mai multă forță. Tranziția este aproape neobservabilă, iar recuperarea rămâne activă. În timpul frânării, motorul electric poate recupera până la 40 kW de energie.
 • Suspensia noului Audi A3 Sportback 40 TFSI e combină confortul plăcut al cursei și un nivel bun de dinamism; puntea spate sofisticată cu patru legături oferă o bază excelentă pentru acest lucru. Iar un electric brake booster garantează frânare puternică și spontană. Jantele din aliaj special concepute de 16 inci sunt standard, opţionale fiind disponibile de 17 şi chiar 18 inci.
 • În funcție de poziția spătarelor scaunelor din spate, compartimentul de bagaje are un volum cuprins între 280 şi 1.100 litri, cu rabatarea spătarelor. La cerere, este disponibil un hayon acţionat electric care poate fi deschis și închis cu ușurință şi cu o mișcare a piciorului.
 • Există o gamă largă de echipamente standard, precum faruri LED, un volan multifuncțional din piele și un sistem automat de aer condiționat pe două zone. La cerere sunt disponibile un head-up display, scaune sport cu tetiere integrate și un acoperiș panoramic din sticlă. Sistemele de asistenţă Audi pre sense front, lane departure warning, turn assist şi swerve assist sunt standard, iar un adaptive cruise assist este o opţiune, de exemplu.

Vânzările modelului în Germania încep din această toamnă cu un preţ de start de 37.470,92 euro. Clienții pot solicita şi stimulente în valoare totală de 6.750 euro.

Cmentariile sunt închise